کد خبر: 3538442
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
تودیع و معارفه مدیران کل ارشاد خوزستان/2

فرهنگ مغفول‌ترین موضوع در حوزه عمل و اجراست

گروه ادب و هنر: معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با بیان اینکه به لحاظ نظری فرهنگ جایگاه رفیعی در جامعه ما دارد، تصریح کرد: علی‌رغم تأکید و تحلیلی که نسبت به مقام فرهنگ در جامعه ما وجود دارد اما در حوزه عمل و اجرا، فرهنگ مغفول‌ترین حوزه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، علی‌حسین حسین‌زاده معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان در مراسم تکریم، تجلیل و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان که امروز دوشنبه 26 مهرماه در تالار مهتاب برگزار شد، با اشاره به جایگاه فرهنگ در جامعه ما گفت: ما وقتی از عاشورا سخن می‌گوییم عاشورا را از یک منظر فرهنگی تبیین و تحلیل می‌کنیم. وقتی درباره انقلاب اسلامی ایران سخن گفته می‌شود و تمایز این انقلاب با سایر انقلاب‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد باز از یک منظر فرهنگی به این مسأله توجه می‌شود؛ یعنی وجه تمایز در این میان، رویکرد فرهنگی نظام و انقلاب اسلامی است.

وی اظهار کرد: همچنین وقتی از رهبران انقلاب اسلامی ما سخن گفته می‌شود بیش از اینکه به عنوان یک سیاستمدار مطرح باشند به عنوان یک عالم دینی و فرهنگی مطرح هستند. همه این موارد نشان دهنده جایگاه رفیع فرهنگ در جامعه ما است.

حسین‌زاده تصریح کرد: اما وقتی به لحاظ عملی نگاه می‌کنیم بین این جایگاه نظری و رویکرد عملی فاصله‌ مشاهده می‌شود. چرا علی‌رغم این تکرار و تحلیلی که نسبت به مقام فرهنگ در جامعه ما وجود دارد اما در حوزه عمل و اجر،ا فرهنگ مغفول‌ترین حوزه است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان گفت: از معاون حقوقی وزیر تقاضا می‌کنیم به عنوان یک پروژه تحقیقاتی این موضوع را دنبال کند. ما همه اعتقاد داریم راه‌حل بخش مهمی از مشکلات آسیب‌های جامعه ما فرهنگ است. بنابراین درباره این سؤال فکر و تحقیق کنیم که مغفول بودن فرهنگ در مقام اجرا از کجا نشأت می‌گیرد؟

وی در خصوص موضوع فرهنگ در خوزستان نیز گفت: نگاه بیرون به خوزستان همیشه یک نگاه اقتصادی نفتی بوده است و از این استان به عنوان یک سرزمین زرخیر نام برده می‌شود. عمق حوزه فرهنگی در خوزستان نشان می‌دهد باید رویکردمان را به این استان از این منظر دنبال کنیم.

حسین‌زاده به بیان نمونه‌هایی از ظرفیت‌های فرهنگی خوزستان پرداخت و گفت: در حوزه بحث معرفتی در دوران معاصر دو اتفاق مهم در بحث فقه شیعه افتاد که عبارت است از ایجاد دو گرایش اخباری و اصولی بود. برجسته‌ترین فردی که در این حوزه معرفتی وجود داشت و باعث پیروزی گرایش اصولی بر اخباری شد آیت‌الله وحید بهبهانی است. یعنی سردمدار مهم‌ترین تحولی که در فقه شیعه در دوران معاصر شکل گرفت یک خوزستانی است. در بحث گرایش اصولی نیز که مهم‌ترین گرایش در حوزه تشیع ما است از نوآورترین علما و افراد آیت‌الله شیخ مرتضی انصاری است که او هم خوزستانی است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان ادامه داد: در دوره متأخرتر خوزستان در زمینه ادبیات، سینما و شعر صاحب سبک است. این‌ها از مواردی است که می‌تواند نگاه ما را به خوزستان از آن منظر تغییر دهد و توجه بیشتری را به این حوزه در استان ایجاد کند.

وی در پایان گفت: این جلسه، تودیع و معارفه دو مدیرکل است که هر دو از جنس فرهنگ و از کسانی هستند که در این حوزه‌ها سال‌ها کار کرده‌اند و تغییر چندانی در این حوزه نمی‌بینم.

captcha