کد خبر: 3548819
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
رئوفیان مطرح کرد:

اعمال سیاست‌های کلی انتخابات؛ زمینه‌ساز رعایت حق‌الناس

گروه سیاسی: دبیرکل حزب اسلامی «ایران‌زمین» با اشاره به ضرورت وضع قوانینی منطبق با سیاست‌های کلی انتخابات اظهار کرد: مفاد سیاست‌های کلی زمینه‌های رعایت حق‌الناس در انتخابات را فراهم می‌کند.

ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران‌زمین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: سیاست‌های کلی انتخابات زمینه مناسبی برای تدوین قانون کارآمد انتخاباتی است و در واقع زمینه مناسبی برای رعایت حق‌الناس است چرا که یکی از معضلاتی که در گذشته داشتیم این بود که حق مردم در انتخابات ادا نمی‌شد و به تعبیری عدالت انتخاباتی در شأن نظام جمهوری اسلامی حاکم نبود؛ بنابراین سیاست‌های کلی انتخابات فضای اخلاق توأم با معنویت را در جامعه حاکم خواهد کرد و شرایط را برای رقابت‌های قانون‌مند و سالم انتخاباتی در بین رقبا فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی مواقع از اخلاق انتخاباتی فاصله گرفتیم، گفت: در گذشته دچار دوقطبی‌هایی شدیم که امیدوارم قانونی که برگرفته از سیاست‌های کلی انتخابات تدوین می‌شود ما را به سمتی هدایت کند که عدالت انتخاباتی حاکم شود همانطور که در سیاست‌های کلی نیز بر این نکته تأکید شده که انتخابات‌هایی که برگزار می‌شود هرچه بیشتر به عدالت نزدیک شود یعنی شاهد برگزاری انتخاباتی عدالت‌محور باشیم در حالی که در گذشته به تناسب شأن جمهوری اسلامی ایران نبود.
رئوفیان افزود: قطعاً دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، دلسوزان نظام، احزاب و گروه‌های سیاسی که خواهان ارتقای نظام جمهوری اسلامی هستند، این است که فضای سیاسی و عرصه انتخابات عدالت‌محور باشد و اخلاق و معنویت در سیاست حاکم باشد چرا که هر وقت اخلاق و معنویت از سیاست جدا شده، مشکل به وجود آمده است.
این فعال سیاسی با تأکید بر ضرورت تغییر نظام انتخاباتی در کشور گفت: من فکر می‌کنم نظام انتخاباتی ما باید به شکلی دربیاید که نتیجه این انتخابات علاوه بر اینکه عدالت را حاکم کند، رضایت مردم را نیز در بر داشته باشد؛ نظام انتخاباتی فعلی ما نظام انتخاباتی اکثریتی است، مخصوصاً در انتخابات ریاست جمهوری که این مسئله دارای اشکالات فروانی است؛ در نظام انتخاباتی مجلس هم اکثریت مطلق ملاک بود که حالا 25 درصد شده است.
دبیر کل حزب اسلامی ایران‌زمین با بیان اینکه نظام انتخاباتی تناسبی می‌تواند جایگزین مناسبی برای نظام انتخاباتی اکثریتی باشد، گفت: دولت و مجلس در تدوین و بررسی لایحه قانون جامع انتخابات از احزاب و گروه‌های سیاسی غفلت نکند؛ کمیسیون شوراها می‌تواند با دعوت از نخبگان سیاسی به ویژه فعالان احزاب قانون دقیق‌تری را در مورد انتخابات تنظیم کند کمااینکه در رابطه با قانون احزاب کمیته‌ای با حضور نمایندگان مجلس، دولت و احزاب تشکیل شد که نتایج خوبی را به همراه داشت و خروجی آن توانست نظر دولت، مجلس و احزاب را تأمین کند.
رئوفیان ادامه داد: در رابطه با قانون انتخابات نیز می‌توان چنین رویکردی را در پیش گرفت تا قانونی تدوین شود که تأمین‌کننده نیازهای واقعی جمهوری اسلامی و رفع دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب باشد.
وی با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی مالی کاندیداهای انتخاباتی گفت: متاسفانه در گذشته بارها رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که نباید تبلیغات انتخاباتی چشم و گوش پر کن باشد و افکار عمومی با زرق و برق انتخاباتی به سمت کاندیدای خاصی برود که با پول‌های کلان و آورده‌هایی که منبعش مشخص نیست وارد عرصه انتخاباتی شده است.
دبیر کل حزب اسلامی ایران‌زمین افزود: در سیاسیت‌های کلی نیز بر این مورد تأکید شده که هزینه‌های مالی انتخابات کاندیداها سازمان یافته و مشخص باشد و محدوده‌ای برای هزینه‌ها مشخص شود ولو ینکه شخص کاندیدا خودش بخواهد هزینه کند بتواند هزینه‌های بالایی در این زمینه داشته باشد.
رئوفیان تصریح کرد: نقش تبلیغات و میزان هزینه‌های تبلیغاتی در تحریف افکار عمومی تأثیرگذار است و نباید زمینه‌ای فراهم شود که با تبلیغات پر زرق و برق و پرطمطراق افکار عمومی را به سمتی سوق دهد که به ضرر مصلحت نظام و منفعت ملی باشد که در این زمینه احزاب می‌توانند نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
captcha