کد خبر: 3555908
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
یک هنرمند نقاشی‌خط:

هنر قرآنی را برای منافع مالی دنبال نمی‌کنم

گروه هنر: یک هنرمند نقاشی‌خط گفت: گرایشم در كارهاي هنري، بیشتر مضامین قرآنی است، زیرا از آن لذت می‌برم و انگیزه‌های مادی در این زمینه نقشی ندارد.

غزال سابقی هنرمند نقاشی‌خط در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه نقاشی را زیر نظر استاد نقاشیان آموخته است، اظهار کرد: من فارغ التحصیل گرافیک هستم و تا به امروز نیز نمایشگاه‌های متعددی برگزار کرده‌ام که اکثرا به صورت گروهی بوده است. درباره کارهایی که انجام می‌دهم نیز باید بگویم، معمولا کارهایم در حوزه هنرهای مذهبی است، چون فعالیت در این حوزه را دوست دارم، اما متاسفم که بگویم این دست موضوعات در حوزه تجسمی آنگونه که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد. 

وی افزود: کم‌توجهی که به هنرهایی چون نقاشی‌خط می‌شود تنها به موضوعات اسلامی ختم نمی‌شود، اما در این عرصه محدودیت‌ها شکلی جدی‌تر دارد. دلیل این اتفاق نیز برای من چندان روشن نیست، چون مردم این دست موضوعات را دوست دارند، اما نمایشگاه دارها چندان روی خوشی به این مضامین نشان نمی‌دهند، البته نباید یک نکته را فراموش کرد آنهم این است که شاید فروش در بازارهای خارجی سبب می‌شود گرایش به سمت موضوعات مورد  نظر (اسلامی) کم باشد. 

این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا درآمد اقتصادی می‌تواند دلیلی برای کم شدن گرایش به سمت موضوعات اسلامی و قرآنی در عرصه هنرهای تجسمی باشد؟ اظهار کرد: به شخصه وقتی کاری مذهبی را شروع می‌کنم به مسائل مادی آن نمی‌اندیشم، چون لذتی که از خلق این کارها به دست می‌آورم بهترین دستمزد برایم است، به‌ویژه اگر آن موضوع درباره عاشورا باشد، ولیکن به هر حال اگر به لحاظ اقتصادی درآمدزایی لازم را داشته باشم، مطمئنا در بالا رفتن کیفیت کارم این امر دخیل خواهد بود. 

سابقی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی تصورات نادرست در جامعه هنری اشاره کرد و گفت: نکته ای وجود دارد که حتما باید به آن اشاره کنم، وقتی اثری مذهبی خلق می‌کنم و آن را برای فروش عرضه می‌کنم، عده‌ای سعی می‌کنند که در پایین‌ترین شکل ممکن آن را خریداری کنند، چون فکر می‌کنند باید این دست آثار  را به ارزانترین قیمت ممکن خرید، درصورتیکه مضامین بالایی که این کارهای هنری دارند باید دلیلی باشد تا اثر به بهترین قیمت ممکن فروخته شود. 

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: اگر کسی در حوزه هنرهای قرآنی کار می‌کند تنها عشق عامل این اتفاق است، چون همانگونه که در ابتدای سخنانم بیان کرد درآمدی در این حوزه وجود ندارد که بخواهیم برای منافع مادی به آن ورود کنیم. برای همین از مسئولان هنری به ویژه وزارت ارشاد تقاضا می‌کنم که امکانات لازم را فرام آورند تا هنرمندان دینی و قرآنی بتوانند با شرایط بهتری به کار خود ادامه دهند.

captcha