کد خبر: 3542486
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۷
گزارش مشروح ایکنا از جلسه مجلس؛

اعتماد بهارستان به پاستور/ صالحی‎امیری همسایه خانه ملت شد، سلطانی‎فر در سئول، آموزش در دست دانش

گروه سیاسی: با رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دانش آشتیانی، صالحی امیری و سلطانی‎فر در ماه های باقیمانده از عمر دولت یازدهم، عهده‎دار مسئولیت وزارتخانه‎های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه‌‎های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان امروز، سه‌شنبه، 11 آبان‌ماه با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و در پایان جلسه نوبت عصر، و با شمارش آرا، به ترتیت فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، سیدرضا صالحی امیری و مسعود سلطانی‌فر به عنوان وزرای جدید آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان موفق به کسب رأی اعتماد از نمایندگان ملت شدند.

براساس این گزارش، فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی از مجموع 274 آرای مأخوذه با کسب 157 رأی، سیدرضا صالحی امیری از مجموع 275 آرای مأخوذه با کسب 180 رأی و مسعود سلطانی‌فر از مجموع 274 آرای مأخوذه با کسب 193 رأی از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفتند.

گزارش خبرنگار ایکنا حاکیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در دو نوبت صبح و عصر بررسی صلاحیت گزینه‎های پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارتخانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان را در دستورکار داشتند.
در ابتدای جلسه صبح و با توجه به تأخیر رئیس جمهور، مجلس وارد دستور دیگری شد ولی به محض ورود دکتر روحانی و همراهان تغییر دستور داده شد و سخنرانی دکتر روحانی آغاز شد.
رئیس جمهور در بخش نخست سخنان نسبتا مفصل خود به مشکلات دولت یازدهم در روزهای آغازین کار خود اشاره کرد و گفت: دولت در آغاز کار در بخش سیاست خارجی و در بخش اقتصادی به ویژه اقتصاد کلان با معضلات شبه‌بحران مواجه بود به همین دلیل دولت ناچار بود در اولین قدم‌های خود به بحث سیاست خارجی و اقتصادی بیش از بخش‌های دیگر توجه کند؛ ضمن اینکه دولت معتقد بوده و هست که زیربنایی‌ترین مسئله، مسئله فرهنگ است اما به دلیل شرایط خاصی که آغاز این دولت وجود داشت، توجه‌ها و اهتمام‌ها برای آن بود که بتوانیم از معضل پیچیده اقتصادی و سیاست خارجی عبور کنیم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی همچنین یادآور شد که امروز رقابت در جهان برای تحریم بیشتر علیه ملت ایران وجود ندارد و امروز جهان به این نکته واقف شده است که باید با زبان تکریم و احترام با ملت ایران سخن بگوید و شرایطی به وجود آمده که کسانی‌که از ایران‌هراسی سخن می‌گفتند زبان‌شان به لکنت افتاده است.
دکتر روحانی تثبیت کابینه و مدیریت را قاعده کار دولت عنوان کرد و گفت: اگر جایی لازم ببینیم که ترمیم کابینه سرعت حرکت دولت را اضافه می‌کند و نه آنکه جهت دولت را تغییر دهد؛ دولت تا روز آخر در جهتی که انتخاب کرده و پیمانی که با مردم بسته، خواهد ایستاد و از فشار و نقد غیر منصفانه و تخریب هراسی ندارد.
وی همچنین با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تغییر سه وزیر مربوط به حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی گفت: در جلسه دیشب که در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم، این سه وزارتخانه‌ای که امروز در مورد آنها صحبت می‌کنیم، جزو لیستی بودند که مقام معظم رهبری برای راه‌حل دستگاه‌ها نام می‌بردند.
دکتر روحانی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت جایگاه سه وزارتخانه فوق، به معرفی وزرای پیشتنهادی پرداخت و اظهار امیدواری کرد که هر سه گزینه از مجلس رأی اعتماد بگیرند.
