قاسم رضیعی، پزشک و قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه اهمیت قرائت قرآن برای پزشکان در متخلق شدن آنان به اخلاق اسلامی است اظهار کرد: امروزه کم نیست اخباری که در رابطه با بداخلاقیها در حوزه سلامت منتشر میشوند این بداخلاقی گرچه در میان سایر گروهها وجود دارد اما با توجه به اینکه گروههای پزشکی و پیراپزشکی نقش بسیار پررنگتر و بارزتری در جامعه دارند بیشتر به چشم میآیند.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی عنوان کرد: پزشکی که با آیات قرآن و مفاهیم آن آشنا باشد به مردم بیشتر احترام میگذارد و در راه کم کردن آلام آنان همت بیشتری به خرج میدهد طبیعتا بیماری که به همچین طبیبی مراجعه میکند بهبودی بیشتری عاید او میشود.
وی تصریح کرد: اعتماد بین پزشک و بیمار بیشتر از سیستم پزشکی میتواند در درمان بیماری مؤثر باشد، اگر بیماری به پزشکی اعتماد نداشته باشد درمان آن زیاد افاقه نمیکند. به همین دلیل اگر پزشکان ما متخلق به اخلاق قرآنی باشند اعتماد بیمار به آنان افزایش یافته و در نتیجه نقش بسیار بزرگی در درمان بیمار ایفا میکنند.
این قاری برجسته قرآن تأکید کرد: همه دستگاهها وظیفه دارند فرهنگ قرآنی را در بین کارکنان خود گسترش دهند، در بین دستگاههای مختلف نیز دستگاههایی که با اقشار جوان و نوجوان سرو کار دارند باید به اینکار بیشتر اهتمام ورزند چرا که شخصیت افراد در دوران جوانی و نوجوانی شکل میگیرد.
رضیعی بیان کرد: وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، علوم و ارشاد نقش بارزتری در این راستا بر عهده دارند،در جامعه پزشکی سه نهاد وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و فرهنگستان علوم پزشکی بیشترین تأثیر را بر جامعه پزشکی میگذارند، این سه نهاد باید دست به دست هم داده تعالی فرهنگ قرآنی در جامعه پزشکی را با سیاستهای واحدی راهبری کنند.
وی افزود: در فرهنگستان سعی شد برای این کار تعاملی بین نهادها و افراد شکل گیرد، گرچه سلایق متفاوتی در این بین وجود دارد ولی خوشبختانه به نظر میرسد در عرصه قرآن مشترکات بسیار بیشتر باشد چنانکه میتوان سیاستها را به هم نزدیک کرد.
رضیعی با تأکید بر مداومت فرهنگسازی قرآنی در دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد: این کار نقش تعیین کنندهای داشته و باید مسئولان فرهنگی در این راستا اقدام کنند و با تلفیق آن با هنر و برنامههای دیگر فراگیران دانشگاههای علوم پزشکی را با فرهنگ قرآنی آشنا کنند.