کد خبر: 3544749
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۶

هدف خدا از آفرینش انسان چیست؟

گروه فعالیت‌های قرآنی: نماینده ولی‌فقیه در لرستان آگاه شدن انسان نسبت به قدرت خداوند، شکوفایی استعدادهای انسان به‌وسیله آزمایش، بندگی و عبودیت خدا را از اهداف آفرینش انسان بیان کرد و افزود: هدف از آفرینش انسان معرفت، پرورش استعدادها و بندگی خداست همچنین هدف غایی آفرینش انسان، تکامل، تقرب و نزدیکی به خداوند متعال است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، آیت‌الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه دراستان و امام جمعه خرم‌آباد امروز چهارشنبه، 19 آبان در برنامه تفسیر قرآن با محوریت سوره مبارکه «انبیاء» که در دبیرستان دخترانه شهید اسکندر نیازی خرم‌آباد برگزار شد، گفت: آیات ۱۶ و ۱۷ سوره انبیاء در خصوص هدف از آفرینش انسان است.
وی افزود: خدای متعال در این دو آیه با این مضمون «وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاء وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا لَاعِبِينَ ﴿16﴾ لَوْ أَرَدْنَا أَن نَّتَّخِذَ لَهْوًا لَّاتَّخَذْنَاهُ مِن لَّدُنَّا إِن كُنَّا فَاعِلِينَ» فرموده است: «اگر می‌‏خواستيم بازيچه‏‌اى بگيريم قطعاً آن‌را از پيش خود اختيار می‌‏كرديم، بلكه حق را بر باطل فرو می‌‏افكنيم پس آن‌را در هم می‌شكند و بناگاه آن نابود می‌‏گردد واى بر شما از آنچه وصف می‌‏كنيد».
این مفسر قرآن‌ کریم با اشاره به این‌که بین واژه «لهو» و«لعب» تفاوت وجود دارد و خداوند متعال دنیا را لهو و لعب نیافریده است، اظهار کرد: لعب به‌معنای بازیچه است البته بازی‌ای که منظم و با شکل خاص صورت گیرد این در حالی‌است که لهو به‌معنای ادامه دادن به بازی است به‌طوری‌که خواب و خیال و روز و شب  انسان به بازی سپری شود.
آیت‌الله میرعمادی با اشاره به این‌که قرآن در این آیات و آیات متعدد می‌فرماید: هدف از آفرینش انسان لهو و لعب  نیست، اضافه کرد: در آیات ۱۶ و ۱۷ سوره انبیا به سؤال هدف از آفرینش انسان پاسخ داده شده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به این‌که نظام خلقت بیهوده و عبث آفریده نشده است، اضافه کرد: آفرینش انسان برای خوردن و خوابیدن نیست بدین معنا که انسان عقل و اختیار دارد پس معلوم می‌شود که آفرینش انسان دارای هدف مقدس است.
امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که آفرینش انسان هدف دارد و عقل و شرع این امر را تایید می‌کنند، عنوان کرد: خداوند از آفرینش انسان نفعی نبرده و  نفع برای انسان است کمااینکه خدا در آفرینش انسان ذینفع نیست زیرا خدا کمال مطلق است.
وی با بیان این‌که خلقت و نظام آفرینش تجلی اراده، رحمت،جلال، جمال، علم و قدرت خداوند می‌باشد، افزود: خداوند با خلقت نظام آفرینش قدرت‌نمایی خود را نشان داد زیرا خالقیت خداوند اقتضای  آفرینش می‌کند.
آیت‌الله میر عمادی با بیان این‌که بر اساس آیات و روایات آفرینش همه انسان موجودات برای انسان است، خاطرنشان کرد: خداوند هدف از آفرینش موجودات را برای انسان می‌داند به‌طوری‌که در حدیث قدسی به فرزندان آدم فرمود: ای نسل آدم من همه موجودات را برای تو آفریدم و تو را برای خودم خلق کردم.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با طرح این سؤال که هدف خدا از آفرینش انسان چیست؟ خاطرنشان کرد: اولین هدف آفرینش خداوند انسان این است که انسان  نسبت به قدرت خدا، آگاهی و معرفت پیدا کند.
امام جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که هدف دوم آفرینش این است که استعدادهای انسان به‌وسیله آزمایش شکوفا شود، افزود: انسان می‌تواند ابتکار و خلاقیت داشته باشد بنابراین استعدادهای انسان به‌ این وسیله شکوفا می‌شود.
وی بندگی و عبودیت خدا را هدف سوم آفرینش انسان دانست و ادامه داد: وقتی انسان به معرفت خدا رسید و استعدادهایش شکوفا شد به بندگی خدا می‌رسد.
آیت‌الله میر عمادی با بیان این‌که این آیات بُعد اعتقادی اخلاقی و عملی انسان اشاره دارد، عنوان کرد:  هدف از آفرینش انسان معرفت، پرورش استعدادها و بندگی خداست کمااینکه عبودیت، معرفت و بندگی خداوند اهداف ابتدایی آفرینش انسان هستند این در حالی‌است که هدف غایی آفرینش انسان، تکامل، تقرب و نزدیکی به خداوند متعال است.
captcha