بعد از پایان سخنان رئیس جمهور، براساس حروف الفبا، بررسی صلاحیت دانش آشتیانی برای وزارت آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت و موافقان و مخالفت به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، منتخب مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو، اسدالله عباسی، منتخب مردم رودسر و املش و سیدحسین نقوی حسینی، منتخب مردم ورامین به عنوان مخالف ثبت نام کرده بودند که از جمله دلایل مخالفت خود را تفاوت فضای فکری و تحصیلات، عدم اعلام نظر درباره پرونده صندوق فرهنگیان، برنامه‌های ناقص ارائه شده، جناحی و سیاسی بودن گزینه پیشنهادی و ... عنوان کردند.
داوود محمدی و مهدی شیخ، منتخبان مردم تهران نیز که به عنوان موافق سخن می‌گفتند، تخصص و تعهد کافی را از دلایل دفاع خود عنوان کردند.
با پایان وقت یکساعته موافقان و مخالفان، نوبت به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی رسید که وی در سخنان خود یادآور شد: مهم‌ترین دغدغه چندین ساله من این است است که آموزش و پرورش را باید بخش سرمایه‌ای کشور دانست و نه بخش مصرفی و مدرسه را باید مهم‌ترین واحد تأثیرگذار در توسعه به شمار آورد لذا محور کلی برنامه اینجانب در چارچوب سند تحول نظام آموزش و پرورش بوده و بر اساس خواست مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه برنامه‌ای واقع‌گرایانه و تحول‌خواه است، افزود: اگر نمایندگان مخالف عنوان کردند این برنامه قابلیت اجرا ندارد، بله مسلم است در مدت کوتاه امکان تحقق برنامه کامل بنده وجود ندارد چرا که برنامه‌ای درازمدت است اما برنامه‌کوتاه مدتی هم دارم که مرتبط به برنامه بلندمدت است.
پایان سخنان دانش آشتیانی، همزمان به پایان جلسه نوبت صبح مجلس بود و بعد از تنفس تقریبا یک‌ساعته، جلسه نوبت عصر با بررسی صلاحیت صالحی امیری گزینه پیشنهادی برای وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.
نوبت عصر جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از ساعت 13/30 آغاز شد که رسیدگی به صلاحیت سیدرضا صالحی امیری به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار گرفت.
حجت‌الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم فریمان و حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذالنوری نماینده مردم قم، به عنوان مخالفان صالحی امیری به ایراد سخن پرداختند و موارnی از جمله عدم موضع گیری شفاف در مقابله فتنه، نبود پیوست فرهنگی و موضوع فضای مجازی در برنامه‌های وزیر،  هدف گذاری های غیر وا قعی، عدم اشاره به موضوع خصوصی سازی در حوزه فرهنگ، برنامه های نا مشخص وزیر پیشنهادی در مقابله فرهنگی با ایران هراسی و اسلام هراسی، سابقه امنیتی، موضع گیری های نامناسب درباره برگزاری کنسرت و ...  را به عنوان دلایل مخالفت خود اعلام کردند.
برای دفاع از سیدرضا صالحی امیری نیز محمد بیرانوندی، منتخب مردم خرم آباد، قاسم احمدی لاشکی، منتخب مردم نوشهر، محمدرضا تابش، منتخب مردم اردکان و محمد آشوری، منتخب مردم بندرعباس صحبت کردند.
تخصص و تعهد، تألیفات آثار متعدد در حوزه فرهنگ، دغدغه‌‌مندی در حوزه فرهنگ، آشنایی با آسیب نهادهای فرهنگی، کم‌حاشیه بودن، تسلط بر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی، توجه به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی، محترم شمردن خلاقان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر، نگاه به اصلاح نظام مدیریت فرهنگی، ایجاد تحول در کتابخانه ملی از جمله مواردی بود که نمایندگان در دفاع از سیدرضا صالحی امیری و برنامه‌های این وزیر پیشنهادی مطرح کردند.
