محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در این مراسم ضمن تحسین عملکرد ستاد برگزاری این سوگواره در دوره سوم گفت: این سازمان به عنوان متولی برگزاری سوگواره تنها فراخوان دعوتی را برای حضور هنرمندان منتشر کرد و اگر اینچنین سوگواره با شور و حرارت وصفناشدنی برگزار شد تنها دلیلش دغدغهمندی هنرمندان تئاتر نسبت به پرداختن به هنر متعهد دینی و ارزشی است.
وی گفت: هنرمندان تئاتر از سه نسل، از پیشکسوتان گرفته تا نسل جوان در 22 روز برگزاری این سوگواره در 22 سالن نمایشی پایتخت بهترین آثار نمایشی خود را به روی صحنه بردند که همگی شاهد استقبال پرشور مخاطبان از این آثار فاخر و گرانسنگ بودیم که این نیز خود نشان از آن دارد که مردم نیز تا چه اندازه علاقهمند به تماشای آثار نمایشی با موضوعات دینی و ارزشی هستند.
صلاحی تصریح کرد: «خمسه» تعطیلی سالنهای نمایشی
در ایام سوگواری را منسوخ کرد و نشان داد که میتوان با تولید آثاری مناسبتی از
قابلیت و ظرفیت موجود در هنرهای نمایشی و آئینی برای تبیین موضوعاتی که با
باور و عقاید مخاطب سنخیت دارد، استفاده کرد.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه حضور هنرمندان نامی عرصه هنرهای نمایشی در این رویداد بزرگ هنری برای دستاندرکاران برگزاری این سوگواره مغتنم است، در ادامه افزود: امیدواریم در آینده نزدیک با راهاندازی دو پردیس نمایشی پایتخت یعنی پردیس تئاتر تهران و پردیس نمایشی صبا بتوانیم به شکلی بهتر و مطلبوتر جوابگوی تقاضای بحق گروههای نمایشی در زمینه تأمین فضاهای نمایشی باشیم.
وی عملکرد دبیرخانه سومین سوگواره نمایشی «خمسه» را ستود و گفت: از آنچه که اتفاق افتاد و حاصل تعهد و پشتکار دبیرخانه این سوگواره بود رضایت کامل دارم و لذا علیاصغر خسروی دبیر سومین سوگواره را مجدد به سمت دبیری چهارمین سوگواره نمایشی«خمسه» منصوب میکنم.
صلاحی در پایان سخنان خود گفت: آثار متعدد و متنوع نمایشی اجرا شده در این سوگواره که از نزدیک شخصاً شاهد اجرای تعدادی از آنها بودم بر این موضوع که میتوان با استفاده از قابلیت و ظرفیت موجود در هنرهای نمایشی اخلاقیات اجتماعی، سبک زندگی ایرانی و اسلامی و بسیاری دیگر از مقولات دینی و ارزشی را به درستی بیان کرد، صحه گذاشت.
این گزارش حاکی است پیش از سخنرانی صلاحی در این مراسم، علیاصغر خسروی؛ دبیر سومین سوگواره نمایشی«خمسه» به ارائه گزارشی کوتاه از روند اجرایی این سوگواره پرداخت و گفت: در مجموع 22 روز برگزاری این سوگواره 73 اجرای نمایشی در 22 سالن نمایشی، مساجد، میادین و فرهنگسراها به ثبت رسید که با استقبال زایدالوصف مخاطبان همراه بود.
وی ادامه داد: تعهد و اهتمام همیشگی هنرمندان تئاتر نسبت به پرداختن به موضوعی خطیر و مطرح مدافعان حرم در این دوره سیر فزایندهای یافته بود که این نشان از این نکته دارد که این موضوع در همین مدت کوتاه توانسته تا چه میزان در دل هنرمندان به ویژه هنرمندان جوان رخنه کرده و راه خود را باز کند.
خسروی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در این دوره از سوگواره ما توجه به تئاتر برآمده از ظرفیت هنری بچههای مسجد را سرلوحه کار خود قرار دادیم تا این هنر ذاتاً متعالی در فضای معنوی مسجد رشد کرده و به تعالی بیشتری هم از نظر پرداخت محتوایی و هم تعهد ساختاری نائل آید.
امیرسجاد دبیریان