به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان و با حضور محمود مهرمحمدی، رئیس و حجتالاسلام علیرضا صادقزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه برگزار شد.
محمود مهرمحمدی، رئیس دانشگاه فرهنگیان در ابتدای این نشست خبری با اشاره به میزبانی این دانشگاه از سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان، گفت: دانشگاه فرهنگیان با تمام محدودیتها و مسئولیتهای خطیری که دارد در راستای انجام مأموریت خود با آغوش باز پیشنهاد میزبانی از جشنواره قرآنی دانشجویان کشور را پذیرفت و از آن به مثابه یک فرصت برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاه استفاده خواهد کرد.
وی افزود: موجب خوشحالی است که به موجب این حرکت، دانشگاه فرهنگیان بیش از پیش با فضای قرآنی و دینی مأنوس و آشنا شود تا بتوانیم به واسطه برگزاری این جشنواره فعالیتهای قرآنی را در محیط دانشگاه جاری و حاکم کنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره قرآن و عترت در دانشگاه فرهنگیان به صورت داخلی، عنوان کرد: این دانشگاه در مقیاس دانشگاهی و به عنوان یک حرکت جاافتاده، جشنواره داخلی خود را برگزار کرده است که با استقبال خوبی از سوی دانشجو ـ معلمان نیز مواجه شده است.
مهرمحمدی با تأکید بر اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویی و میزبانی دانشگاه فرهنگیان از آن میتواند به عنوان مکمل و توسعه دهنده جشنواره داخلی این دانشگاه باشد، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور را در بالاترین سطح و بهترین کیفیت ممکن برگزار کنیم.
ابتکار جشنواره سی و یکمرئیس دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: با ابتکار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و برای اولین بار در کنار این جشنواره زمینه برگزاری یادواره علامه طباطبایی، به عنوان یکی از مفسران برجسته قرآن کریم را فراهم کردهایم تا به این ترتیب از خدمات این مفسر برجسته قرآن کریم که خدمات شایانی به جهان اسلام داشته است، تجلیل کنیم.
وی در ادامه در مورد جزئیات بیشتر سی و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان، افزود: این جشنواره طی روزهای 20 تا 23 آبانماه در پردیش دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد مقدس برگزار میشود که امیدواریم به بهترین وجه ممکن شاهد برگزاری آن باشیم.
مهرمحمدی در ادامه با تأکید بر اهمیت جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان و طلب یاری از رسانهها برای انعکاس آن، تصریح کرد: در ادامه و پس از پایان مسابقات، یادواره علامه طباطبایی در روز 23 آبان ماه با حضور شخصیتهای برجسته قرآنی کشور برگزار خواهد شد.
استقبال از یک پیشنهادوی همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی در مورد برگزاری مسابقه در رشته تواشیح و اذان برای بانوان، تحت شرایط خاص، ضمن استقبال از این پیشنهاد، گفت: برای این دوره امکان چنین بررسی وجود ندارد اما برای ادوار آینده میتوان این موضوع را در شورای سیاستگذاری جشنواره مطرح و از آن دفاع کرد.
جشنواره قرآنی وسیلهای برای انس دانشجویان با قرآنرئیس دانشگاه فرهنگیان در ادامه با تأکید بر اینکه این جشنوارهها برای ما وسیله است، گفت: مهم این است که ما با اتکاء به این فرصتها به یک هدف که آن هم روشن شدن موتور انس با قرآن و عترت در دانشگاه است، نزدیک شویم. در واقع برای ما این هدف است موضوعیت دارد. اگر قرآن در روح دانشجو معلم رسوخ کند میتوانیم از برگزاری چنین جشنوارههایی خوشحال شویم. به همین دلیل یکی از آثاری که ما در این دوره منتشر میکنیم یک اثر قرآنی است برای استفاده شخصیتهای ادبی برجسته کشور تولید خواهد شد تا این اساتید از مضامین قرآن و عترت در نوشتههای خود بیش از پیش استقاده کنند که امیدواریم همزمان با این جشنواره از این اثر نیز رونمایی شود.
استقبال دانشجو معلمها از جشنواره قرآنیدر ادامه این نشست خبری حجتالاسلام والمسلمین علیرضا صادقزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان به بیان بخش دیگری از جزئیات این جشنواره پرداخت و گفت: حوزه فعالیتهای فرهنگی دانشگاه فرهنگیان تربیت دینی و اخلاقی دانشجویان است، با علاقه ویژهای که به عنصر قرآن و عترت وجود دارد، شاهد حضور مطلوب دانشجو معلمان در فعالیتهای قرآنی دانشگاه هستیم.
