کد خبر: 3538214
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶
آیت‌الله هادوی تهرانی:

نزول قرآن، منت خدا بر بشریت است/ دوری از عقلانیت قرآنی؛ ریشه مشکلات جهان اسلام

گروه حوزه‌های علمیه: استاد تفسیر حوزه علمیه، نزول قرآن را به تعبیر علامه طباطبایی(ره) منت خداوند بر بشر تا قیامت دانست و گفت: ریشه مشکلات جهان اسلام در دوری از قرآن و عقلانیتی است که بر آن تاکید کرده و نشان می‌دهد مسلمین قدر این کتاب مشترک الهی را نمی‌دانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی امروز 25 مهرماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه انبیاء در مدرسه آیت‌‌الله العظمی گلپایگانی گفت: در این سوره قرآن کریم سنت مردم را مخالفت با انبیاء و غفلت از معاد ذکر کرده و آورده است که آنان پیامبران را شاعر و مجنون و ساحر و ... می‌دانستند و می‌گفتند شما هم افرادی مانند ما هستید.
وی افزود: بعد هم قرآن فرمود ما قبل از شما نیز انبیایی فرستادیم که بر آنان وحی می‌شد اما مردم به آنان نیز ایمان نیاوردند و ادامه داد آنان مردمی مانند شما بودند که می‌خوردند و زندگی عادی داشتند البته بر آنان وحی می‌شد.
این استاد تفسیر بیان کرد: بعد از این مجموعه آیات، آیه دهم نتیجه‌گیری از 9 آیه ابتدایی است و فرمود: «لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ» ما برای شما کتابی فرستادیم که مراد قرآن است و برای شما ذکر است که علامه طباطبایی در ذیل این آیه فرمود این تعبیر تعبیر امتنانی است یعنی خدا منت بر ما نهاده و در میان این همه قرون و مردم، قرآن را به ما عطا کرده است.
آیت‌الله هادوی تهرانی ادامه داد: درست است که برای اقوام قبلی نیز نبی آمد اما این کتاب برای هیچ کسی قبل از دوره پیامبر عطا نشده است؛ کتابی که آخرین کتاب آسمانی تا قیامت است و بعد هم این سؤال را مطرح می‌کند که آیا تعقل نمی‌کنید و نمی‌خواهید بفهمید که چه نعمتی نصیب شما شده است البته این تعبیر اختصاص به صدر اسلام ندارد و برای امروز هم ما را خطاب قرار داده و فرموده که ما آخرین نسخه را در اختیار شما گذاشتیم آیا قدر آن را می‌دانید.
وی با اشاره به عظمت قرآن کریم اظهار کرد: ولی واقعا چه مقدار از مسلمین واقف به عظمت این کتاب هستند و قدر آن را می‌دانند و اهل تعقل هستیم؛ امروز گرفتار تفرقه‌هایی در دنیای اسلام هستیم که نشان می‌دهد عقل نداریم و بر سر مسایل جزیی و کم اهمیت دعوا می‌کنیم و شوکت و عظمت اسلام و سرمایه‌های جهان اسلام را از بین می‌بریم.
استاد تفسیر حوزه بیان کرد: امروز بزرگترین مشکل در جهان اسلام، داعش است و قرآن را هم برای خود مستمسک قرار داده‌اند؛ امروز فضای شکل گرفته در جهان اسلام  واقعا ناراحت‌کننده است زیرا دشمنی و بغض میان مسلمین در حال شدت گرفتن است و با این وضعیت دشمنی میان مسلمین آیا واقعا جزء «تعقلون» در این آیه هستیم؟ آیا می‌فهمیم که  چه نعمت بزرگی در اختیار داریم و بر خلاف دستورات آن عمل می‌کنیم و در غفلت و جهالت هستیم و بر سر مسایل کوچک جنگ داریم؟ و دشمنان هم به خوبی از این جنگ‌ها سوء استفاده می‌کنند.
