به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، این روزها حال و هوای دیگری دارد و مردم در تب و تاب بیشتری بهسر میبرند. برخیها عازم سفر به کربلا و حضور در پیاده روی بزرگ اربعین سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع)، و برخی درگیر موضوعات روزمره زندگی و فرار از آلودگی و شلوغیهای شهر برای آرامش و آسایش موقتی هستند.
در این هیاهو اگر اندکی به اطرافمان دقت کنیم و گاهی از روزمرگی که در آن قرار گرفتهایم جدا شویم، صحنهها و مکانهایی را می بینیم که روح در آنها تازه میشود و دل جان دوباره میگیرد. در این مکانها فرشتگان بالهای خود را به معبودشان سپرده و قصد کردهاند زمین را هم بهشتی کنند. فرشتگان کوچک و بزرگی که به این سو و آن سو میروند و مهر و محبت را به همنوعان خود ارزانی میدارند.
نام یکی از این مکانها آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز است. درست در سال 1351 شمسی بود که محمدرضا حکیمزاده کلنگ راهاندازی این آسایشگاه را در روستایی به همین نام بنا کرد تا سالمندان در آن مکان تحت مراقبت قرار گیرند. سالها بعد، در سال 1380 خیرین با توجه به خدمات خوب و مطلوب این آسایشگاه تصمیم گرفتند در استان البرز نیز همانند آنچه در کهریزک است پایهریزی و احداث کنند.
بعد از این تصمیم طرح نهایی عملیاتی شد و این طرح در زمینی به مساحت 80 هزار متر مربع آغاز و همچنان عملیات ساخت قسمتهای مختلف آن ادامه دارد. آسایشگاه کهریزک استان البرز دارای مرکز جامع خدمات توانبخشی درساختمان اقاقیا، مرکز نگهداری و توانبخشی کودکان معلول در ساختمان نیلوفر، مرکز نگهداری و توانبخشی سالمندان و معلولان در ساختمان یاس، سوئیتهای سالمندی در ساختمان گلها، مرکز نگهداری و توانبخشی سالمندان زن درساختمان رز، مرکز نگهداری و توانبخشی سالمندان مرد در ساختمان لاله، مرکز فرهنگی– تفریحی شقایق و همچنین ساختمان رختشویخانه و آشپزخانه صنعتی است که اکنون مراکز اقاقیا، نیلوفرقابل استفاده و بهرهبرداری است و مابقی در دست ساخت و نیازمند کمک خیران است.
برای اتمام طرح ها به کمک خیران در این مرکز نیاز داریمدر این خصوص افشین وجدانی روشن، مدیر آسایشگاه خیریه استان البرز که 5 سال است مدیریت این مجموعه را بر عهده دارد می گوید: با تکمیل طرح های آسایشگاه کهریزک قصد داریم سالمندان استان را که نیاز به مراقبت و نگهداری دارند را تحت پوشش قرار دهیم.
وی با اشاره به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته برای راهاندازی این مرکز گفت: در ابتدا یکی از فعالیتهای ارزشمند این موسسه ارائه خدمات به کودکان معلول با ضریب هوش بسیار پایین و ایجاد مرکز شبانهروزی آسایشگاه جهت نگهداری این کودکان بود.
مدیر آسایشگاه خیریه استان البرز با اشاره به قسمتی از کهریزک که به کودکان معلول اختصاص داده شده افزود: باتوجه به اینکه کهریزک مکانی برای نگهداری سالمندان است، در البرز، قسمتی را برای کودکان معلول عمیق با آی کیو زیر 25 قراردادیم که به صورت شبانه روزی نگهداری میشوند. در بخش دیگر نیز کودکان تربیتپذیر به صورت روزانه به مرکز مراجعه میکنند و زیر نظرمربیان کاردرمانی میشوند، پذیرش میکنیم.
