کد خبر: 3555198
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۲
جزایری خبر داد:

مهلت ارسال مقاله به کنگره قرآن و علوم انسانی تمدید شد/ دریافت 100 مقاله

گروه حوزه‌های علمیه: عضو شورای سیاستگذاری کنگره بین‌المللی قرآن و علوم انسانی از ارسال بیش از 100 مقاله از سوی محققان خبر داد و تاکید کرد: زمان ارسال مقاله به کنگره قرآن و علوم انسانی تا پایان دی‌ماه تمدید شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین حمید جزایری، عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) دیشب 29 آذرماه در پیش نشست مطالعات قرآن و علوم از سلسله نشست‌های کنگره بین‌المللی قرآن و علوم انسانی که در مرکز تخصصی تفسیر حوزه برگزار شد گفت: این پیش‌نشست مقدمه و معرفی برای کنگره قرآن و علوم انسانی به عنوان اولین کنگره قرآن و علوم انسانی در طول تاریخ حوزه است.
وی افزود: مقدماتی مانند کمیته اجرایی و شورای سیاستگذاری و ... از چند سال قبل آغاز شد و بیش از 40 مرکز علمی از جمله مرکز تخصصی تفسیر برای همکاری با کنگره اعلام آمادگی کرده‌اند و توافق شده تا مقالات برتر کنگره نیز در چند نشریه علمی پژوهشی چاپ شود.
سیدحمدی جزایری، عضو هیئت علمی المصطفی
جزایری بیان کرد: اگر به درستی معتقدیم که قرآن پاسخگوی نیاز بشر و تامین‌کننده سعادت اوست نمی‌توان گفت در زمینه علوم انسانی مطلبی بیان نکرده است در حالی که قرآن  در مبانی، اهداف و روش‌ها در مورد مطالب مرتبط با علوم انسانی سخن برای گفتن دارد.
وی تاکید کرد: علامه طباطبایی در تفسیر سوره مبارکه هود در مورد ذاتی‌ترین و اساسی‌ترین حق انسان اثبات می‌کند که عبودیت بالاترین حق است و در 40 سال پیش مبنایی حقوقی را ایجاد کرده که می‌تواند تحول عمیقی در حقوق جهانی ایجاد کند و باید از این نوع نظریات رواج یابد؛ این در حالی است که در بسیاری از مکاتب حق حیات و مالکیت به عنوان اساسی‌ترین حق مطرح است.
جزایری عنوان کرد: یکی از اهداف اصلی ما در برپایی این کنگره این است که دغدغه مباحث مرتبط با علوم انسانی با نگاه به قرآن در افراد علاقه‌مند به مباحث قرآنی تقویت شود لذا در کنگره اول تاکید بر مباحث عمومی به ویژه روش‌شناسی است.
وی افزود: حدود صد مقاله تاکنون به کنگره رسیده است و بناشده زمان کنگره برای ارسال مقاله یک ماه دیگر نیز تمدید شود و به خصوص از مرکز تفسیر توقع داریم که در این زمینه پیشگام باشد و مقالاتی به کنگره ارایه شود.
جزایری همچنین در واکنش به برخی سخنان مبنی بر اینکه روش شهید صدر در مواجهه با قرآن سبب می‌شود تا محقق با پیش‌فرض‌هایی وارد استنطاق از قرآن شود و خود را به دایره سؤالاتی که با آن  وارد تفسیر می‌شود محدود می‌کند و همین مسئله آسیب‌رسان است بیان کرد: اصل کلام تفسیر شهید صدر این است که انسان بدون انفعال وارد عرصه قرآنی نشود؛ ایشان معتقد است که انسان از طرفی نباید با پیش فرض و پیش داوری وارد تفسیر شود و هم خالی‌الذهن بودن را نیز رد کرده است.
جزایری تاکید کرد: شهید صدر معتقد است که انسان باید پرسشگرانه وارد تفسیر شود اما باید مراقب باشیم این پرسش‌ها تبدیل به حجاب برای او نشود بلکه ابعاد مسئله را برای ما بیشتر باز کند. شاید روش صدر بهترین روش باشد که می توان از آن استفاده کرد. 

captcha