کد خبر: 3544841
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۹
حجت‌الاسلام حسینی مطرح کرد:

ضرورت تعیین مختصات مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف

گروه مسابقات: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در نشست تحلیلی مسابقات الجزایر و تونس گفت: باید مختصات فنی هر کدام از مسابقات بین‌المللی کشورهای مختلف به صورت خیلی شفاف مشخص شود که در این زمینه می‌توان از اطلاعات متسابقان، داوران و اساتید راهنمایی که به مسابقات اعزام می‌شوند، استفاده کرد.

مسابقات الجزایر و تونس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست تحلیل و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشورهای تونس و الجزایر عصر امروز چهارشنبه، 19 آبان‌ماه با حضور، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه،‌ سیدمهدی سیف، حافظ و مدرس قرآن کریم، معتز آقایی، حافظ و داور مسابقات قرآن کریم و نیز محمدرسول تکبیری، پیمان ایازی، محمود نوروزی و محمدعلی اسلامی، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران که در مسابقات بین‌المللی کشورهای الجزایر و تونس شرکت کرده بودند در محل مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در ابتدای این نشست قرآنی و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط سیدمحمد کرمانی، قاری ممتاز قرآن کریم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی ضمن عرض خیر مقدم به اساتید و قرآنیان حاضر در جلسه بیان کرد: هدف ما از برگزاری این سلسله نشست‌ها که با موضوعات مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در کشورهای مختلف برگزار می شود این است که یک نوع زمینه‌سازی برای استفاده بهینه از فرصت حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر داشته باشیم.

وی ادامه داد: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات کشورهای مختلف سفیر انقلاب، سفیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پیام رسان گفتمان جمهوری اسلامی ایران هستند. بیش از کسب رتبه در این مسابقات، آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که بتوانیم اندیشه انقلاب اسلامی را منتقل و قاری و حافظ تراز جمهوری اسلامی ایران را معرفی کنیم و تأثیرگذار باشیم و نیز بتوانیم رفاقت، همدلی و انسجام اسلامی را به وجود آوریم و در این راستا قدم‌هایی را برداریم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: خداوند متعال را شاکر هستیم که این نسل قرآنی به واسطه انقلاب اسلامی تربیت شده و در همین ادواری که نمایندگان ما به مسابقات دیگر اعزام شده‌اند، توانسته‌اند در رفع برخی از شبهاتی که در ذهن قرآنیان دیگر کشورها به واسطه سم‌پاشی‌ها و تبلیغاتی که علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده، بسیار تأثیرگذار باشند یعنی وقتی نمایندگان سایر کشورها در مسابقات مختلف با نمایندگان جمهوری اسلامی مواجه می‌شوند و اخلاق و منش ایشان را از نزدیک مشاهده می‌کنند، شبهات ایشان نیز رفع می‌شود.

ضرورت مشخص شدن مختصات مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف

حسینی در ادامه با بیان اینکه لازم است از این فرصت استفاده خیلی بیشتری را داشته باشیم و به این مقدار بسنده نکنیم، تصریح کرد: برگزاری این‌گونه نشست‌های تحلیلی که با تازگی آغاز شده است در همین راستاست که البته باید در گذشته نیز این اتفاق رخ می‌داد و پس از اعزام هر متسابقی از جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بین‌المللی، نشست‌های تحلیلی در این زمینه برگزار می‌شد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید در هر کدام از این مسابقات بین‌المللی کشورهای الجزایر و تونس در دو محور بررسی شوند، ادامه داد: باید در این زمینه ابتدا ویژگی‌های مربوط به این مسابقات از سوی اساتید و نمایندگان اعزامی به مسابقات بازگو شود که این امر خواص بسیاری دارد ازجمله اینکه حداقل ما برای مهندسی مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران به نکات مثبتی دست پیدا خواهیم کرد و نیز نسبت به نقاط ضعفی که در این مسابقات وجود داشته می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم تا خود ما در مسابقات بین‌المللی که برگزار می‌کنیم از این نواقص و ضعف‌ها بری باشیم.

