کد خبر: 3556037
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۹
اقدامات وزارت بهداشت در سیاست‌های خانواده و جمعیت؛

توسعه مراکز ناباروی در استان‌‌ها و ترویج زایمان طبیعی

گروه سلامت: معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به سیاست‌های ابلاغی خانواده و جمعیت از ترویج زایمان طبیعی برای سلامت فرزندآوری و توسعه مراکز درمان ناباروری خبر داد.

محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح اقدامات این وزارتخانه در پیشبرد اجرایی کردن بند آخر سیاست‌های کلی خانواده همچنین سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب در حوزه درمان پرداخت.

وی تصریح کرد: سیاست‌های جمعیتی از زمان ابلاغ مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفت و از همان زمان اقدامات خود را در این حوزه آغاز کردیم همچنین با ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده و به ویژه بند آخر آن در رابطه با ترویج فرزندآوری و سلامت باروری خوشبختانه وزارت بهداشت بخشی از مسیر را پیموده بود.

آقاجانی عنوان کرد: در حوزه درمان اقدامات اساسی خود را با کنترل میزان سزارین آغاز کردیم چرا که اگر سزارین بی‌مورد بوده و ضرورت طبی نداشته باشد می‌تواند سلامت مادر و کودک را به خطر انداخته و میزان باروری را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت کاهش سزارین را از طریق ترویج زایمان طبیعی انجام داد گفت: در این راستا زایمان طبیعی رایگان شده و تعرفه آن برای پزشکان بیش از سزارین شد به همین دلیل بسیاری از پزشکانی که به عمل سزارین تمایل داشتند تشویق شدند تا به فرزندآوری مادران از طریق زایمان طبیعی کمک کنند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به ایجاد 1800 واحد اختصاصی زایشگاه در کشور عنوان کرد: ایجاد این واحدها همچنین بازسازی دیگر واحدها در کشور و توسعه و ترویج زایمان بدون درد دیگر اقدام وزارت بهداشت برای رشد زایمان طبیعی بوده است.

وی با تأکید بر آموزش مادران باردار و توانمند سازی آنان به عنوان یکی از برنامه‌هایی که می‌تواند به سلامت فرزندآوری کمک کند گفت: در این راستا نیز 350 هزار مادر باردار را در سراسر کشور آموزش داده‌ایم.

آقاجانی اظهار کرد: چنانچه اقدامی در حوزه باروری و فرزندآوری انجام ندهیم، جمعیت کشور  به سوی پیر شدن و از کار افتادگی می‌رود، باید بتوانیم با سیاست‌هایی آن را کنترل کرده و نیروی مولد را در اختیار جامعه قرار دهیم.

وی ادامه داد: در این راستا در حوزه درمان وزارت بهداشت به توسعه زیر ساخت‌های درمان ناباروی و کاهش هزینه‌های آن برای زوج‌ها پرداخته‌ایم. از طریق پوشش 85 درصدی هزینه‌ درمان نا باروری با تعرفه دولتی  توسط وزارت بهداشت این هزینه کاهش یافته است.

معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه زیرساخت‌ها نیز 24 مرکز موجود درمان ناباروری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تجهیز شده و 17 مرکز جدید در کشور به ویژه در 6 استان فاقد مرکز جهت تشخیص و درمان ناباروی راه‌اندازی می‌شود.

وی عنوان کرد: در کتاب ارزش‌های نسبی سلامت، تعرفه‌ خدمات ناباروی تدوین و ابلاغ شده است؛ اما چون پوشش بیمه‌ای ندارند، وزارت بهداشت نوعی پوشش بیمه‌ای برایشان ایجاد کرده تا اگر زوج به مرکز دولتی برود تنها 15 درصد هزینه را پرداخت کند و چنانچه به بخش خصوصی برود آن وقت همین مقدار را که دولت پرداخت می‌کند به صورت یارانه دریافت کرده و به مرکز می‌دهند.  

captcha