کد خبر: ۳۵۵۴۴۲۷
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸
رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی:

اندیشه تقریب در حوزه نهادینه شود/ وحدت اسلامی؛ مهم‌ترین میراث پیامبر(ص)

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه حوزه علمیه همکاری تقریبی با مجمع جهانی تقریب داشته اما انتظار بیشتر است گفت: یکی از کارهایی که می‌توان برای نهادینه‌شدن وحدت و تقریب در حوزه انجام دهیم ایجاد دو واحد درس تقریبی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن تبریک میلاد با سعادت پیامبر(ص) و اینکه بدنه حوزه، بزرگان و مراجع عظام اغلب نگاه تقریبی دارند و این فرصت بزرگی برای حوزه است گفت: رهبری معظم انقلاب اسلامی نیز همواره بر موضوع تقریب و وحدت تاکید داشته و دارند و حوزه علمیه قم نیز پشتیبان ما در بحث تقریب است.

وی اظهار کرد: البته از حوزه علمیه انتظارات بیشتری وجود دارد تا تعامل بیشتری در مسئله تقریب بین مجمع جهانی تقریب مذاهب و بدنه حوزه ایجاد شود خصوصا انتظار ما از معاونت پژوهش حوزه در این زمینه بیشتر است.

مختاری با بیان اینکه تعامل مورد نظر ما شکل نگرفته و در حد مقبول نیست عنوان کرد: همه نهادهای علمی _ پژوهشی وظیفه دارند در راستای تنویر افکار مردم در مسئله تقریب گام بردارند زیرا امروز مسئله وحدت مسلمین امری تشریفاتی و تبلیغاتی نیست بلکه باید به راهبردی در افکار اندیشمندان تبدیل شود.

رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: پژوهشگاه تقریب و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به عنوان پیشگام در این زمینه به خصوص از مدیریت حوزه درخواست داریم تا با تعامل بیشتر اهتمام بیشتری به مسئله تقریب مذاهب اسلامی نیز صورت بگیرد و تحقیقات معتنابهی را در بدنه حوزه به سمت موضوعات تقریبی و متقارن سوق بدهند.

اختصاص دو واحد درسی به تقریب

استاد حوزه تصریح کرد: البته اکنون هم رسالات و پایان‌نامه‌هایی در این زمینه نوشته شده و می‌شود و فضلا و طلاب دست به قلم می‌برند ولی با همکاری با مدیریت حوزه این انتظار وجود دارد تا این تحقیقات دامنه‌دار و وسیع‌تر شود و حداقل دو واحد درس تقریبی در حوزه علمیه برای این مسئل اختصاص یابد.

مختاری افزود: یکی از کارهای دیگری که می‌تواند در این عرصه صورت بگیرد برپایی سلسله برنامه‌ها و سخنرانی‌هایی در مدارس و بخش‌های مختلف حوزه با هدف تبیین بیشتر مسئله تقریب در میان طلاب و به خصوص طلاب جوان و از این مسئله مهم‌تر نیز تدبیرساز و کاری برای اعزام مبلغان تقریبی است که مبلغ با این نگاه کم داریم و نیاز بسیار زیاد است.

رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: امروز مبلغ تقریبی برای جامعه اهل سنت کشور که در مرزها زندگی می‌کنند بسیار لازم است و طلاب و فضلای فرهیخته می‌توانند با حضور در این مناطق در میان اهل سنت حضور یابند و تعامل و وحدت مسلمین را ارتقاء ببخشند و آنان را نسبت به خطر افراط و تکفیر آگاه کنند.

مختاری در پاسخ به این سؤال که به نظر می‌رسد در حوزه گاهی با جریاناتی مواجه هستیم که روحیه تقریبی ندارند اضافه کرد: حوزه به لحاظ محتوا برخوردار از علوم اهل بیت(ع) است و این علوم نیز منبعث از وحی و همه باید بر منطق وحی و فطرت و عقل حرکت کنیم؛ وقتی به سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) می‌نگریم می‌بینیم وحدت مسلمین یکی از مسایل بسیار مهم در امت اسلامی است.

وی تاکید کرد: رسالت حوزه امروز نیز این است که با بدعت‌گذاری که ممکن است از سوی برخی افراد و گروه ها و ... دنبال شود و افراد و گروه‌هایی به صورت نامرئی فعالیت کنند مقابله و آنان را شناسایی کند و مدیریت حوزه باید به این بخش نیز توجه لازم را داشته باشد.

مختاری با تاکید بر اینکه نگاه تقریبی باید در تمامی بخش‌های حوزه اعم از آموزش، پژوهش و تبلیغ نهادینه شود تصریح کرد: اگر به این مسئله اهتمام لازم وجود نداشته باشد معلوم نیست چقدر در تقریب موفق خواهیم بود؛ زیرا دشمنان ساکت نیستند و هزاران طرح و برنامه برای مقابله با وحدت مسلمین دارند و آن را پیاده می‌کنند.     

وی اظهار کرد: هر کسی و گروهی بخواهد به نام تشیع در مقابل وحدت بایستد باید با او مقابله شود؛ زیرا یکی از بزرگترین درس‌های زندگی پیامبر(ص) و ائمه(ع)، تقریب میان مسلمین و وحدت بوده و گام‌های ضدتقریبی حرکتی در خلاف مسیر رسول‌الله(ص) است که این روزها به مناسبت میلاد ایشان جشن می‌گیریم.

تعمیق تحقیقات تجربی

رئیس پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: حوزه علمیه در بخش پایان‌نامه‌ها همکاری خوبی با ما داشته است ولی توصیه ما تعمیق مطالب و تحقیقات تقریبی است؛ زیرا هر مقدار هم در این مسئله کار شود باز هم نیاز است  و دشمن با تمامی امکانات به جنگ تقریب آمده است و جنگ‌های نیابتی که تکفیری‌ها در سال‌های اخیر در منطقه به نیابت از دشمنان اسلام به راه انداختند در این راستا بوده و گواه و موید برای ما است.

مختاری گفت: حوزه علمیه می‌تواند در تأمین بعد نرم‌افزاری وحدت و تقریب کمک‌کار پژوهشگاه تقریب باشد و ما هم از همکاری آنان استقبال می‌کنیم.

captcha