نویسنده و پژوهشگر حوزه علمیه افزود: الان اسرئیل در امنیت کامل در چند سال اخیر زندگی می‌کند چون درگیری میان مسلمین به حد نهایت رسیده است و از هر طرف نیز که کشته شوند به نفع آن هاست؛ امروز دوره سختی برای مسلمین به خاطر غفلت‌زدگی آنان به وجود آمده و رسالت علمای جهان اسلام هم در این مسئله بسیار سنگین است تا به توسعه فرهنگ اصیل اسلامی بشتابند و فاصله‌ها را کم کنند و مسلمین را به نعمت مشترک قرآن که در اختیار ما قرارداده شده توجه بدهند.
بنابرگزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، همچنین، امروز 25 مهرماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه مومنون گفت: در سوره مبارکه مومنون، خداوند با این قاعده و قانون که «فلاح تنها مخصوص مومنان است» سوره را آغاز و برای مومنان نیز ویژگی‌هایی بیان کرد و فرمود که اینان در صلاتشان خضوع دارند و در مقابل آن جمعیتی که بر لغو و لهو دارند هستند؛ اینها کار بیهوده نمی‌کنند و زکات می‌پردازند و در مسایل جنسی نیز حافظ فروج خود هستند.  
هادوی تهرانی با اشاره به آیه «وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ» در این سوره ادامه داد:  متاسفانه این مسئله نقطه ضعف در جامعه ماست و تعهد کمی به التزام‌های اجتماعی و تعهداتمان داریم و متاسفانه گاهی هرقدر تدینمان بیشتر می شود توجهمان به این مسئله نیز کمتر می‌شود و این آفت بسیار بزرگی در کشور  است لذا در محیط‌های کاری باید دائما بگوییم شما کارمند فلان مرکز هستید و تعهد داده‌اید که در مدت قرار داد کار انجام دهید نه اینکه وقت خود را تلف کنید.
وی افزود: مثلا در محیط طلبگی که همه خودشان اهل فضل و علم هستند گاهی دقت نمی ‌شود که تعهدی نسبت به آن مجموعه دارند و باید کارشان را با دقت انجام دهند؛ در مقابل نیز بعضی وقت‌ها انسان حوادثی را می‌بیند که تعجب‌انگیز است؛ من در لهستان بودم و بعد از مجالس عزاداری، فرصتی در شب برای قدم زدن در خیابان برای ما ایجاد می‌شد؛ یک مامور خدماتی شهرداری را می‌دیدیم در حالی که هیچ کسی هم مراقب او نبود با وسواس خاصی کار خود را انجام می داد ولی در برخی ادارات ما و در محیط‌های کار با وجود دوربین، کارکنان به گعده می‌پردازند.
هادوی تهرانی عنوان کرد: این وجدان کاری در چنین کشوری(لهستان) در حالی است که حقوق و دستمزدها در این کشور بسیار پایین است ولی با وسواس خاصی کار می کنند و این مایه تعجب است که ما خود را مسلمان می‌دانیم ولی به تعهدات و مسئولیت‌های کاری خود آن طور که باید پایبند نیستیم.
این استاد تفسیر و فقه حوزه اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مومنان این است که بر نمازهایشان حفاظت دارند چه از جهت رعایت شرایط ظاهری و وقت نماز و چه از نظر شرایط باطنی نماز که بارها گفته ایم این نمازهای واجب که ما اسقاط تکلیف می‌کنیم هرکدامش یک فرصت و گنج است که اگر با آن آشنا بودیم می‌توانستیم به سرمایه بی پایانی تبدیل کنیم ولی ما پیکر و جسدی از آن ساخته‌ایم در حالی که باید حداقل قدر نماز واجب خود را بیشتر بدانیم.
وی با بیان اینکه هیچ مستحبی جای واجب را نمی‌گیرد تاکید کرد: به خصوص باید در نمازهای واجب نسبت به آن حفاظت و دقت بسیار بیشتری داشته باشیم. 

captcha