وی در ادامه تصریح کرد: در ادامه نیز و در مرحله بعدی باید به توقعات، انتظارات، پیگیری‌ها و هماهنگی‌هایی که باید برای یک حضور مثبت و مطلوب در مسابقات بین‌المللی داشته باشیم، بیان شود که در این زمینه نقطه‌نظرات و بیانات متسابقان و اساتید اعزامی جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است.

همچنین، در ادامه برگزاری این نشست قرآنی، حجت‌الاسلام والمسلمین مغنی، معاون مسابقات مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنان کوتاهی به حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و رتبه‌های کسب شده توسط ایشان در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشورهای الجزایر و تونس پرداخت.

در ادامه برگزاری این نشست نیز هر یک از نمایندگان اعزامی جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای الجزایر و تونس به بیان برخی دیدگاه‌ها و نظرات خود در رابطه با این مسابقات پرداختند و در ادامه نیز خاطراتی از حضور خود در مسابقات این کشورها را بیان کردند.

در ادامه این نشست قرآنی، سیدمهدی سیف،‌ حافظ و مدرس قرآن کریم طی سخنانی در رابطه با تحلیل و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای الجزایر و تونس بیان کرد: مهمترین مسئله فنی این است که ما نباید فکر کنیم که شیوه داوری مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی استاندارد سایر مسابقات کشورهاست، حتی در مسابقات کشور مالزی نیز که قرائتشان به جهاتی به ایران نزدیک است، اینگونه نیست چراکه هر کشوری شیوه خود را دارد و نمی‌توانیم آن را محکوم کنیم.

ضرورت مشخص شدن مختصات مسابقات بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف

حافظ و مدرس قرآن کریم در ادامه با بیان اینکه داوران مسابقات کشور الجزایر قوی بودند و شاید ضعیف‌ترین آن‌ها داور عمانی بود ولی الجزایری‌ها داوران توانایی بودند، اظهار کرد: روش داوری در این مسابقات بسیار با مسابقات ما تفاوت دارد که البته نباید در این زمینه به سرعت قضاوت کرد و بگوییم که روش ایشان کاملا ایراد دارد و باید در داوری یک حد متعادل و معقولی را در نظر بگیریم.

وی در ادامه با بیان اینکه مسئله آئین‌نامه یا فرم مسابقات بین‌المللی بسیار مهم است، تصریح کرد: این موضوع بسیار مهم است و باید پیش از اعزام متسابقان جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بین‌المللی دیگر کشورها، آئین‌نامه مسابقات در اختیار متسابق ایرانی قرار گیرد تا بتواند در این زمینه تمرینات لازم را داشته باشد و آماده در مسابقات شرکت کند.

سیف با اشاره به اینکه آئین‌نامه مسابقات الجزایز، کلی بود و دقتی در آن صورت نگرفته بود، ادامه داد: به هر حال چون رئیس هیئت داوران، سوری‌الاصل بود، حافظ سوری اول شد و سه رتبه اول مسابقات، بیشتر مطرح بودند در حالی که بعضی حفاظ، خیلی قوی خواندند و تجوید و صوت و لحنشان سالن مسابقات را تکان داد، اما در نهایت مقامی کسب نکردند.

حافظ و مدرس قرآن کریم با بیان اینکه در این مسابقات کوچک و بزرگ،‌ زن و مرد، همگی به طور مخلوط مسابقه می‌دادند و این خیلی نامناسب بود، گفت: البته تمامی بانوان شرکت‌کننده در نهایت حجاب اسلامی و شایستگی در این مسابقات شرکت کرده بودند، اما این مخلوط بودن مسابقات نیز پدیده‌ای بود که در مسابقات الجزایر آن را مشاهده کردیم.

وی در ادامه با اشاره به نحوه حضور و پیگیری مسئولان سفارت ایران و یا رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی الجزایر ادامه داد: متأسفانه در این زمینه همکاری و پیگیری لازم از سوی مسئولان ایرانی در الجزایر انجام نشد که این امر مناسب نیست.

حافظ و مدرس قرآن کریم با اشاره به نفر اول این مسابقات که تجوید وی مطابق سلیقه داوران بود، تصریح کرد: باید در این زمینه مطابق با سلیقه و عرف کشورهایی که مسابقات بین‌المللی را برگزار می‌کنند و نمایندگان ما نیز در این مسابقات شرکت می‌کنند، متسابقان را تربیت و اعزام کنیم تا بتوانیم صاحب رتبه شویم.

