حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی، رئیس بنياد بينالمللی علوم وحيانی اسراء در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به جایگاه خانواده در کاهش آسیبها، گفت: خانواده اساس اجتماع است و هر مقدار که استوار باشد جامعه نیز استوارتر خواهدبود. اگر امروز ما جامعهای شایسته و استوار نداریم، به این دلیل است که خانوادهها ساقط شدهاند و این ضربه و آسیب فعلی از همین موضوع بر جامعه وارد شده است.
وی ادامه داد: در خانوادهها هر کدام از افراد نقش اساسی خودشان را پیدا میکنند و در دورانهای مختلف زندگی و حیات خودشان میتوانند به درستی این نقشها را ایفا کنند. اگر امروز بخش از جامعه دختر هستند فردا مادر و مادربزرگ خواهندشد و اگر امروز پسر هستند فردا پدر و پدربزرگ خواهند شد که هرکدام از اینها نقش اساسی را در حال و آینده جامعه ایفا میکنند.
رئیس بنياد بينالمللی علوم وحيانی اسراء با تاکید بر اینکه برای افراد و اعضای خانواده از یک جهت و برای تیم خانواده از جهت دیگر سیاست روشنی را ارائه نکردهایم، افزود: متاسفانه خانوادهها امروز با این موضوع که چگونه مسیر زندگی خود را بیابند و شکل دهند آشنا نیستند.
سیاستهای ابلاغی خانواده در مسائل اخلاقی و تربیتی جامعه شکل گیردحجتالاسلام والمسلمین جوادی آملی، با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه خانواده، گفت: سیاستهایی که رهبر معظم انقلاب اعلام کردهاند، قطعا مبتنی بر منابع دینی است، اما برای اینکه این موضوعات و سیاستها اجرایی شود، نیازمند فرایندی است که در مسائل اخلاقی و تربیتی جامعه عمومی و در خانواده شکل گیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برای اعضای خانواده به لحاظ عضویت فردی و اجتماعی، رسالتها و مسئولیتهایی که به صورت خاص متوجه آنهاست، تعریف نشده است. آنچه که به عنوان سیاست است آییننامه میخواهد و نیاز به فرایند تعریف شده دارد و باید شاخصگذرای شود تا به سمت اجرا تبدیل و به صورت علم در آید.
دستگاهها سیاستهای ابلاغی رهبری را قابلیت اجرایی دهندرئیس بنياد بينالمللی علوم وحيانی اسراء تصریح کرد: اگر آیین نامهها در مراکز مربوط و وزارتخانههایی مانند علوم، آموزش و پرورش و ارشاد تولید شود، میتوان سیاستهای رهبری را اجرایی و آیین نامههایی را برای آن تولید کرد که قابلیت اجرا پیدا کند. در غیر اینصورت این سیاستها هم مانند سیاستهایی که در رابطه با فضای مجازی و امثال آن بیان شده است ممکن است قدرت و قابلیت اجرا پیدا نکند.
وی با اشاره به جایگاه دستورات ائمه برای الگوهایی بینظیر در ارتقای فرهنگ و سبک زندگی خانوادهها، اظهار کرد: اسلام در روش تربیتی خود، انسانها را به الگوها و نمونههای برتر توجه میدهد. تأثیر الگوها در ساخته شدن فرد و جامعه برکسی پوشیده نیست و هر خانوداهای که بتواند برای ایجاد آرامش و موفقیت در زندگی به این الگوها و نمونهها توجه ویژه داشته باشد قطعا از بسیاری آسیبها مصون است.
حجتالاسلام والمسلمین جوادی آملی با تاکید بر اینکه اصلیترین کار برای تحول و ارتقای فرهنگی جامعه ارتقای فرهنگ دینی در خانواده است، گفت: دین اسلام، به عنوان برنامهای جامع و مدون، دستورهای دقیق و منظمی را برای سعادت دنیوی و اخروی انسانها ارائه کرده که یکی از عمدهترین دستورات آن مداومت بریاد خداست.
قرآن تامین کننده بهداشت روانی استرئیس بنياد بينالمللی علوم وحيانی اسراء ادامه داد: از نظر اسلام و قرآن یاد خدا آرامش بخش دلها و تامین کننده بهداشت روانی جامعه است. همانطور که میفرماید: «الا بذکرالله تطمئن القلوب»؛ لذا اولیای دین هم با توجه به اهمیت خانواده در حیات انسانی مطالب ارزشمندی بیان کردهاند که توجه به قرآن و احادیث این بزرگواران تضمین کننده موفقیت وکامیابی هر خانوادهای خواهدبود.