حجتالاسلام والمسلیمن مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در انتقاد از جریانی که به استخراج نسخههای درمانی از قرآن میپردازند، اظهار کرد: این جریان یک نگاه افراطی به قرآن بوده و موجب آسیب زدن به جایگاه قرآن و سلامت افراد میشود.
وی افزود: قرآن در آیات زیادی خود را به عنوان کتاب راهنما معرفی کرده تا انسان به سعادت ابدی برسد، این کتاب به ما رهنمود زندگی میدهد، گاه بسیاری این مسئله را اشتباه گرفته و فکر میکنند باید از این کتاب فرمولهای علمی برای کارهای خود بیرون بکشیم.
ابراهیمی ادامه داد: این فرمولها بر اساس زمان و تجربه به دست آمدهاند یعنی هرچه زمان سپری شده است بر علم و تجربه بشر افزوده شده و چنین فرمولهایی ساخته و توسعه یافتهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: زمانی دانش بشر در این است که چرخی ساخته و با کمک حیوان بار یا مسافری را جابجا کند زمانی نیز علم بشر صنعتی تر شده و موجب ساخت اتومبیل و هواپیما شده است اما قرآن شیوه زندگی علی رغم این دانشها و وسایل را میآموزد.
وی بیان کرد: گاه در جامعه ما رایج شده که میتوان نسخههای علمی را از قرآن استخراج کرد این ادعای بزرگی بوده و هیچ سندی ندارد، هیچ پزشک مسلمانی نیز چنین ادعایی ندارد که این علم را از قرآن استخراج کرده بلکه ممکن است بگوید قرآن هم اشاراتی به این موضوع دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه قرآن یک کتاب علمی نیست اظهار کرد: در کتب علمی و تجربی در این انتظاریم که دانش جدیدی آمده و نظریههای قبلی را رد و باطل کند اما قرآن برخلاف این است و هیچگاه منتظر رد شدن نظرات آن نیستیم.
ابراهیمی با بیان اینکه نگاههای افراطی و تفریطی در حوزه علم به ویژه پزشکی به قرآن بزرگترین آفت است، عنوان کرد: امروزه میبینیم که برخی افراد به دنبال ارائه راهکارهای درمانی مبتنی بر آیات قرآن بوده تا آن را به عنوان نسخههای شفابخش جسمانی به مردم عرضه کنند، این کار خطرناک است؛ چرا که قرآن ما را به این رهنمون میکند همزمان با قرآن از دانش بشری نیز استفاده کنیم و این دانش بشری را نیز در راه هدایت به سوی خداوند به کار گیریم.
وی یادآور شد: مسائل درمانی بر اساس تجربه رد یا اثبات میشوند، ممکن است نسخهای برای یک بیماری نوشته شده و در طول زمان کارآمد نباشد این بدین معنی است که آن نسخه دیگر اعتبار ندارد اگر ادعا شود که این نسخه بر اساس قرآن نوشته شده به ساحت قدسی و جایگاه قرآن خدشه وارد میکند.
معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وظیفه هرفرد مسلمانی اعتلای جایگاه قرآن است، بیان کرد: وقتی میخواهیم از قرآن یک نسخه تجربی استخراج کنیم، در واقع این کتاب آسمانی را هم عرض سایر علوم و کتب زمینی قرار میدهیم و در واقع نه تنها جایگاه آن را اعتلا نمیدهیم بلکه آن را کوچک میشماریم.