علیاکبر مرجانی، مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به رونمایی از سامانه اطلاعات فعالان قرآنی با عنوان «مبین 114»، گفت: اگر قصد احصای آمار و ارقامی نسبت به فعالیتهای قرآنی در سطح کشور داریم، هم اکنون این کار به راحتی صورت نمیگیرد.
وی افزود: به عنوان مثال هیچ چیزی در مورد اینکه بدانیم چند درصد از افراد و مخاطبان بیسواد قرآنی هستند، چند درصد توان روخوانی و روان خوانی قرآن را ندارند و یا چند درصد افراد ما در سطح تجوید و ... هستند، تا پیش از این آمار دقیقی در این زمینه وجود نداشت و بر همین اساس اگر میخواستیم تا برنامهریزی آموزشی داشته باشیم با مشکل مواجه میشدیم.
مرجانی تصریح کرد: بر همین اساس ایده طراحی سامانهای که در آن تمامی اطلاعات قرآنی فعالان این عرصه احصاء شود شکل گرفت. برای این کار ابتدا در بسیج استان تهران برای هر یک از اعضا یک شناسنامه قرآنی تهیه کردیم، این شناسنامه قرآنی یک اطلاعات جامع قرآنی و یک اطلاعات عمومی از افراد را در اختیار ما قرار داد.
مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ اظهار کرد: بعد از اینکه این اطلاعات جمعآوری و ثبت شد مرحله دیگر این طرح که قرار گرفتن اطلاعات به صورت آنلاین در اختیار همه بود که از طریق راهاندازی سامانه صورت گرفت. این کار با استفاده از یک نرمافزار صورت گرفت و در هفته جاری این نرم افزار رونمایی شد.
وی در ادامه در مورد کارکرد این نرمافزار نیز گفت: در این نرمافزار افراد به صورت آنلاین میتوانند اطلاعات قرآنی آن جامعهای که با آن سر و کار دارند به دست بیاورند. اطلاعات هم شامل مشخصات فردی اعم از سن و جنس و تحصیلات و سطح قرآنی فرد، رزومه قرآنی، رتبهها و مقامهایی که در مسابقات مختلف کسب کرده است، گواهینامههایی که دریافت کرده است دورههایی که حضور داشته است و ... قابل رؤیت است.
مرجانی با تأکید بر اینکه با استفاده از این سامانه هر گونه آمار و ارقامی که لازم باشد قابل احصاء است، افزود: همه این اطلاعات به صورت آنلاین در اختیار کاربرانی که از قبل در سامانه ثبت نام کرده و کد کاربری دریافت کردهاند، قابل دریافت است.
مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ همچنین اذعان کرد: در این سامانه همچنین اطلاعاتی در مورد تعداد مربیان بانو و آقا، سطح آن مربیان و ... در نظر گرفته شده است. با استفاده از این سامانه و اطلاعات مندرج در آن میتوان به راحتی برنامهریزیهای آموزشی را طراحی کرد. با استفاده از این سامانه اگر مثلا دنبال مربی قرآن در سطوح مختلف باشیم، با مراجعه به سامانه متوجه این موضوع خواهیم شد که در هر محله و در هر منطقه چند مربی قرآن یا چند قرآن آموز حضور دارد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه این موضوع برای اولین بار است که در کشور اتفاق میافتد، افزود: این اتفاق یک کار پر خیر و برکت است که به جامعه قرآنی تقدیم شده است و مطمئناً منشا خیر و برکت برای فعالیتهای قرآنی در آینده خواهد شد.
مرجانی در بخش دیگری از این گفت وگو در پاسخ به این سوال که افراد چگونه میتوانند از این سامانه استفاده کنند، گفت: برای استفاده از اطلاعات در این سامانه افراد از قبل ثبتنام کرده و از طرف سامانه برای آنها یک کد کاربری تعریف شده است که فقط همان کاربر میتواند در مورد اطلاعات جستجو داشته باشد.
مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، بیان کرد: در حال حاضر اطلاعات استان تهران را احصاء کرده ایم که عمدتاً نیز شامل اطلاعات فعالان قرآنی بسیج را شامل می شود اما سعی داریم تا این طرح را به کل کشور تعمیم دهیم که امیدواریم در سال آینده این امر محقق شود.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با اشاره به اینکه هیچ طرحی در ابتدای راه خود بدون نقص نخواهد بود، گفت: تلاش خواهیم کرد تا پایان سال تمامی نواقص و کمبودهای مربوط به این سامانه را برطرف کنیم.
مرجانی در ادامه خاطرنشان کرد: این سامانه برای تمامی دستگاهها و نهادهای قرآنی قابل استفاده است و دستگاههای قرآنی میتوانند در آینده اطلاعات خود را وارد سامانه کرده و از مزیتهایی که میتواند به همراه داشته باشد استفاده کنند.
مدیر آموزش سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با تأکید بر اینکه در این سامانه اطلاعات هر فرد براساس شماره ملی همان فرد ثبت شده است، گفت: در این سامانه اگر اطلاعات یک فرد دو بار بارگذاری شود با خطا مواجه خواهد شد. بنابر این آمار و ارقامی که از این سامانه احصاء شود 100 درصد درست و واقعی است. در آماردهیهای دستی دیده شده است که اطلاعات یک فعال قرآنی چندین بار توسط نهادها و دستگاههای مختلف قرآنی گزارش شده است، اما در این سامانه اطلاعات هر فرد تنها یک بار درج میشود.
برای ورود به صفحه اول این سامانه
اینجا کلیک شود.