به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، امروز 18 آذرماه در اجلاسیه علمای بلاد در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) گفت: حوزه خود را در برابر آرمانهای اسلام و انقلاب موظف میداند؛ ما روزگاری ضعیف و حقیر بودیم ولی این حوزه و مرجعیت عظیم و انقلاب بود که ابواب کار و تلاش را بر روی ما گشود.
وی افزود: حوزه انقلابی حوزهای است که در همه عرصهها حضور عالمانه دارد و انقلابی بودن در ذات او وجود دارد زیرا تبلیغ رسالت الهی بدون روحیه تهاجمی و انقلابی و درایت و حکمت انقلابی محقق نمیشود.
اعرافی با بیان اینکه طرحهای گوناگونی در شورای عالی و مرکز مدیریت برای تقویت روحیه انقلابی در حوزه وجود دارد افزود: در منظومه فکری رهبری و امام(ره) مقوله تمدنی بودن اسلام مهم شمرده شده است و مفهوم تمدنی بودن در ذات انقلاب وجود دارد لذا تمدنی بودن و اندیشیدن به این معناست که اسلام همه شئون زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد و از این جهت از ویژگیهای مهم حوزه انقلابی محسوب میشود.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: علوم و اندیشه اسلامی مانند روح در همه ساحات زندگی انسان حضور دارد که امام مبشر بازگشت ما به این نگاه بودند بنابراین نگاه تمدنی مهمترین شاخصه حوزه انقلابی است همچنین نگاه سیاسی و اجتماعی به اسلام شاخصه دیگر حوزه انقلابی است؛ در دنیای جدید مواجه با هجمه به دین هستیم که سبب سکولاریسم در جوامع مختلف و در غرب شد ولی ندای انقلاب اسلامی این بود که دین را نمیتوان اقلی تفسیر کرد و محدود به حوزههای ذهنی و فکری نمیشود لذا خطر سکولاریسم خطر بزرگی برای تهدید اندیشه انقلاب اسلامی است و باید آن را جدی گرفت.
اعرافی با بیان اینکه رویکرد بینالمللی و جهانی از دیگر شاخصههای حوزه انقلابی است افزود: جهانی بودن ما در حکمت و تفسیر و شریعت و فقه ما است و تحمیلی و زوری نیست بلکه همه جهان مخاطب اندیشه انقلاب اسلامی و حوزه هستند.
وی تاکید کرد: حوزه در تاریخ از معابر مختلفی عبور کرده ولی همیشه ذات حوزه بینالمللی بوده است و خود را محدود به قوم ملتی نکرده و نمی کند و امروز افتخار داریم که حوزه پذیرای ده ها هزار طلبه از دیگر کشورهاست و هستههای دینی در سراسر دنیا شکل گرفته است.
وی افزود: شاخصه دیگر توجه به علوم انسانی و اسلامی جدید است؛ بارها رهبری فرمودند دنیای امروز با ابزارهای جدید و دانش روز اداره میشود لذا انقلابی بودن این است که در عرصه نظریهپردازی با منطق اسلام ورود کنیم.
اعرافی بیان کرد: شاخص دیگر این است که تحقیقات سنتی حوزه در اوج باقی بماند اما همین مایههای علمی و معنوی باید چنان غنا یابد که به قلمروهای جدید بپردازد؛ ما ضمن نیاز به فقهای جامع باید به فقه های ناظر به مسایل جدید نیز بپردازیم و در عرصه فقه هم در ابواب موجود را غنیسازی و هم افقهای جدید را پایهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه شاخص دیگر توجه به همه علوم و معارف است تصریح کرد: عرصه کلام و مباحث عقلی و حکمی اسلام باید عمق روزافزون پیدا کند همچنین زمانشناسی و تحلیل دقیق و بصیرت از دیگر ویژگیهای حوزه است و چنین حوزهای فریب دشمن و بازیهای پیچیده او را نمیخورد همچنین شاخصه دیگر اتصال با بدنه جامعه و تامین نیاز مردم و وصل با دانشگاه است.
اعرافی تصریح کرد: حوزه باید به منابع مردمی متصل و روی دوش مردم باشد و از مسئولان میخواهم نهادهای حوزه را مورد توجه قرار دهند.