در دومین گردهمایی انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه عنوان شد:
انتقاد از تمرکز طلاب در قم/ عضویت 600 نفر در انجمن ارتباطات و تبلیغ
گروه حوزههای علمیه: دومین گردهمایی انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه شب گذشته با حضور آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار و آیتالله علوی بروجردی از تمرکز طلاب در قم به شدت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله علوی بروجردی، استاد برجسته حوزه شب گذشته 20 آبان در این گردهمایی گفت: تبلیغ رسالت عظیمی بر دوش حوزه است و البته شاخههای مختلفی هم دارد و آغاز آن نیز در صدر اسلام بوده و پیامبر کسانی را به مناطق برای تبلیغ میفرستادهاند.
وی با تاکید بر احیای امر اهلبیت(ع) افزود: در روایتی از امام رضا آمده است که اگر مردم محاسن کلام ما را بفهمند از ما تبعیت خواهند کرد؛ بنابراین کسانی که این علوم را فرا میگیرند موظفند این علوم را به دیگران هم منتقل کنند زیرا اگر حقایق کلام ائمه را به درستی به مردم عرضه کنیم، از آن تبعیت خواهند کرد.
علوی بروجردی با تاکید بر اینکه ما وظیفه رساندن دین را داریم تاکید کرد: مردم عقاید خود را بر اساس برهان و استدلال فرا نگرفتهاند، بلکه در هر منطقه و شهری بزرگانی بودهاند که با مشی و عمل خود مردم را تربیت کردهاند لذا هر جا که عالم عاملی بوده، مردم متدین و منشا اثر بودهاند لذا مبلغان وقتی تبلیغ میروند نباید طوری عمل کنند که ذهنیت مردم از بزرگان لطمه بخورد.
این استاد حوزه تصریح کرد: امروز در مسئله تبلیغ و استقرار بزرگان در بلاد مشکل داریم؛ در حالی که جمعیت ما نسبت به گذشته چندبرابر شده است؛ در زمانی که حوزه ده هزار طلبه داشت، شش هزار نفر اعزام تبلیغی داشت و تبلیغ همگانی بود و در زمان آیت الله بروجردی نیز که حوزه رونق گرفت تبلیغ عمومیت یافت و بزرگان حوزه تبلیغ می رفتند و با مردم ارتباط داشتند.
علوی بروجردی با تاکید بر لزوم توجه مراجع به وضعیت شهرستانها بیان کرد: امروز شهرهای ما از بزرگان خالی شده و اگر وضعیت به همین صورت ادامه یابد شهرها دچار مشکل خواهد شد؛ بزرگان گذشته مقید بودند در هر منطقه افرادی را بفرستند تا امر تبلیغ زمین نماند و مرجعیت نیز از آنان حمایت می کردند ولی این روند امروز دچار مشکل شده است.
وی افزود: امروز نهادهایی در امر تبلیغ مسئولاند ولی فعالیت آنان کافی نیست؛ گاهی طلبه به تبلیغ می رود ولی مورد استقبال واقع نمی شود و حتی به منازل برای بیتوته دعوت نمی شوند و بزرگان هر منطقه نیز از مبلغ حمایت نمیکنند؛ بنابراین این چرخه مشکل دارد لذا حضور نهادها به تنهایی کافی نیست و حمایت مراجع و استادان را طلب میکند.
علوی بروجردی اظهار کرد: امروز صدا و سیما به تنهایی نمیتواند کار مبلغ و شخصیتهای مستقر در بلاد را انجام دهد؛ امروز باید به فکر باشیم وگرنه فردا دیر خواهد بود زیرا در مقابل این تهاجمات، جوانان آسیب پذیرند و نیاز به حمایت مرجعیت و حوزه دارند.
علوی بروجردی افزود: ورود برخی بزرگان بلاد به مسایل جناحی و سیاسی در برخی مناطق سبب ضایع کردن امر تبلیغ میشود و باید کسانی داشته باشیم که با منش عقلانی و اعتدالی به کار تبلیغ بپردازند و لزومی ندارد افراد وارد جناحبندیهای سیاسی شوند.
عضویت 600 نفر در انجمن ارتباطات و تبلیغ
همچنین حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد واعظ موسوی، رئیس انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه گفت: علامه طباطبایی فخر جهان اسلام و به خصوص عالم تشیع است و این مجلس نیز به مناسبت یادبود آن مرحوم در سی و ششمین سال ارتحال ایشان برگزار شده است.
وی با اشاره به دومین همایش انجمن ارتباطات و تبلیغ افزود: این انجمن در کنار انجمنهای 19 گانه حوزه فعالیت دارد و تلاش کرده تا به جای اینکه تهاجم و شبههای بشود و بعد کاری کنیم حرکتی رو به جلو انجام دهیم همان طور که در فقه و اصول به ما آموختهاند تا از زمان خود جلوتر باشیم و به سؤالات پاسخ دهیم.
واعظ موسوی با بیان اینکه نباید با حالت دفاعی و انفعالی با مسایل مواجه شویم و حرکت هجومی در برخورد با شبهات و سؤالات لازم است بیان کرد: این انجمن با بیش از 40 نفر شروع به کار کرده و الان 600 عضو دارد.
وی ادامه داد: ایجاد ارتباطات و تبلیغ منویات از بدو خلقت انسان جزء دغدغهها بوده ولی برای هر عصر و نسلی این دو کار متناسب با شرایط مقتضی انجام میشده است.
واعظ موسوی با توجه به اهمیت تبلیغ و ارتباطات عنوان کرد: تبلیغ در نگاه اول ممکن است منحصر در تبلیغ سنتی شود ولی در دوره حاضر ارتباطات بسیار گسترده است و در این مسئله منحصر نیست و نباید در آن منحصر بدانیم زیرا رسانهها مجالی برای معرفی اسلام ناب است و تاثیر آن از هزاران توپ و تانک بیشتر است و دشمن نیز از همین راه به معتقدات حمله کرده و میکند.
واعظ موسوی با بیان اینکه ارتباطات و تبلیغ، علم است گفت: ما چقدر موازین منبر را زیر ضابطه بردهایم؟ معتقدم این خلا وجود دارد و کسانی که دغدغه فرهنگ تشیع را دارند باید در این دو عرصه گام های مفید و موثری را بردارند.