وی در ادامه به برخی فعالیتهای قرآنی دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و افزود: در این جشنواره یک سوم از کل دانشجویان دانشگاه که بیش از 30 هزار نفر است حضور داشتند. علاوه بر این حضور، شاهد فعالیت کانونهای قرآن و عترت در دانشگاه بودهایم که در جهت ارتقاء بینش و فهم دینی دانشجویان فعالیت داشتهاند.
جزئیات جشنوارهمعاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در ادامه به برخی جزئیات سی و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان اشاره کرد و گفت: در سال جاری که میزبان این دوره از جشنواره به عنوان فعالیتی فراتر از دانشگاه هستیم، مسئولیت متمرکز کار بر عهده دانشگاه فرهنگیان نهاده شده است. در این دوره شاهد رقابت دانشجویان از دستگاههای دانشگاهی مختلف در شش بخش و 36 رشته خواهیم بود. در رشته شفاهی شرکت کنندگان در 10 رشته، کتبی هفت رشته، پژوهشی سه رشته، فناوری دو رشته، ادبی چهار رشته و هنری نیز 10 رشته شرکت کننده حضور دارد که مجموع آن نیز 36 رشته است.
صادقزاده با اشاره به نزدیکی زمان برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان به اربعین حسینی(ع) تصریح کرد: تلاش شده است تا این جشنواره قبل از آغاز پیاه روی اربعین به جهت اینکه دانشجویان علاقه حضور در این پیاده روی را دارند، به پایان برسد. بر همین اساس روز 20 آبانماه شاهد پذیرش دانشجویان بوده و از روز بیست و یکم که افتتاحیه برگزار میشود شاهد، آغاز رقابتها خواهیم بود. این مسابقات در روز بیست و دوم با برگزاری مراسم اختتامه به کار خود پایان میدهد و یادواره علامه طباطبایی نیز به عنوان حسن ختام این جشنواره در روز 23 آبانماه برگزار میشود.
وی در ادامه به حضور بیش از 150 داور، استاد و مهمان در این دوره از مسابقات اشاره و بیان کرد: مجموعاً در زمان برگزاری جشنواره 1320 شرکت کننده و مهمان در مشهد حضور خواهند داشت که 650 نفر از این تعداد شرکتکننده جشنواره در بخش رشتههای حضوری همچون شفاهی و کتبی هستند.
ویزگیهای دوره سی و یکمصادقزاده همچنین در مورد ویژگیهای خاص این دوره از مسابقات خاطرنشان کرد: دستورالعملی که در این دوره تهیه شد است، با کیفیت بیشتری نسبت به ادوار گذشته بوده است، همچنین تلاش خواهد شد تا داوریها به بهترین نحو ممکن برگزار شود. ضمن اینکه در این دوره فعالیتهای انتشاراتی ویژهای داشتهایم که تنها در این دوره شاهد آن بودهایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فرهنگیان اذعان کرد: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان آراء و ابتکاراتی فراوانی دارد که با توجه به اینکه به زبان عربی بوده است اکثر دانشجویان از آن بیاطلاع هستند، محتوایی در این زمینه در دست تهیه است که به عنوان معرفی آراء قرآنی علامه طباطبایی تلقی خواهد شد و تلاش میکنیم تا زمان آغاز جشنواره این محتوا منتشر شود. به دنبال این هستیم که بر روی اندیشه علامه طباطبایی کارهای پژوهشی بیشتری انجام دهیم.
وی در پایان صحبتهای خود بار دیگر به نزدیکی برگزاری این جشنواره به ایام اربعین اشاره کرد و افزود: ما تلاش داشتیم تا این جشنواره در روزهای بیشتری برگزار شود، اما با توجه به اینکه جشنواره در ایام نزدیک به اربعین برگزار میشود و تمایل حضور دانشجویان در این پیاده روی قرار شد تا این جشنواره در همان زمان 20 تا 23 آبانماه برگزار شود.
در ادامه این نشست خبری کامران میرمعینی، معاون مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز به جزئیات بیشتری از این جشنواره اشاره کرد و گفت: بخشهای شفاهی و کتبی به عنوان بخشهای حضوری این دوره از جشنواره هستند که مجموع آنها دارای 17 رشته است و نفرات برتر دستگاههای دانشگاهی اعم از دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آزاد، وزارت علوم، دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشگاه فنی و حرفهای و دانشگاه علوم پزشکی حضور دارند.
