به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست شورای راهبردی وقف و سلامت امروز یکشنبه 14 آذرماه با حضور عبدالرضا عابد، قائم مقام سازمان اوقاف، حجتالاسلام و المسلمين محمدمهدی حاتمی، معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه، سیدهادی ایازی معاون وزیر بهداشت، حجتالاسلام محمدزاده، مدیرکل اوقاف استان تهران و جمعی از مدیران وزارت بهداشت و سازمان اوقاف برگزار شد.
ایازی در این نشست با بیان اینکه مردم نیکوکار همواره به وقف در حوزه سلامت توجه ویژهای داشتهاند، گفت: در حال حاضر بسیاری از بیمارستانها، مراکز درمانی و بهداشتی، خانههای بهداشت و مراکز انتقال خون در کشور در زمره موقوفات هستند که واقفان خیراندیش با نیت سلامت و بهداشت مردم ایران این موقوفات را ثبت کردهاند.
وی ادامه داد: وجود این مراکز و بیمارستانها لزوم توجه بیشتر به این حوزه را نشان میدهد تا در آینده شاهد توجه و استقبال خیرین و واقفان به وقف در حوزه سلامت باشیم.
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در دوره جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مشارکتهای بین بخشی و سازمانی توجه ویژهای شده است، گفت: با این نگاه و به واسطه تعامل بسیار خوب با سازمان اوقاف، تفاهمنامهای میان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حجتالاسلام و المسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه به امضا رسید که بر این مبنا، سطح همکاریهای دو دستگاه افزایش پیدا خواهدکرد که موجب رشد و گسترش موقوفات درمانی خواهدشد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی، با اشاره به تفاهم صورت گرفته میان وزارت بهداشت و سازمان اوقاف گفت: این تفاهمنامه موجب همکاری بیشتر این دو سازمان جهت تامین بخشی از نیازمندیهای حوزه درمان در کشور خواهدشد. از همین رو در این جلسه مقرر شد تا به برخی از موقوفات درمانی نیمه کاره رسیدگی شود.
وی افزود: با هماهنگیهای انجام شده، مقرر شد جلسهای با حضور فرمانداران مناطق و مدیران اوقاف برای رسیدگی و اتمام کار برخی موقوفات درمانی استان تهران شامل مراکز درمانی ملارد، بهارستان، شهر قدس، امامزاده حسن و امامزادگان عینعلی و زینعلی و بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) انجام شود.
معاون وزیر بهداشت، ادامه داد: در این نشست مقرر شد با همکاری وزارت بهداشت و سازمان اوقاف موقوفه آرش، موقوفه مفرح، موقوفه عمیدی نوری و همچنین موقوفه روحانی نژاد، افشن و نجمآبادی هرچه زودتر تعین تکلیف شوند.
ایازی گفت: مقرر شد بحث صدور سند اوقافی را دانشگاه شهید بهشتی پیگیری کند. همچنین همایش مشترک بین روئسای دانشگاهها نیز در تیرماه سال آتی برگزار شود که در این جلسه از واقفین حوزه سلامت نیز تجلیل خواهندشد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام و المسلمين حاتمی با اشاره به جزئیات توافق صورت گرفته بین سازمان اوقاف و سازمان بهداشت، اظهار کرد: این توافق به شناساندن عملکرد اوقاف و وزارت بهداشت کمک بسزایی میکند.
وی افزود: این توافق صورت گرفت تا بتوانیم به گونهای بهتر و بدون هیچ ممانعتی به اجرای امور خیریه بپردازیم، به طوری که ساخت درمانگاهها و کلینیکهای ویژه به آسانی صورت گیرد.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف اضافه کرد: در این توافقنامه مصوب شد تا طرفین از هرگونه طرح دعوی در مراجع قضایی پرهیز کنند و اختلاف در جلسات و کارگروههای داخلی مطرح و حل و فصل شود که این کار سبب تسهیل در امور و کاهش میزان پروندههای ارجاعی به قوه قضاییه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پروژههای در حال ساخت و آماده این سازمان در کشور، ابراز کرد: از پروژههای در حال ساخت استان میتوان به بیمارستان سوختگی عمیدی نوری، بیمارستان روحانی نژاد، بیمارستان آرش، درمانگاه و بیمارستان ملارد اشاره کرد.
حجتالاسلام حاتمی به دیگر پروژههای سازمان در سایر استانهای کشور اشاره و تأکید کرد: در استان مرکزی توسعه بیمارستان آیتالله خوانساری، در زنجان موقوفه میرزا شفیع و بیمارستان سوختگی کن را داریم که در دست اقدام و ساخت هستند.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف افزود: با ایجاد توافق بین سازمان اوقاف و وزارت بهداشت ما به دانشگاه علوم پزشکی نزدیک شدیم و طرحها به صورت جداگانه ساخته میشد، این در حالی است که با چنین توافقی پروژهها با همکاری و مشورت هر دو سازمان آماده و به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته حدود 1500 میلیارد تومان برای اجرای پروژهها با همکاری وزارت بهداشت و درمان هزینه شده و این رقم بسیار خوبی در موضوع پروژهها است که اتفاق خوشایندی در حوزه بین بخشی دولت به شمار میآید.
به گزارش ایکنا براساس این تفاهمنامه که به امضای سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علی محمدی سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور رسیده است، طرفین در جهت یکپارچهسازی مدیریت مراکز درمانی و بهداشتی موقوفه از طریق ساختارسازی، هدفگذاری و ارتقاء بهرهوری موقوفات همکاری خواهند کرد.
براساس این تفاهمنامه به منظور تحقق تأمین سلامت برای اقشار کم درآمد و محروم جامعه، طرفین اعلام آمادگی کردند، از طریق تشکیل دبیرخانه مشترک و ایجاد کارگروههای تخصصی، راهاندازی پرتال(درگاه) و انتشار نشریه تخصصی مشترک به منظور جلب مشارکتهای داخلی و بینالمللی با همکاری سایر سازمانهای مسئول نسبت به شناسایی نیازها، اولویتبندی، تعیین و تعریف اقدامات ویژه و تدوین و اجرای برنامههای عملیاتی اثربخش مشترک اقدام کنند.
بنابر این گزارش، همکاری متقابل در خصوص کمک به عمران، احیاء، مرمت، بازسازی و توسعه موقوفات درمانی کشور و نیز تأمین نیازهای اماکن و مراکز درمانی و بهداشتی تحت پوشش سازمان اوقاف و امورخیریه، اجرای طرحهای درمانی و بهداشتی در موقوفات، ارائه مجوز ساخت و توسعه مراکز درمانی در املاک موقوفه، توسعه حداکثری خدمات وقف در حوزه سلامت و استفاده از ظرفیتهای سازمان اوقاف و امورخیریه در دستیابی به نظام تعالی سلامت کشور، اجرای سیاست های تأمین سلامت برای اقشار آسیبپذیر و محرومان جامعه و ساماندهی وضعیت بیمارستانها و مراکز درمانی وقفی و تحت پوشش سازمان اوقاف و امورخیریه از جمله اهداف این تفاهم نامه است.