کد خبر: 3541998
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
آیت‌الله هادوی تهرانی عنوان کرد:

مراقب باشیم دینمان عاریه‌ای نباشد

گروه حوزه‌های علمیه: استاد تفسیر حوزه تاکید کرد: دین سطحی و عاریه‌ای انسان را در لحظات خطر و تصمیمات سرنوشت‌ساز حفظ نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، امروز 9 آبان ماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه مومنون گفت: نوح به عنوان اولین پیامبر اولوالعزم مطرح شده و خداوند فرموده به قومت بگو من آمده‌ام تا شما را به سوی خدا دعوت کنم ولی قومش در جواب گفتند که تو هم مانند ما بشر هستی و اگر خدا می‌خواست کسی را بفرستد فرشته می‌فرستاد.
وی با اشاره به آیه«إِنْ هُوَ إِلَّا رَجُلٌ بِهِ جِنَّةٌ فَتَرَبَّصُوا بِهِ حَتَّى حِينٍ»(25 مومنون) افزود: یکی از تهمت‌هایی که به نوح زدند گفتند جنون دارد، امروز هم در مباحث روان‌شناسی مباحثی مطرح می کنند که پیامبران چیزهایی می‌دیدند و می‌شنیدند ولی واقعیت خارجی نداشته است و العیاذ بالله توهم داشته‌اند.
وی افزود: این‌ها چون همه چیز را در محسوسات و تجربه خلاصه می‌کنند لذا این‌گونه استدلال می‌آوردند. مرحوم آیت‌الله بهاءالدینی می‌فرمودند من صداهایی می‌شنوم که امام را دعا می‌کنند؛ ایشان شاگرد این مکتب بوده و ادعای نبوت و علم غیب نداشته است ولی گاهی چیزهایی را می‌شنید و می‌فهمید که دیگران متوجه نمی‌شدند بنابراین برای انبیاء و ائمه(ع) که سهل است.
هادوی تهرانی عنوان کرد: اگر پیامبر(ص) با هیبت متعارفی که در روایات از ایشان بیان شده است امروز نیز حضور می‌داشتند بسیاری از ما ممکن بود دعوت نبوت ایشان را نمی‌پذیرفتیم؛ تصور ما از امام زمان(عج) نیز این گونه است بنابراین باید شناخت‌مان از دین بیشتر شود تا دینمان سطحی و عاریه‌ای نباشد زیرا گاهی ایمان، دکان و منفعت ما می‌شود البته انبیاء هر کدام با معجزات زیادی آمدند و برخی به ایشان ایمان آورده و اکثریت نیز ایمان نیاوردند.
تفسیر سوره انبیاء
این استاد تفسیر همچنین در ادامه تفسیر سوره مبارکه انبیاء بیان کرد: فرمود اگر در آسمان و زمین خدایانی غیر از الله بودند آسمان و زمین فرو می‌پاشید زیرا کافی بود در یک یا چند جا این چند خدا با هم، هم‌نظر نباشند. این که می‌بینیم امور عالم ثبات و نظم دقیقی دارد به خاطر این است که اداره عالم با همه پیچیدگی، تحت مدیریت خداوند واحد است.
وی با بیان اینکه  یک بی نظمی می‌تواند مسیر کل جهان را تغییر بدهد؛ ولی اراده الهی بر نظم دقیق آن است و در ادامه نیز خداوند خود را پروردگار عرش و منزه از چیزهایی که کفار توصیف می‌کنند معرفی فرموده است.
captcha