کد خبر: 3536392
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶

جهاد دانشگاهی پیشرو ترمیم زخم در کشور

گروه سلامت: در نشست خبری اولین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت بر توجه سیاستگذاران به مسأله زخم و ایجاد مراکز جامع پیشگیری، درمانی و توانبخشی تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سید مهدی طبایی رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در نشست خبری اولین کنگره بین‌المللی و سومین کنگره بین‌المللی زخم، اظهار کرد: این کنگره با هدف جلب توجه سیاست‌گذاران و مسئولان کشوری همچنین تضارب آرا در حوزه پیشگیری، درمان و توانبخشی مبتلایان به زخم‌ 5و 6 آبان‌ماه از سوی جهاد دانشگاهی در بیمارستان میلاد برگزار شود.

وی با بیان اینکه حوزه ترمیم زخم و بافت حوزه‌ای مهم در علوم پزشکی کشور است، عنوان کرد: تلاش‌های محققان و پژوهشگران جهان و ایران برای ارائه جدیدترین شیوه‌های پیشگیری، درمانی و توانبخشی ستودنی است.

طبایی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در سالیان اخیر با کمک اساتید و اعضای هئیت علمی خود تلاش دارد توجه مسئولان اجرایی و سیاستگذاران را به این حوزه جلب کند.

وی عنوان کرد: در ایران پیش‌بینی می‌شود 600 تا 700 هزار نفر بر اساس شیوع زخم در ایران مبتلا وجود داشته باشد که این زخم‌ها به دلایل گوناگون مانند دیابت یا بی تحرکی همچنین بیماری‌های عروقی ایجاد شوند.

رئیس سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در ایران ادامه داد: با توجه به این شیوع هنوز مرکز جامعی که بتواند خدمات پیشگیری، درمانی و توان بخشی زخم و ترمیم بافت را ارائه دهد در ایران وجود ندارد در حالیکه در آمریکا و اروپا چنین مراکزی وجود دارند.

وی افزود: جهاد دانشگاهی درصدد الگو برداری از چنین مراکزی بوده و سال گذشته فاز یک نخستین مرکز ترمیم زخم دیابتی را راه‌اندازی کرد و قرار است در آینده فازهای دیگری نیز به آن اضافه شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از علل زخم‌ها در کشور بیماری دیابت است گفت: زخم‌های مزمن ممکن است کشنده باشند، زخمی مانند زخم دیابت در عرض 5 سال ممکن است مرگ و میر به دنبال داشته باشد لذا با توجه به رشد دیابت در کشور که به صورت سونامی وارد کشور را در بر گرفته است نیاز است که به این حوزه بیشتر توجه شود.

در ادامه این نشست محسن فاتح، دبیر اجرایی اولین کنگره بین‌المللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت،‌ با بیان اینکه وزارت ورزش، پژوهشکده گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، هلال‌احمر و... در برگزاری این کنگره همکاری دارند: یکی از ویژگی‌هایی که این کنگره دارد این است که در دو بعد علوم پایه و علوم بالینی برگزار می‌شود، چراکه بسیاری از مسائلی که در حوزه بالینی با آن مواجهیم در حوزه علوم پایه قابلیت پاسخگویی دارند.

وی افزود: کنگره زخم و ترمیم بافت دارای امتیاز بازآموزی برای شرکت‌کنندگان دو گروه علوم پایه و شرکت‌کنندگان علوم بالینی است. در عین حال فضای نمایشگاهی گسترده‌ای به کنگره اختصاص داده‌ شده است.

پروین منصوری، دبیر علمی این کنگره در حوزه علوم بالینی نیز با بیان اینکه زخم‌ها معضلی جهانی هستند؛ عنوان کرد: عوارض، میزان مرگ و میر زخم‌‌ها زیاد بوده و برای دولت‌ها هزینه‌برند. به همین دلیل است که به ویژه در دهه اخیر، توجه زیادی به علل ایجاد زخم‌ها، راهکارهای درمانی آنها و راه‌های پیشگیری از آنها پرداخته می‌شود.

وی با بیان اینکه سن جمعیت دنیا رو به افزایش است، عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال 2030، سن متوسط بشر 75 سال باشد و این سن بالا، میزان زخم‌ها بویژه زخم‌های فشاری را به دنبال دارد.

دبیر علمی این کنگره در حوزه علوم بالینی با بیان اینکه بیماری‌های داخلی، دیابت و حتی حوادث طبیعی می‌توانند منجر به زخم شوند، تصریح کرد: در هر 30ثانیه در دنیا، یک بیمار دیابتی به دلیل زخم پای دیابتی جانش را از دست می‌دهد. بنابراین اگر آموزش‌های کافی در این حوزه وجود داشته باشد، می‌توان بیماران را نجات داد.

منصوری با اشاره به برگزاری اولین کنگره بین‌المللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت گفت: تاکنون 300 مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده است که 90 مقاله جهت سخنرانی در حوزه پایه و بالینی و 50 مقاله نیز به عنوان پوستر ارائه می‌شوند. همچنین در این کنگره هشت پنل بالینی و پنج پنل علوم پایه برگزار می‌شود

وی ادامه داد: در عین حال سخنرانانی از کانادا، آمریکا، سوئیس، پاکستان و ترکیه نیز در کنگره حضور دارند. همچنین پنلی هم درباره تکنولوژی‌های جدید مانند لیزر و تاثیرشان در زخم داریم. موضوعات سایر پنل‌ها نیز شامل زخم‌های ناشی از حوادث محیطی و مشاغل پرستاری از زخم، پیشگیری از زخم و پیشگیری در حوزه زخم است. در عین حال چهار کارگاه تخصصی نیز در این کنگره برگزار می‌شود و به طور عملی موارد آموزشی را ارائه می‌دهد.

سیامک بشردوست، جانشین دبیر علمی بالینی این کنگره عنوان کرد: یکی از اهداف اولین کنگره بین‌المللی و سومین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت ارتباط میان مباحث بالینی و پایه است و به همین دلیل تعداد زیادی از مقالات، ارائه دهنده راهکارهای بالینی هستند.

وی افزود: خوشبختانه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران آغازگر مسیری است که می‌تواند به بیمارانی که دچار زخم‌های مقاوم به درمان هستند، کمک کند.

منصور جمالی دبیر علمی کنگره نیز عنوان کرد: از تعداد 90 سخنرانی این حوزه40 سخنرانی مربوط به علوم پایه است.

دبیر علمی علوم پایه این کنگره خاطر نشان کرد: برگزاری چنین کنگره‌ای ضرورت داشته و باید در حوزه زخم و ترمیم بافت کشور را به سطح جهانی و بالاتر از آن رساند.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۷/۱۷ - ۱۴:۱۰
0
0
این نشانه تلاش و کوشش برای درمان زخم‌ها در حوزه پزشکی است و بیماران را مداوا کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۷/۱۸ - ۰۹:۳۳
0
0
هر اقدام و کاری که به سلامت افراد جامعه کمک کند و آنها را از خطرات در امان بدارد ارزشمند است
captcha