به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سيد جواد جعفری مديرعامل بنياد بينالمللی امام رضا(ع) امروز یکشنبه 16آبان ماه طی نشستی با اصحاب رسانه ضمن اعلام رونمایی از پوستر پانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) و انتشار فراخوان اولیه این جشنواره به بیان آسیبها و نقاط قوت جشنواره چهاردهم پرداخت و عنوان کرد: بسیاری از تولیدات و محصولات برتر جشنواره چهاردهم در اختیار عموم قرار گرفته است.
وی افزود: نمایشهای تئاتر رضوی اکنون در تهران، رشت و برخی دیگر از شهرهای کشور بر روی صحنه رفته، مقالات برتر جشنواره در فصلنامه رضوی در حال انتشار است و شعرها و ادبیات تولید شده در این جشنواره نیز در دسترس عموم قرار گرفته است.
هفتههای فرهنگ رضوی در طول سال در کشور برگزار میشود
جعفری از آسیبشناسی برگزاری جشنواره چهاردهم پس از پایان آن خبر داد و گفت: بر اساس آسیبشناسی صورت گرفته مقرر شد هفتههای فرهنگ رضوی در طول سال در کشور برگزار و مجموعه گفتمانها و خروجیهای جشنواره در استانها عرضه شود، تولیدات نمایشی و سینمایی به صورت چرخشی در استانها به نمایش دربیاید، منظومههای شعر رضوی در طول سال به صورت شب شعر با حضور شاعران فارسی، ترکی و عرب زبان و نیز شاعران با گویشهای محلی برگزار شود و در نهایت نشستهای علمی با موضوع معارف و فرهنگ رضوی در طول سال برپا باشد.
وی از بررسی برنامههای موضوعی جشنواره پانزدهم در اتاقهای فکر بخشهای مختلف جشنواره خبر داد و اظهار کرد: عناوین 89 برنامه موضوعی جشنواره به صورت پوستر آماده شده و شورای بینالمللی جشنواره نیز آسیبشناسی بخش بینالملل را انجام داده است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) اعلام کرد: در بخش بینالملل نیز مقرر شد تعداد کشورهای برگزار کننده جشنواره افزایش پیدا نکند اما نقاطی که این جشنواره برگزار میشود بیشتر شود به عنوان مثال اگر در کشوری در 10 نقطه جشنواره برگزار میشود در سال جاری به 20 نقطه افزایش پیدا کند.
وی افزود: با توجه به درخواست محصولات فرهنگی متبرک از جمله تصاویر حرم مطهر مقرر شد این محصولات به کشورهای مختلف ارسال و نیز گفتمانهایی در خصوص سیره حضرت امام رضا(ع) در این کشورها برگزارشود.
جعفری بیشترین آسیب مربوط به جشنواره امام رضا(ع) را اینگونه تحلیل کرد که: جشنواره باید با نیازی که در جامعه و در حوزه فرهنگ وجود دارد منطبق باشد و برنامههای موضوعی متناسب با نیاز روز مطرح شود، همچنین اگر برگزاری برنامهای در یک استان به حد اشباع رسیده باید محل برگزاری آن بخش تغییر پیدا کند.
وی نقاط قوت جشنواره را تولیدات جشنواره اعلام و اظهار کرد: تلاش ما این است که محصولات فاخرتر و ارزشمندتر تولید شود و جشنواره امام رضا(ع) محدود به دهه کرامت نشده و در طول سال در کشور ساری و جاری شود.
12 ماه با جشنواره امام رضا(ع)
مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) تصریح کرد: بر همین اساس برنامههای امسال جشنواره برای 12 ماه سال طراحی شده و برنامههای شاخه دانشگاهیان و دانشآموزان ما از مهر تا اسفند ماه در 35 دانشگاه توسط هفت کمیته اجرایی میشود.
کرامت انسانی شعار جشنواره پانزدهم امام رضا(ع)
وی شعار و بخش ویژه جشنواره سال جاری امام رضا(ع) را «کرامت انسانی» اعلام کرد و گفت: فراخوان امسال در سه بخش ارائه میشود که یک بخش آن به طور مشخص به تمام تولیدات مرتبط با امام رضا(ع) اختصاص دارد که شامل فرهنگ، سیره، سخنان و ... امام رضا(ع) میشود، بخش دوم به تمام تولیدات مرتبط با ائمه(ع) اختصاص دارد چون هر محصولی که مرتبط با سیره ائمه(ع) باشد در حقیقت سیره و فرهنگ رضوی است و بخش سوم نیز بخش «کرامت انسانی» اعلام شده است که در این بخش تمامی تولیدات مرتبط با کرامت انسانی از دیدگاه اسلام، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) دریافت و جایزه آن نیز به صورت ویژه از سوی اتاقهای فکر جشنواره مشخص خواهدشد.
