به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری بینالمللی اسلامی(اینا)، هدف از تأسیس این مرکز، آمادهسازی و تربیت کادر متخصص برای کار در بانکهای مشارکتی پایبند به احکام شریعت اسلامی در داخل و خارج ترکیه و تبیین نقش و جایگاه مهم این بانکها در سطح آکادمیک است.
این مرکز به سه زبان عربی، ترکی و انگلیسی خدمات خود را ارائه میکند تا بدین گونه پژوهشگران و کارشناسان بیشتری را در زمینه اقتصاد و سرمایهگذاری اسلامی در دو سطح محلی و بینالمللی جذب کند.
بنابراین گزارش، دانشگاه «صباحالدین زعیم» شهر استانبول ترکیه نیز در آغاز سال گذشته تحصیلی، گروه اقتصاد اسلامی را در مقطع تحصیلات تکمیلی به دو زبان ترکی و عربی راهاندازی کرد که در حال حاضر حدود 250 دانشجو در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، 140 دانشجو در بخش عربی و 110 نفر نیز در بخش ترکی، در حال تحصیل هستند.
در حال حاضر، 5 بانک اسلامی در بخش سرمایهگذاری سلامی ترکیه در حال فعالیت هستند که عبارتند از «کویت ترک»، «برکت»، «ترکیه فاینانس» و دو بانک دولتی «کشاورزی» و «وقف».
اتحادیه بانکهای اسلامی ترکیه در این باره گفت: در طی 8 ماه اول سال جاری میلادی، مجموع داراییهای بانکهای اسلامی این کشور حدود 5.10 درصد حجم کل دارایی بانکهای این کشور بوده است؛ این در حالی است که این درصد در سال گذشته کمتر از 4.5 درصد بود.
این اتحادیه اضافه کرد: سود بانکهای اسلامی در ترکیه طی 8 ماه اول سال جاری میلادی به 759 میلیون لیر ترکیه (264 میلیون دلار آمریکا) رسید.