وی ادامه داد: کهریزک به طور تخصصی در حوزه سالمند فعالیت میکند اما اکنون که میزبان این کودکان هستیم از آنها به نحو مطلوب نگهداری میکنیم. یکی از افتخارات این مرکز راهیابی کودکانی است که در اول مهرماه به مدرسه میروند،چرا که آنها پیش از حضور در کلاسهای آموزشی کهریزک قادر به رفتن مدرسه نبودهاند و هماکنون به مدارس عادی و استثنایی راه یافتهاند.
وجدانی روشن، در خصوص نحوه نگهداری از کودکان اوتیسم هم در این مرکز گفت: توانبخشی و آموزش مخصوص کودکان اوتیسم در کهریزک شامل کاردرمانی جسمی – ذهنی و گفتار درمانی است که توسط تیم توانبخشی انجام میشود و کودکان در آموزش پایه، آموزشی برای هماهنگی دست و چشم بیماران میباشد.
وی افزود: در آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز یکی از کارآمدترین روشهای درمان، آموزش و توانبخشی به این عزیزان داده میشود، از این رو در آسایشگاه، روزهای زوج از ساعت 14 الی 16 اقدام به برگزاری کلاسی نموده است که 18 کودک اوتیسم را برای شرکت در کلاسهای توانبخشی و آموزشی انتخاب نمودهاند . 3 کودک از مرکز آموزش و توانبخشی روزانه و 15 کودک
از مرکز توانبخشی و نگهداری شبانهروزی میباشند.
مرکز نگهداری شبانهروزی برای کودکان اوتیسم مدیر آسایشگاه کهریزک استان البرز یکی دیگر از فعالیتهای ارزشمند این موسسه در حوزه کودک را ایجاد مرکز شبانهروزی آسایشگاه جهت نگهداری کودکان اوتیسم و معلول با هوش بسیار پایین عنوان کرد و گفت: خانوادههایی که قادر به نگهداری فرزندان معلول خود نیستند فرزندانشان را به این مرکز میسپارند. این موضوع برای اولین بار در ایران اتفاق میافتد که مرکز نگهداری شبانهروزی برای کودکان اوتیسم راهاندازی شده است.
وی تصریح کرد: در 16 مهر سال 1392 روز جهانی کودک مرکز توانبخشی کودکان در آسایشگاه تاسیس شد که هم کلینیک درمان هم مرکز آموزش توانبخشی و هم مرکز نگهداری کودکان معلول زیر 14 سال است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت دیگر در حوزه کودکان ایجاد یک مرکز آموزش و توانبخشی روزانه و به عبارتی مهد کودکی برای کودکان معلول است تا در این راستا خانوادههایی که قادر به نگهداری کودکان معلول خود نیستند و از طرفی هم نمیخواهند 24 ساعته فرزندانشان در مرکز بمانند موسسه از صبح تا بعد از ظهر آموزش های لازم به این کودکان را ارائه وسپس آن ها را به خانوادههایشان تحویل میدهد.
وجدانی روشن به افتتاح مرکز جامع توانبخشی و درمانی دکتر حکیمزاده در سال 1386 اشاره و تاکید کرد: این مرکز ماهانه 10 هزار سرویس را به مراجعان ارائه میکند.
وی تشکیل انجمن بانوان نیکوکار کهریزک را از دیگر فعالیتهای مجموعه دانست و اظهار کرد: این انجمن تقریبا از 6 سال پیش راهاندازی شد و نزدیک به 2 هزار عضو دارد که البته اعضای این انجمن را صرفا خانمها تشکیل نمیدهند.
مدیر آسایشگاه کهریزک تصریح کرد: ساخت آمفی تئاتر، افتتاح ساختمانی به مساحت 9 هزار متر مربع در 16 مهر 1392، استحمام بچهها، کمک به مربیان آموزشی و کمک به سالمندان و غیره از جمله اقدامات ارزشمند این انجمن است.
وجدانی روشن درباره پایان کار طرحهای نیمه تمام این مرکز هم گفت: امید است با کمک خیران در سال 95 تمام مجموعههای نیمه تمام به صورت کامل به بهرهبرداری برسد.