کد خبر: 3545318
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶

مردم مهم‌ترین ضلع مثلث دانایی هستند

گروه فرهنگی: استاندار کردستان با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی، کتابدار و مردم سه ضلع مثلث دانایی به‌شمار می‌روند، گفت: مردم مهم‌ترین ضلع مثلث دانایی هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان در مراسم تجلیل از مقام کتابدار و فعالان حوزه کتابخوانی کردستان که امروز، 22 آبان ماه  در مجتمع نور سنندج برگزار شد، اظهار کرد: آمار تولید و چاپ و نشر در کشور ما خوشبختانه رو به افزایش است، درحالیکه شاخص‌های کتابخوانی با توجه به این آمار بسیار پایین است و در شأن کشوری با فرهنگ و تمدن دیرینه مردم نیست.

وی افزود: داشته‌هایی ما در گذشته که به آن افتخار می‌کنیم امروز به دست فراموشی سپرده شده و این یکی از مشکلات اساسی است که به واسطه فاصله گرفتن مردم از کتاب به وجود آمده است.

استاندار کردستان، با اشاره به کتاب و کتابخوانی، کتابدار و مردم سه ضلع مثلثی دانایی و آگاهی به شمار می‌روند، اعلام کرد:  مردم مهم‌ترین ضلع مثلث دانایی هستند چراکه با مطالعه مردم این مثلث تکمیل می‌شود.

وی یکی از مشکلات اساسی در حوزه کتاب گرانی کتاب دانست، بیان کرد: برای کتاب نمی‌توان هیچ ارزش مادی قائل شد اما باید گفت که با توجه به سطح درآمد مردم، کتاب کالایی گران محسوب می‌شود.

زاهدی اعلام کرد: اگر بخشی از یارانه‌ای که در سطح کشور به مردم پرداخت می‌شود، به بخش کتاب اختصاص یابد زمینه رایگان یا ارزان شدن کتاب را فراهم می‌کرد.

وی ادامه داد: ما با پرداخت یارانه به مردم نه تنها هیچ مشکلی را در جامعه رفع نکرده‌یم بلکه فاصله طبقاتی جامعه روز به روز بیشتر شده و قشر ثروتمند جامعه را بیشتر تقویت می کنیم که اگر فقط بخش اندکی را به حوزه نشر اختصاص دهیم، کتاب مجانی در اختیار مردم قرار می گیرد.

استاندار کردستان بیان کرد: امروز جامعه ما به جایی رسیده است که وقتی بخواهیم دارایی‌های یک سازمان، نهاد، فرد یا مدیر از جامعه را بررسی کنیم هر آنچه که به لحاظ مادی در ذهن ما شکل می‌گیرد دارایی‌ نامیده می‌شود در حالیکه دارایی‌های نامشهود جامعه ما مغفول مانده است.

استاندار کردستان اعلام کرد: باید بازتعریفی از ارزش‌ها در جامعه داشته باشیم و بیشتر به دارایی‌های مشهود انسان‌ها ارزش دهیم و براساس موقعیت و توانایی آن افراد یا نهاد را بسنجیم.

وی توجه به میزان دانایی و آگاهی انسان‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: زمانیکه به این مهم بپردازیم استقبال از مطالعه هم افزایش خواهد یافت.

زاهدی عنوان کرد: نویسندگان ما همه عمر خود را صرف اندیشیدن می‌کنند و کسی که در صنعت چاپ و نشر فعال است همه سرمایه خود را صرف آن می‌کند و دولت در کتابخانه‌ها و کتابداران همه عمرشان را صرف کتابداری می‌کنند که باید همه اینها در جامعه ما به عنوان یک ارزش تلقی شود و مورد توجه قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه جامعه ما دستخوش تغییرات و تحولاتی است، افزود: وجود فضای مجازی از یک جهت مناسب و خوب است چراکه اطلاعاتی را به ما می‌دهد اما از این دید که ما را از مطالعه مکتوب و کتاب بازمی‌دارد نامناسب و بد است و باید درک کرد که هیچ چیز لذت خواندن و مطالعه کتاب را ندارد.

استاندار کردستان اعلام کرد: هنوز کتاب در بسیاری از کشورها جایگاه خاص خود را دارد و با توجه به پیشینه‌ای که دارد توان و ظرفیت لازم برای توسعه آن وجود دارد.

زاهدی حبس کتاب را ظلم بزرگی به کتاب دانست و یادآور شد: ادارات و مردمی که کتاب‌ها را در اداره و یاد منازل خود نگهداری کرده‌اند در واقع آن را حبس می‌کنند بنابراین در صورت امکان لازم است این کتاب‌ها در کتابخانه‌ها و برای مطالعه عموم مردم قرار داده شود.

captcha