به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) کتاب «عشق بازی» از آخرین آثار شهرام شفیعی است که نگاهی جدید و جذاب به داستانهای آموزنده قرآن دارد؛ این کتاب با شیوه نثر ادبی نگارش شده و متنی روان و دلنشین دارد که در طی آن به داستانها و پندهای قرآنی میپردازد. نویسنده این کتاب پس از قرائت قرآن و پرواز دادن ذهن خود در دریای معانی قرآنی، دریافتهایی که به دست میآورد را با تفاسیر قرآن تطبیق میدهد و این نتایج را یادداشت میکند، این یادداشتها جمعآوری شده و کتاب «عشق بازی» را تشکیل میدهند، البته نویسنده هنوز به این کار ادامه میدهد و یادداشتهای جدیدی را جمعآوری میکند که پایههای کتاب بعدی وی خواهد بود.
نگاه آموزنده قرآنشهرام شفیعی در گفتوگو با
ایکنا در مورد کتاب «عشق بازی» بیان کرد: این کتاب حاصل برداشتهای حکمی و اخلاقی از قرآن است و بخش اخلاقی این کتاب با تمرکز ویژه بر فانی بودن دنیا، انسان و بحث معاد پدید آمده و نشان میدهد که در مقایسه بین زندگی دنیوی و اخروی عاقلانهتر این است که انسان کدام را اصالت دهد. در حقیقت کتاب «عشق بازی» در آیات اخلاقی و پندآموز قرآن خلاصه میشود و این آیات در ادبیاتی خاص و زیبا که بتوان در آن بستری برای فضاسازی و تصویرگری قرار داد نگاشته شدهاند. این تصویرسازی بر اساس آیات قرآن را گاه در اشعار حافظ، مولانا، سعدی و... تجلی پیدا کردهاند و در این کتاب تلاش کردم تا با دیدگاه امروزی در بستر نثر ادبی معاصر این فضاسازی را انجام دهم.
وی در رابطه با تأثیر قرآن در کتاب «عشق بازی» و ادبیات فارسی گفت: در قرنهایی که از نزول قرآن میگذرد، شاهد این هستیم که هر مسلمان و فرد علاقهمندی به قرآن با ابزار هنری و فرهنگی که در توان دارد، سعی کرده است تا واسطهای بین متن قرآن و مخاطبان باشد و تلاش کردهاند تا با توجهدهی به بخشهایی از قرآن مخاطبان را جلب کند و به سمت قرآن سوق دهد. در این نوع کارها قرآن مرکز تأثیر است و خود قرآن بیشترین تأثیر را بر افراد دارد اما برای توجه بیشتر نیاز به واسطه داریم و این واسطه میتواند خوشنویسی، کتاب، تفسیر و قرائت قرآن با صوت زیبا و... باشد.
دعوت به عشقشفیعی در توضیح دلیل انتخاب عنوان «عشق بازی» برای کتاب خود اظهار کرد: رابطه بین عبد و معبود قاعدتاً و نهایتاً به شکل عاشق و معشوق است؛ در جهان هستی هیچ رابطه عاشق و معشوق صد در صد معنوی بجز رابطه عابد و معبود نداریم و باقی عشقها تمرینات و مقدمههایی هستند تا یادبگیریم چگونه خود را در مجموعه عشقی بزرگتر و فراتر ببینیم. بنابر این، نام کتاب بر این قضیه اشاره دارد که این همه زیبایی که در قرآن وجود دارد یادآور اصل زیبایی خداوند است و کتاب «عشق بازی» مخاطب را به عشق دعوت میکند.
«عشق بازی»؛ جلوهای از زیبایی قرآنوی ادامه داد: قرآن در مضامین خود رابطه بین انسان و خداوند را طبقهبندی میکند و جلوه بسیار مهم رابطه بین انسان و خداوند را عشق نامگذاری میکند و این عشق سرچشمه زیباییها است. از نظر من هرچیز زیبایی که در هستی میبینیم میتوانیم ریشه آنها را در قرآن جستوجو کنیم، در کل زیبایی است که انسان را به سمت عشق میبرد و کتاب «عشق بازی» سعی میکند به زیباییهای عشق آفرین اشاره کند. قرآن نیز کاملاً ذوق زیبایی شناسی انسان را تحریک میکند و اگر این ذوق انسان آماده باشد راهنماییهای قرآن را درک میکند. سعی کردم تا در کتاب عشق بازی زیباییهای قرآن را قاببندی کرده و به مخاطب نشان دهم.
پرواز ذهن در معانی قرآننویسنده کتاب «عشق بازی» به دغدغههای خود در نگارش این کتاب اشاره و تصریح کرد: در نگارش این کتاب دغدغه داشتم تا سلامت و شیوایی نثر حفظ شود، مطالب کتاب یکدست و صحیح باشد و از حوزه معانی قرآن خارج نشود، کتاب «عشق بازی» تفسیر قرآن نیست ولی من برای نگارش آن بارها به تفاسیر قرآن مراجعه کردم و چیزی از برداشتهای شخصی خود در این کتاب نیاوردهام.
شفیعی در پایان به نحوه جمعآوری کتاب «عشق بازی» پرداخت و گفت: کتاب «عشق بازی» به شکل یادداشتهای پراکنده در طول سالها قرآن خواندن پدید آمد. در حقیقت هربار که قرآن قرائت میکردم، برداشتهایی از قرآن داشتم و آنها را یادداشت میکردم، بعد از تحقیق و تطبیق آنها با تفاسیر قرآن، کمکم کتاب «عشق بازی» جمعآوری شد، هنوز هم به این شیوه به قرائت قرآن ادامه میدهم و به این ترتیب جلد دوم کتاب «عشق بازی» نیز در حال جمعآوری است، البته شاید نام آن تغییر کند اما سبک آن کتاب نیز مانند کتاب «عشق بازی» خواهد بود.
یادآور میشود، کتاب «عشق بازی» با قیمت ۲۶ هزار تومان با تعداد ۳۹۰ صفحه در ۱۲۰ فصل به بیان داستانهای قرآنی میپردازد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.