آیتاللهالعظمی مکارم:
خیلیها برای اصلاح فضای مجازی دل نمیسوزانند/ بدترین ربا؛ بردن آبروی دیگران
گروه حوزههای علمیه: مفسر قرآن و مرجع تقلید با اشاره به خطرات فضای مجازی و مشکلات قضایی زیاد ناشی از آن گفت: باید شبکه نیمبندی که ایجاد شده توسعه یابد اما نمیدانم چرا خیلیها برای این مسئله دل نمیسوزانند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی ناصر مکارم شیرازی، امروز اول دی ماه در درس خارج فقه و اصول خود با اشاره به روایتی از معصوم(ع) گفت: بردن آبروی مردم و بدگویی بالاترین و خطرناکترین عمل و براساس روایت، بدترین ربا است.
وی افزود: من در هفتههای گذشته نیز بر این مسئله تاکید کردم چون در رسانهها مخصوصا فضای مجازی آنقدر شایعه و دروغ و هجوها و سخریهها را منتشر میکنند، لذا فرمودند خطرناکترین ربا همین کارهاست و کسانی هم که ناقل این مسایل هستند بدانند در گناه آنان شریک هستند.
بالاترین ربا
این مرجع تقلید تصریح کرد: گاهی هجو یک انسان صورت میگیرد، اما گاهی آبروی یک جامعه و اسلام در کار است که بالاتر و خطرناکتر از مرحله قبلی است.
این مفسر قرآن با بیان اینکه طلاب و مبلغان باید با زبان خوش این مسایل را به مردم و مسئولان بگویند، تاکید کرد: گاهی برخی زنان به ما نامه مینویسند و از دست شوهران گلایه دارند، زیرا نسبت به خودشان و فرزندانشان بدرفتاری میشود؛ متاسفانه این مسایل هم زیاد شده و برکت را برده است؛ همه باید مراقب باشیم مخصوصا کسانی که دم از اسلام میزنند و اهل نماز و دیانت هستند باید بیشتر مراقب خوشرفتاری با اهل خانه باشند.
آیتالله مکارم شیرازی بیان کرد: من بارها درباره فضای مجازی صحبت کردهام و دیروز نیز با مسئولان قضایی تماس داشتم و گفتند که بسیاری از مشکلات در فروپاشی خانوادهها، ارتباط نامشروع و تشکیل پروندههای قضایی ناشی از فضای مجازی است؛ با این وضع مایه تعجب است که برخی مسئولان میگویند فضای مجازی ده درصد در مشکلات نقش دارد.
وی افزود: فضای مجازی دو کاربرده مانند نیروی اتمی است که میتوان از آن هم در کارهای خوب و هم بد استفاده کرد؛ اولین استفادهای که امروز از فضای مجازی میشود همان مسیر بد است که ما عرض کردهایم رفع آن راه دارد و آن، ایجاد شبکه ملی است که به صورت نیمبند فراهم شده است ولی باید توسعه بدهند و از شبکههای فاسد پهنای باند را بگیرند.
آیتالله مکارم شیرازی عنوان کرد: نمیدانم چرا خیلیها برای این مطلب دل نمیسوزانند در حالی که سرنوشت جامعه با مسئله فضای مجازی گره خورده است مخصوصا نسل جوان که بیشتر در معرض خطر است.
جریمه دیرکرد
وی همچنین در مورد تعزیر در پرداخت جریمه دیرکرد بانکی بیان کرد: اگر کسی جریمه تاخیر دارد و نمیدهد حاکم شرع میتواند فرد را تعزیر کند نه بانک و این سود نباید به بانک تعلق گیرد، مگر اینکه حاکم شرع صلاح بداند که این پول در اختیار بانک قرار گیرد.