حضور 700 دانشجو در جشنواره سی و یکم میرمعینی تصریح کرد: این دستگاهها پس از برگزاری مراحل مختلف جشنواره داخلی خود، نفرات برتر را به این مرحله ملی معرفی کردهاند، بنابر این ما در رشتههای حضوری که شامل بخش کتبی و شفاهی است شاهد حضور 650 شرکت کننده و در رشتههای دیگر نیز تنها نفرات برگزیده جهت تجلیل در مراسم اختتامیه که 57 نفر هستند حضور خواهند داشت، بنابر این کل دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره در همه بخشها حدود 700 نفر است.
وی خاطرنشان کرد: از این تعداد حدود 200 تا 250 شرکت کننده در بخش بانوان حضور دارند و بقیه نیز مربوط به بخش آقایان است. آمار دقیق در این بخش بعد از بارگذاری نهایی که طی روزهای آینده آغاز میشود، مشخص خواهد شد.
معاون مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور همچنین در مورد میزان جوایز این دوره از مسابقات بیان کرد: در این جشنواره در رشته حفظ کل قرآن کریم بیشترین جایزه را خواهند گرفت و در ادامه نیز رشته قرائت تحقیق خواهد بود، سایر رشته ها نیز به تناوب جوایزی کمتر از این دو رشته دریافت میکنند. طی جلسه که روز آینده برگزار میشود، میزان جوایز نفرات برتر رشتههای مختلف و عدد و رقم آن مشخص خواهد شد.
میرمعینی همچنین به بارگذاری آثار شرکت کنندگان در رشتههایی که نیاز به ارسال اثر است، اشاره کرد و گفت: بارگذاری آثار از روز 18 مهرماه آغاز و به مدت 10 روز ادامه دارد. شرکت کنندگان با مراجعه با پایگاه اطلاع رسانی مسابقات به آدرس http://quranmeli.31.cfu.ac.ir/ میتوانند نسبت به بارگذرای آثار خود اقدام کنند. گروه داوری در این بخش، ترکیبی از دانشگاه فرهنگیان و سایر دستگاههای دانشگاهی است.
وی همچنین به شیوهنامه سی و یکمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اشاره کرد و گفت: این شیوه نامه و دستورالعمل که فرآیند بسیار سختی داشت در اوایل سال جاری تهیه و به دستگاههای دانشگاهی جهت برگزاری مراحل مقدماتی جشنواره داخلی همان دستگاه ابلاغ شد. برای تهیه این شیوهنامه کارگروههای متعددی تشکیل شد و کار تهیه آن قریب به سه ماه به طول انجامید.

معاون مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان همچنین به راهیابی برگزیدگان رشتههای قرائت و حفظ این دوره از مسابقات به مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن، اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت و کیفیتی که این جشنواره دارد مقرر شده است تا نفرات برگزیده این مسابقات در رشتههای قرائت و حفظ به مسابقات سراسری قرآن راه پیدا کنند.
میرمعینی همچنین به سهمیه نمایندگان دانشگاه فرهنگیان برای حضور در جشنواره ملی اشاره کرد و افزود: ما در سالهای گذشته 140 سهمیه در رشتهها و بخشهای مختلف داشتیم که امسال به توجه به میزبانی از این جشنواره به برخی از رشتهها یک سهمیه اضافه شده است که در این دوره مجموع سهمیه دانشگاه فرهنگیان 170 دانشجوی است.
معرفی پوستر جشنواره سی و یکم بهنام کیا، مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز در این نشست خبری در مورد برخی از وجوه تمایز این دوره از جشنواره بیان کرد: ما در جشنواره داخلی قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان که در یزد برگزار شد، از تجربه صدور کارنامه عملکرد و مقایسه آن با رقبا استفاده کردیم و در صورت تأیید این موضوع در شورای سیاستگذاری مسابقات، امکان استفاده از این تجربه را در جشنواره ملی قرآن و عترت نیز خواهیم داشت.
وی در پایان به طراحی پوستر این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: پوستر این جشنواره دارای ویژگیهای خاصی است که استفاده از کلمه «بسمالله» که تداعیگر عدد 31 نیز هست استفاده شده است. رنگ سبز پوستر نیز نماد تقدس این رنگ است و خورشید هدایتی که در پوستر مورد استفاده قرار گرفته است به منزله هدایتگری قرآن است، نماد مهر حضرت علی(ع) نیز در این پوستر مورد استفاده قرار گرفته و اسامی اهل بیت(ع) در حاشیه این مهر درج شده است. همچنین در دورتادور پوستر حدیث شریف سلسلةالذهب درج شده است.
گزارش کامل تصویری را
اینجا ببینید.