به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی وزارت علوم و تحقیقات، عبدالحسين فريدون، مشاور وزير علوم و مديركل دفتر وزارتی، آييننامه تشكيل قطبهای علمی را برای اجرا به دانشگاهها، پژوهشگاهها، پاركهای علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوری ابلاغ كرد.
طبق این گزارش، بر اساس ماده اول اين آييننامه، قطب علمی گروهی از اعضای هيئت علمی برجسته هستند كه برای انجام يك برنامه مدون پنجساله همزمان با برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی فعاليت میكنند .
در ماده دوم آييننامه تشكيل قطبهای علمی، هدف از تشكيل قطبهای علمی، گسترش مرزهای دانش برای ارتقای جايگاه علمی كشور، فراهم ساختن زمينه فعاليتهای گروهی و ايجاد شبكههای علم و فناوری، كسب مرجعيت علمی و فناوری در زمينه تخصصی خاص، مشاوره و تصميمسازی در برنامه علمی و اجرايی و توسعه و تقويت مطالعات ميان رشتهای و توليد بومی اعلام شده است.
بر اساس ماده سوم اين آيين نامه، شورای قطبهای علمی به رياست وزير علوم تشكيل میشود و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نايب رئيس و مديركل دفتر سياستگذاری و برنامهريزی پژوهشی دبير و معاون آموزشی وزارت علوم و دبيران گروههای علمی پنجگانه قطبهای علمی و دو نفر از اعضای هيئت علمی برجسته كشور اعضای اين شورا را تشكيل میدهند.
براساس اين آييننامه، سياستگذاری برای ايجاد و توسعه قطبهای علمی كشور، تعيين ضوابط شناسايی، ارزيابی و حمايت از قطبهای علمی و تعيين اولويتهای تحقيقاتی قطبهای علمی از اختيارات شورای قطبهای علمی است.
براساس اين گزارش و مبتنی بر ماده پنچ اين آييننامه، تاسيس قطب علمی از طريق بررسی حوزهها و زمينههای مورد نياز كشور بر اساس آمايش علم و فناوری و اعلام فراخوان شورای قطبهای علمی كشور به دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری و نيز از طريق درخواست دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوری كشور برای تشكيل قطب علمی بر اساس مزيتها و توانمندیها و تاييد شورای قطبهای علمی انجام میشود.
یادآور میشود، آييننامه تشكيل قطبهای علمی مشتمل بر 14 ماده و 14 تبصره است و پس از تاييد و امضاي وزير علوم، تحقيقات و فناوری در تاريخ 95/10/7 برای اجرا به دانشگاهها، پژوهشگاهها، پاركهای علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوری ابلاغ شده است.