کد خبر: 3552169
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
آیت‌الله العظمی سبحانی:

تقویت علمی و تربیت فقیه برای استان‌ها از مهم‎ترین بایسته‌های حوزه است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی سبحانی با برشمردن بایسته‌های حوزه انقلابی تاکید کرد: تقویت علمی، تربیت فقیه برای استان‎ها و تبلیغ شیعه در خارج از کشور و تقویت زبان عربی از مهم‎ترین بایسته‎ها در حوزه علمیه است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی امروز 18 آذرماه در مراسم اختتامیه دهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) با بیان اینکه گاهی منظور از فتنه در قرآن، امتحان و آزمایش است، گفت: گاهی در روایات از جمله در نهج‌البلاغه از این واژه استفاده شده و مراد از آن انقلاب‌های کور است؛ کسانی هستند که بی هدف دور هم هستند و کارشان فساد و فتنه است.  
وی افزود: شاید مراد امام علی(ع) از اینکه فرمود در فتنه مانند بچه شتر باش همان انقلاب کور باشد؛ امام صادق(ع) نیز در روایتی راجع به فتنه فرموده‌اند که مراد از فتنه در آن، انقلاب‌هایی است که انبیاء مانند موسی بن عمران به وجود آوردند و بساط فساد و فراعنه را برچیدند، انقلابی که پیامبر(ص) ایجاد کرد و بوجهل‌ها از بین رفتند و سرزمین عربستان از بت‌پرستی و قماربازی پاک شد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه انقلاب اسلامی نیز از مصادیق این روایت امام صادق(ع) است که سبب شد فساد و فسق برود، تصریح کرد: مهد این انقلاب با این همه نتایج، حوزه علمیه قم و دیگر حوزه‌ها بوده است و امام(ره) با کمک علما، انقلاب را ایجاد کرد البته انقلاب آثار فرهنگی خاصی هم داشته است و مسائل فرهنگی در کشور رو به افزایش رفته است.
آیت‌الله سبحانی ادامه داد: در گذشته امکان برپایی چنین همایشی وجود نداشت و کسی نمی‌توانست یک جلد کتاب چاپ کند ولی امروز این همه مجله و کتاب را شاهدیم و افکار و اندیشه‌ها منتشر می‌شود و در قم بعد از تهران بیشترین مصرف کاغذ را برای چاپ اثر و کتاب و مقاله و ... داریم بنابراین این انقلاب که از حوزه شروع شده باید به عنوان علت مبقیه نیز حفظ شود و حوزه را انقلابی نگه داریم.
وی با اشاره به بایسته‌های حوزه علمیه تاکید کرد: اولین بایسته حوزه تقویت فقاهت است؛ حوزه باید علمی باشد و به تمام معنا فقیه تربیت کند؛ بلاد ما مدرس و استاد و فقیه کم دارد و باید قدرت علمی حوزه هم در اصول و هم در فروع محفوظ باشد و پیشرفت کند.
این مفسر قرآن اظهار کرد: دومین بایسته حوزه تبلیغ تشیع در خارج کشور است و لازم است که زبان عربی زبان دوم حوزه شود ولی شاهد این کاستی در حوزه امروز هستیم؛ الان هندی‌ها عربی را مانند زبان مادری خود حرف می‌زنند و این مسئله برای ما لازم‌تر است همچنین بایسته سوم این است که زمان‌شناس و روزآمد و آگاه به زمان باشیم و بدانیم اوضاع دنیا چگونه است؛ الان رسانه‌ها به زبان فارسی علیه تشیع سخن می‌گویند و من از علمای بزرگواری که رسانه‌هایی را برای مقابله با این هجمه ایجاد کرده‌اند تشکر و قدردانی می‌کنم.
این مرجع تقلید عنوان کرد: هر ماه شبهاتی که دشمنان علیه اسلام می‌نویسند رصد شده و برای ما می‌فرستند که می‌بینیم چقدر زیاد است از این رو  باید دفتری در قم برای پاسخ به شبهات آن هم با ارتباط با رسانه‌ها ایجاد شود و در فضای باز، محققانه و مودبانه پاسخ این شبهات را بدهیم.
captcha