به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در دومین همایش وحدت حوزه و دانشگاه که صبح امروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: ما نمیتوانیم دوره اسلامی را نادیده بگیریم زیرا علمی را در آن دوره به غرب دادیم و علمی که در حال حاضر از غرب تحویل گرفتیم همان علمی نیست که به آنها در آن عصر تحویل دادیم.
وی افزود: در علم نباید تنها به ذات علم بسنده کرد بلکه باید اصول حاکم بر روابط انسان با خدا؛ خود و پیرامون را در نظر داشت.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در علم جدید بسیاری از روشها غلط است؛ همانطور که در بحث آلودگی محیط زیست متولیان را مسئول میبینیم و از نقش مداخله جویانه خود غافل میشویم.
طهرانچی بیان کرد: در دنیا یک میلیون و چهار صدهزار پوند صرف مقالاتی میشود که در رابطه با رابطه خدا، خود و غیره بوده و در این رابطه به تحقیق میپردازند که این مهم بیانگر اهمیت علوم دینی است.
وی اظهار کرد: تولید علم دینی جوامع غربی امروز باید بازنگری شود و با دیدگاه علم دینی اسلامی در دانشگاههای کشور مورد استفاده قرار گیرد.
طهرانچی با تاکید بر مطالعات علم و دین عنوان کرد: روزی که دانشگاه وارد کشور شد از جنس تعارضات بود با وحدت حوزه و دانشگاه میتوان این تعارضات را مرتفع کرد.
این استاد فیزیک با بیان اینکه در بحث وحدت حوزه و دانشگاه موضوع و هدف باید مدنظر قرار گیرند عنوان کرد: بسیاری از مباحث و ایات الهی از جنس وحدت است و بسیاری از مفاهیم قرآن به علوم پزشکی برمی گردد که این موضوع بیانگر اهمیت وحدت است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر تولید علوم اسلامی و دانشگاه اسلامی گفت: باید تمامی برنامهها و مسیر حرکت دانشگاهها در جهت نقش آفرینی در ایجاد تمدن نوین اسلامی باشد.
وی از ایجاد پژوهشکده مطالعات بنیادی خبر داد و گفت: با ایجاد وحدت هرچه بیشتر حوزه و دانشگاه میتوان شاهد تألیف مقالات متعدد و تولیدات دینی بود.