کد خبر: 3552276
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲

مروری بر 3 روز رقابت قاریان و حافظان در دوره ارزیابی اعزام به مسابقات

گروه مسابقات: دهمین دوره ارزیابی انتخاب قاریان و حافظان قرآن کریم اعزامی به مسابقات بین المللی قرآن که از روز چهارشنبه 17 آذرماه آغاز شده است، بعد از ظهر امروز و با اجرای تلاوت های مجلسی پایان می یابد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم که از روز چهارشنبه 17 آذرماه در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز شده است، بعدازظهر امروز 19 آذرماه به کار خود پایان می دهد.
مراسم افتتاحیه این دوره صبح روز چهارشنبه 17 آذرماه و با حضور داوران، شرکت کنندگان و جعی از مدیران قرآنی سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. بعد از مراسم افتتاحیه نیز ارزیابی شرکت کنندگان در بخش دانش آموزان آغاز شد.
دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قران کریم
در این بخش و در روز نخست 12 شرکت کننده رشته قرائت تلاوت های خود را انجام دادند که شش نفر به مرحله بعد راه یافتند، مرحله دوم این شرکت کنندگان نیز بعدازظهر روز پنج شنبه 17 آذرماه برگزار شد و در نهایت نیز سه نفر به مرحله فینال راه یافتند. این سه نفر نیز بعد از ظهر امروز 19 آذرماه تلاوت خود را انجام می دهند تا در نهایت یک نفر برای حضور در مسابقات بین المللی قرآن دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شود.
در بخش قاریان بزرگسال که هفت نفر هستند، شاهد آغاز تلاوت ها از روز چهارشنبه بودیم. این شرکت کنندگان در بعدازظهر این روز تلاوت های ترتیل هفت سطری خود را که پنج قطعه بود انجام دادند.
در روز اول همچنین شرکت کنندگان رشته قرائت تحقیق بعد از اذان مغرب نیز تلاوت تحقیق ۱۰ سطری خود را انجام دادند. قرعه‌‌های این تلاوت ۱۰ ساعت قبل از اجرا به شرکت‌کنندگان نشان داده شد.
دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم
در روز پنج‌شنبه، ۱۸ آذرماه نیز قاریان، تلاوت تحقیق فشرده پنج دقیقه‌ای خود را انجام دادند. بعد از اذان مغرب نیز تلاوت تحقیق ۱۰ سطری دیگری توسط این شرکت کنندگان صورت گرفت تا به این ترتیب همه چیز برای اجرای تلاوت های مجلسی آنها که تا ساعاتی دیگر در صحن امامزاده حسن(ع) تهران برگزار می شد، مهیا شود.
قاریان در تلاوت مجلسی خود دو صفحه از قرآن کریم را تلاوت خواهند کرد، این قرعه 10 روز قبل به آنها اعلام شده است. همچنین اساس ارزیابی در تلاوت قاریان بزرگسال بر این اساس است که ۲۰ درصد نمره قرائت مسابقات کشوری نیز احتساب خواهد شد. در خلال تلاوت‌ها نیز توضیحات فشرده‌ای توسط اساتید ارائه می‌شود.
دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم
در بخش حفظ نیز شرکت کنندگان بخش بزرگسالان 13 نفر هستند که دو نفر در رشته حفظ 20 جزء و 13 نفر در رشته حفظ کل قرآن هستند. همچنین 9 شرکت کننده در بخش دانش آموزی در رشته حفظ کل حضور دارند. در این بخش شرکت‌کنندگان در آیتم‌های حسن حفظ، صوت، لحن و وقف و ابتداء در روز چهارشنبه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این روز هر حافظ حدود شش صفحه تلاوت داشت.  
در روز پنج‌شنبه نیز شرکت کنندگان به سوالات استقامتی پاسخ دادند. در این بخش نیز هر شرکت کننده حدود شش صفحه تلاوت داشت. همچنین در نوبت صبح روز جمعه که آخرین روز این دوره است نیز این شرکت کنندگان به سوالات مربوط به آیات مشابه پاسخ دادند.
بر اساس گزارش ایکنا در دهمین دوره ارزیابی انتخاب قاریان و حافظان اعزامی به مسابقات بین المللی قرآن مجموعاً ۴۱ قاری و حافظ قرآن کریم حضور دارند که ۲۰ نفر از آنها در بخش دانش‌آموزی حضور دارند.
بر همین اساس این تعداد شرکت‌کننده از ۱۶ استان کشور هستند و در بین آنها ۱۹ قاری قرآن حضور دارد. از بین قاریان شرکت‌کننده هفت نفر حائز رتبه ممتاز در مسابقات سراسری قرآن شده‌اند و ۱۲ نفر نیز از قاریان ممتاز در بخش دانش‌آموزی هستند.
دهمین دوره ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کریم
همچنین در بخش بزرگسالان ۱۳ حافظ قرآن نیز حضور دارند که ۱۱ نفر از حافظ کل قرآن کریم و ۲ نفر نیز حافظ ۲۰ جزء قرآن کریم هستند. همچنین ۹ نفر از حافظان کل نیز در بخش دانش‌آموزان حضور دارند.
یادآور می‌شود، تمامی این دوره منهای تلاوت های مجلسی در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شده است، تلاوت مجلسی شرکت‌کنندگان رشته قرائت نیز در امامزاده حسن(ع) تهران برگزار می شود. نتایج این دوره نیز که مشخص می شود کدام یک از این افراد در سال آینده باید به کدام رقابت بین المللی اعزام شوند، طی روزهای آینده مشخص خواهد شد.
captcha