در ادامه جلسه، سیدرضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در نطقی با بیان اینکه ما در نظام فرهنگی زیست می‌کنیم، گفت: نظام فرهنگی مجموعه‌ای از نهادها، ساختارها، قوانین و مجموعه روابط و قوانین حاکم بر این سیستم است؛ در این نظام گفتمان غالب، گفتمان رهبر معظم انقلاب است که نفی تحجر و جزم‌اندیشی از یک سو و از سوی دیگر نفی ولنگاری فرهنگی است و بر آزاداندیشی و مقاومت فرهنگی را تأکید دارد؛ در ذیل این گفتمان، گفتمان اعتدال است که بر چهار پایه اعتدال فرهنگی، عدالت فرهنگی، عقلانیت فرهنگی و دیانت فرهنگی استوار است.
وی همچنین با بیان اینکه روح فرهنگ در جامعه ایران باید دینی باشد، گفت: ما در بستر جامعه دینی زیست می‌کنیم و همه حوزه‌های فرهنگ باید مرزهای دینی را پاس بدارند؛ این یک قانون عام برای نظام فرهنگی، دستگاه و مدیریت فرهنگی است و هیچ‌کس نمی‌تواند از مرزهای دینی عدول کند.
آخرین دستور کار مجلس شورای اسلامی رسیدگی به صلاحیت و بررسی برنامه‌های مسعود سلطانی‌فر، وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان بود.
محمود شکری، منتخب مردم تالش، سیدمحمد جواد ابطحی، منتخب مردم خمینی‌شهر و شهاب نادری، منتخب مردم پاوه برای مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نکاتی مطرح کردند.
سوابق کم در حوزه ورزش، عدم توجه به شایسته‌سالاری، عدم اعتماد مجلس نهم به وزیر پیشنهادی، عدم توجه به برنامه‌های بالادستی در برنامه ارائه شده، عدم توجه به مبارزه با رانت‌خواری در ورزش و عدم توجه به گسترش ورزش در مناطق محروم از جمله دلایل مخالفت مخالفان با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان بود.
همچنین سیدمهدی مقدسی، منتخب مردم اراک، سید ابوالفضل موسوی بیوکی، منتخب مردم یزد، محمدنعیم امینی فرد، منتخب مردم ایرانشهر، پروانه سلحشوری، منتخب مردم تهران در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نطق کردند که در نطق خود به سوابق مدیریتی، کارنامه موفق، توجه خاص به ورزش همگانی، توجه به ورزش مناطق محروم، شناخت وسیعی از وزرش ایران و جهان، توانایی مدیریت کلان و راهبردی و داشتن  روحیه تفاهم و تعامل اشاره داشتند.
پس از نطق موافقان و مخالفان، مسعود سلطانی‌فر، وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان نطق دفاعیه خود را آغاز کرد.
سلطانی‌فر در سخنانی اظهار کرد: هرگونه قصور و کوتاهی در پرداختن به فضائل اخلاقی جوانان و ایجاد ایمان دینی و عقلانیت و به رسمیت شناختن نیاز واقعی جوانان می‌تواند مشکل‌زا باشد و با آگاهی بر تمام موانع و چالش‌های پیش رو در حوزه جوانان با توکل بر خدا، صالحان و برنامه راهبردی و همچنین تجربه 3 دهه مدیریت در کشور چنین مسئولیتی را می‌پذیرم.
وی افزود: با اعتماد به نسل جوان تلاش دارم این کنشگران را در مسیر روحی، اجتماعی و علمی جلب کرده و تلاش دارم با جلب همراهی جوانان آنها را از وضعیت فعلی به سمت وضعیت مطلوب حرکت دهم؛ این در صورتی محقق می‌شود که مسئله جوانان به مسئله اصلی کشور و همه دستگاه‌ها تبدیل شود.
وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: با سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت عملکرد مرتبط به امور جوانان از طریق شورای عالی جوانان تلاش داریم ناهماهنگی‌ها برطرف شود و با بهبود شرایط فرآیند جلب مشارکت جوانان در مقاطع تصمیم‌گیری کشور برطرف شود. رفع این ناهماهنگی به درک مشترک ملی نیازمند است.
پس از نطق مخالفان و موافقان و نیز دفاعیه سه وزیر پیشنهادی، برگه‌های آرا برای اعلام نظر نسبت به وزرای پیشنهادی در بین نمایندگان توزیع شد.
captcha