کد خبر: 3537501
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۳
بازوند:

پدافند غیر عامل باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود

گروه اجتماعی: استاندار لرستان با تأکید بر فرهنگ‌سازی پدافند غیرعامل در سطح جامعه اضافه کرد: پدافند غیر عامل باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود زیرا هرچه بتوانیم مشارکت مردم را در پدافند غیرعامل افزایش دهیم بهره‌وری بیشتری خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، هوشنگ بازوند، استاندار لرستان، در جلسه شورای پدافند غیرعامل که امروز پنجشنبه، 22 مهرماه در استانداری لرستان برگزار شد، گفت: پیام اصلی امام حسین(ع) برای زنده نگه‌داشتن امر به معروف نهی از منکر بود.
وی با اشاره به این‌که امام حسین(ع) معروف را احیا و منکر را نابود کرد، اضافه کرد: سپاه یزید امام حسین(ع) را وادار به بیعت می‌کرد لکن آن حضرت تصمیم به بیعت نداشت و مرگ با عزت را انتخاب کرد لذا ما هم باید انتخاب‌هایمان مطابق با راه امام حسین(ع) باشد.
بازوند با بیان این‌که «کل یوم عاشورا» را باید هر روز در زندگی لحاظ کنیم، افزود: یکی از موارد الگوی واقعی امام حسین(ع) رعایت حق‌الناس است کمااینکه آن حضرت در شب عاشورا فرمود: حق‌الناس کسی که در رکاب من در کربلا شهید شود قابل جبران نمی‌باشد.
بازوند با بیان این‌که، تمام دستگاه‌های عضو شورای پدافند غیرعامل باید از اعتبار پدافند غیرعامل کشور  جذب اعتبار داشته باشند، عنوان کرد: استان لرستان در ثبت‌نام اینترنتی نفوس و مسکن در رتبه‌های مطلوبی قرار دارد.
استاندار لرستان، با اشاره به این‌که یکی از علل اهمیت موضوع پدافند غیرعامل، نام‌گذاری سال از سوی مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: اقدام و عمل در رسیدن به توسعه و پیشرفت باید در همه جا مشخص و قابل لمس باشد.
وی با اشاره به این‌که امروز کشور ما در اوج اقتدار است، عنوان کرد: برای دوام اقتدار کشور نیاز به خودباوری جهاد علمی و پایداری و استحکام‌بخشی و مصون‌سازی سرمایه‌ها و زیرساخت‌های ملی کشور است که پایداری و مصون‌سازی استحکامات و زیرساخت‌ها از وظایف پدافند غیرعامل است.
بازوند طرح توسعه فرودگاه خرم‌آباد را نمونه کامل مصون‌سازی و استحکام‌بخشی زیرساخت‌های ملی و اهمیت به پدافند غیرعامل دانست و عنوان کرد: فرودگاه خرم‌آباد تاکنون زهکشی نداشت که با انجام زهکشی و افزایش باند فرودگاه امکان فرود هواپیماهای بزرگ ایجاد شده است.
 وی با تأکید بر فرهنگ‌سازی پدافند غیرعامل در سطح جامعه اضافه کرد: پدافند غیر عامل باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود زیرا هرچه بتوانیم مشارکت مردم را در پدافند غیرعامل افزایش دهیم بهره‌وری بیشتری خواهیم داشت.
استاندار لرستان با اشاره به این‌که ادارات کل نسبت به تشکیل جلسات پدافند غیرعامل اهتمام داشته باشند، عنوان کرد: کارهای تبلیغاتی و پیام‌های آموزشی پدافند غیرعامل در طول هفته پدافند غیرعامل افزایش پیدا کند.
برگزاری مانور سراسری زلزله و اطفاء حریق در آموزشگاه‌های لرستان
گودرز کریمی‌فر، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان نیز در این جلسه، به برنامه‌های آموزش و پرورش در هفته پدافند غیر عامل اشاره کرد و گفت: هم‌زمان با سراسر کشور، هشتم آبان مانور سراسری زلزله و اطفاء حریق در آموزشگاه‌های استان  برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: تشکیل کارگاه تخصصی مقابله در برابر آسیب‌های اجتماعی و حوادث غیر مترقبه با شرکت مدیران مدارس ناحیه یک و دو خرم‌آباد از دیگر برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل است.
کریمی‌فر نشست با اولیاء دانش‌آموزان با محوریت مدیریت  فضای مجازی و آسیب‌های آن‌را از دیگر برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل ذکر کرد و افزود: در این نشست‌ها از دیدگاه‌های صاحب‌نظران و متخصصان استفاده خواهد شد.
وی پیاده‌روی عمومی فرهنگیان را از دیگر برنامه‌های هفته پدافند غیر عامل ذکر کرد و گفت: در شهرستان خرم‌آباد این مراسم در روز جمعه، هفتم آبان ماه از محل  میدان مادر برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: فراخوان انشاء و مسابقه نقاشی با حضور ۳۳۰ هزار دانش‌آموز لرستانی و با محوریت مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی از برنامه‌های دیگری است که در دستور کار قرار دارد .
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در پایان سخنان خود، برگزاری مسابقه پیامکی، نصب بنر و شعارهای هفته پدافند غیر عامل در ادارات را از دیگر برنامه‌های این هفته ذکر کرد.
جنگ سایبری یکی از اشکال جنگ‌های نوین است
همچنین، امیر مهدی مددی، فرمانده لشگر 84 خرم‌آباد در این جلسه گفت: امروزه بحث پدافند غیرعامل یک بحث گسترده و فراگیر است و همه‌ مدیران کاملاً باید به آن با یک نگاه علمی توجه کنند کمااینکه با توجه به پیشرفت‌های نظامی، صحنه‌ نبرد، مانند جنگ ایران و عراق نیست.
وی ادامه داد:  بمب‌های پیشرفته امروزی  قادرند تجهیزات الکترونیکی یک شهر را به‌راحتی از کار بیندازند به‌طوری‌که این بمب‌ها می‌توانند وسایل ارتباطی را از کار بیندازند لذا مدیران باید به فکر راه‌حل‌های علمی برای مقابله با این‌گونه خطرات باشند.
مددی گفت: ما امروزه با تهدیداتی هم‌چون بمب‌های گرافیکی و بمب‌های الکترومغناطیسی روبه‌رو هستیم که باید تدابیر لازم را برای بحث پدافند غیرعامل به کار ببندیم تا زیرساخت‌های ما کمترین آسیب را ببینند و از طرفی تلفات انسانی ما کاسته شود.
وی گفت: برخی کشورهای پیشرفته مثلاً آمده‌اند در زیر زمین فضاهایی ساخته‌اند که قادر است تا چندین روز تعداد زیادی از شهروندان را اسکان دهد؛ ما باید در بحث پدافند غیرعامل که یک مفهوم کاملاً فنی نظامی است به این‌گونه مسائل توجه کنیم.
فرمانده لشگر 84 خرم‌آباد در خصوص فعالیت‌های پدافند غیرعامل در حوزه  جنگ سایبری عنوان کرد: جنگ سایبری یکی از اشکال جنگ‌های نوین است که باید در مباحث پدافند غیرعامل به آن توجه ویژه شود.
وی افزود: هدف از پدافند غیرعامل این است که بتوانیم تا جایی‌که می‌توانیم از تلفات انسانی و خسارت به زیرساخت‌ها در مواقع بحران بکاهیم این در حالی است که سرعت عمل در جابجایی‌ها به‌هنگام بحران‌ها و جنگ‌ها بسیار مهم است.

captcha