سیف در ادامه ضمن تشکر از مسئولان مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در رابطه با برگزاری چنین نشست‌های تحلیلی و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای مختلف، پیشنهاد داد تا با تشکیل نوعی بانک اطلاعاتی و نیز برگزاری جلسات توجیهی ویژه نمایندگان اعزامی به کشورهای مختلف زمینه را برای حضور بهتر نمایندگان کشورمان در این مسابقات فراهم کنیم.

حافظ و مدرس قرآن کریم در پایان بیان کرد: یکی از اهداف ما جهت شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کسب رتبه است، ولی هدف دیگر و اصلی ما برقرار کردن ارتباط فرهنگی با دیگر متسابقان و شرکت‌کنندگان دیگر کشورها برای باطل کردن تبلیغات ضد شیعی و ضد جمهوری اسلامی است که باید در این زمینه بسیار خوب و فعال عمل کرد.

همچنین، در ادامه برگزاری این نشست نیز نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی کشورهای تونس و الجزایر در بخش بعدی سخنان خود در این زمینه دیدگاه‌ها و نظرات خود را در رابطه با اعزام نمایندگان و نیز نقاط قوت و ضعف موجود در مسابقات این کشورها بیان کردند.

در ادامه نیز معتز آقایی، حافظ و داور مسابقات قرآن کریم نیز طی سخنانی در رابطه با برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در کشور تونس با اشاره به اینکه آئین‌نامه مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران از سطح بسیار بالایی برخوردار است، اظهار کرد: آئین‌نامه مسابقات در کشورهای دیگر سطح خیلی بالایی ندارد و بعضا آئین‌نامه منظمی ندارند ولی باید در این زمینه آئین‌نامه مسابقات دیگر کشورها برای اعزام نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در اختیار ایشان قرار داده شود ‌تا طبق آن تمرین کرده و با آماگی در مسابقات شرکت کنند.

حافظ و داور مسابقات قرآن کریم در ادامه با اشاره به سطح داوری مسابقات بین‌المللی به ویژه مسابقات کشور تونس، تصریح کرد: داوران این مسابقات بعضا توانایی و سطح علمی لازم را ندارند و گاهی نیز در داوری ایشان دید سیاسی تأثیرگذار است و ممکن است دیدگاه سیاسی خود را تأثیر دهند.

آقایی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد تا آئین‌نامه‌ای برای شرح وظایف اساتید راهنمایی که همراه با متسابقان به مسابقات بین‌المللی اعزام می‌شوند تدوین شود و محدوده وظایف و اختیارات ایشان مشخص شود تا در این زمینه نیز با آگاهی کامل در مسابقات حاضر شویم.

همچنین، در ادامه این نشست قرآنی نیز حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی با اشاره به مسئولان مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و پیگیری‌هایی که ایشان باید در این زمینه داشته باشند، بیان کرد: باید شرایطی فراهم شود تا حداقل یک هفته قبل از اعزام نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بین‌المللی، یادآوری‌های لازم به سفیران و رایزنان فرهنگی ایران در زمینه ایفای نقش ایشان در رابطه با نمایندگان کشور انجام شود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: همچنین، در زمینه حضور متسابقان در مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران نیز باید متسابقان قوی و قدرتمند شناسایی و به مسابقات کشورمان دعوت شوند تا تراز مسابقات حفظ شود.

حسینی در ادامه با بیان اینکه همچنین، باید مختصات فنی هر کدام از مسابقات بین‌المللی کشورهای مختلف به صورت خیلی شفاف مشخص شود، افزود: در این زمینه می‌توان از اطلاعات متسابقان، داوران و اساتید راهنمایی که به عنوان همراه با متسابقان اعزام می‌شوند، استفاده لازم را داشت.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این نشست قرآنی، بر تداوم چنین نشست‌هایی به منظور تحلیل و بررسی مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در سایر کشورها جهت حضور هرچه بهتر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات تأکید کرد.

بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۸/۱۹ - ۲۰:۳۳
0
0
حجت الاسلام مقنی درسته عزیزان...
captcha