به گزارش خبرگزاری ایکنا، «جشنواره بینالمللی امامرضا(ع)» عنوان عظیمترین جشنواره فرهنگی، هنری و ولایی کشور است که اختتامیه چهاردهمین دوره آن کمتر از سه ماه قبل در مشهدالرضا(ع) برگزارشد.
این جشنواره به مناسبت میلاد فرخنده حضرت معصومه(س) و برادر بزرگوارشان امام علی بن موسی الرضا(ع)، از یکم تا یازدهم ذیالقعده موسوم به «دهه کرامت» برگزار میشود؛ دههای که بیشترین جشنهای مذهبی کشور را شامل میشود و نامگذاری و شهرت آن به واسطه خوشذوقی و البته تلاشهای مستمر مسئولان جشنواره امام رضا(ع) است.
این جشنواره که تاکنون چهارده دوره آن تحت اشراف بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) برگزار شده، اکنون علاوه بر بلوغ فکری، به بلوغ سنی هم رسیده و همزمان با شب میلاد فرخنده امام موسی کاظم(ع)، برای پانزدهمین دوره در بخشهای استانی، ملی و بینالملل فراخوان اصلی خود را منتشر میکند.
میزان استقبال از برنامههای موضوعی جشنواره به حدی است که در دوره دوازدهم ۹۴۶ هزار نفر در آن شرکت کردند. از جمله در جشنواره بینالمللی «نامهای به امام رضا (ع)» که همهساله به میزبانی مازندران برگزار میشود، در دوره گذشته بیش از ۱۳۷ هزار نامه در دبیرخانه دریافت شد که نشان از گستردگی جشنواره و عمق محبت ایرانیان به سلطان خراسان است.
این جشنواره در کنار توجه به کمیت، از کیفیت نیز غافل نشده و با آسیبشناسی برنامهها، سعی در ارتقای محتوای جشنواره دارد و برای این مهم اقداماتی نظیر تشکیل اتاق فکر در ۳۱ استان کشور، انتخاب دبیر تخصصی برای بخشهای مختلف، نظارت و ارزیابی جشنواره تحت شیوهنامه مدون و انتخاب برنامههای موضوعی برتر از جمله آنهاست.
موضوعات کلی جشنواره امام رضا(ع)
برای جشنوارههای سراسری هفت بخش کلی در نظر گرفته شده که عبارتند از: فرهنگی، هنری، پژوهشی، سینمایی، مطبوعاتی و دیجیتالی، کودک و نوجوان و بخش دانشگاهیان.
یک بخش نیز به صورت ویژه معرفی شده که برنامههایی نظیر بزرگداشت امامزادگان، بزرگداشت قدمگاههای امام رضا(ع)، هفتههای فرهنگ رضوی و جشنهای مردمی دهه کرامت را شامل میشود.
بخش بینالملل با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع)، جامعه المصطفی العالمیه و مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود و بیش از ۷۰ کشور از چهار قاره جهان شامل کشورهای آمریکا، آلمان، اتریش، آرژانتین، اسپانیا، اندونزی، امارات، الجزایر، انگلستان، ایتالیا، بوسنی، برزیل، ژاپن، روسیه، سوئد، فرانسه، هند، نیجریه و ... میزبان آن هستند.
فراخوان هر یک از برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) به زودی از سوی دستگاههای مرتبط منتشر میشود و وبگاه شمس توس به نشانی www.shamstoos.ir برای اطلاع از جزئیات فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، اعلام شده است. همچنین سامانه پیام کوتاه به شماره ۳۰۰۰۷۸۸۸ و شماره تلفن ۰۵۱۳۲۲۸۳۰۴۴ پل ارتباطی میان جشنواره و مخاطبان است.
مراسم افتتاحیه پانزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) در اولین روز ماه ذی القعده در قم و اختتامیه آن در ۱۱ ذی القعده در شب میلاد مسعود حضرت امام رضا(ع) در مشهد مقدس برگزار میشود و سیدجواد جعفری دبیری این جشنواره بینالمللی را برعهده دارد.