کد خبر: 3559678
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
پوستر سی و پنجمین جشنواره «تئاتر فجر» رونمایی شد؛

بهره‌مندی پوستر تئاتر فجر از نقوش اسلامی/‌ جشنواره، صاحب پوستری آبرومند شد

گروه هنر: بالاخره پس از چند دوره که جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر فاقد پوستری بود که دربردارنده هویت جشنواره بوده و ماهیت فعالیت‌های آن را معرفی کند، در جشنواره امسال شاهد پوستر معقول و بهره‌مند از نقوش هنر اسلامی هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از پوستر و هویت بصری سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، پیش از ظهر امروز چهارشنبه 15 دی با حضور سعید اسدی، دبیر جشنواره، مسئولان دبیرخانه این دوره از جشنواره و قباد شیوا، از پیشکسوتان هنر گرافیک در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سعید اسدی در سخنانی  با اشاره به اینکه سعی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر بر این است که هر ساله ارتباط مؤثری میان این هنر به عنوان یک فرایند و جریان فرهنگ‌ساز با بدنه جامعه برقرار کند گفت: در فرایند جشنواره امسال موضوعی که مورد توجه جدی قرار گرفته مسئولیت اجتماعی هنر تئاتر در جامعه است که باید بر روی این نکته تأکید فراوانی شود؛ به شکل مصداقی از جمله موضوعاتی که با استفاده از ظرفیت‌های موجود در هنرنمایش به آن خواهیم پرداخت در قالب پویش(کمپین) در ارتباط با آب است که با نام «من صدای آب هستم» عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: در این جشنواره همچنین توجه ویژه‌ای به برخی از اقشار خاص جامعه همچون روشندلال و ناشنوایان خواهیم داشت؛ چراکه این قشر از جامعه نیز سهمی هم در تحولات فرهنگی و اجتماعی دارند. لذا علاوه بر اینکه خوشحال هستیم نمایندگانی از کانون ناشنوایان در این مراسم حضور دارند، از جامعه نابینایان نیز در این جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد.

اسدی تصریح کرد: پوستر جشنواره و اساساً مقوله‌ای به نام هویت بصری، یک رویداد فرهنگی و هنری به عنوان مبحثی قابل تأمل و مهم مطرح است که از ساختار و فرایندی تدریجی برای به سرانجام رسیدن برخوردار است و در این دوره از جشنواره این مفهوم هنری و بصری را رفته رفته و طی ماه‌ها بحث و بررسی کارشناسی به جلو رفتیم که خروجی آن را در این مراسم ملاحظه خواهید کرد.

دبیر سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» ادامه داد: شعاری قدیمی در جریان ادوار برگزاری شده جشنواره «تئاتر فجر» تحت عنوان «تئاتر برای همه» بر پیشانی جشنواره بود که البته امسال به جای پرداخت مستقیم به آن سعی کردیم در معنای و مصادیق عینی جشنواره و همچنین در باطن طراحی پوستر به آن بپردازیم؛ از جمله ویژگی‌های اصلی پوستر این جشنواره دعوت به کنش اجتماعی، وفاق ملی و ایرانی است.

وی  در پایان سخنان خود گفت: از همه اهالی رسانه و فعالان جامعه تئاتری و فرهنگی درخواست می‌کنم که در ایام باقیمانده به برگزاری جشنواره «تئاتر فجر» با همکاری، همیاری و هم‌افزایی بیشتر ستاد برگزاری این جشنواره را برای برگزاری هرچه موفق‌تر جشنواره و معرفی مناسب و درخوری از آن به عرصه بین‌المللی مساعدت کنند.

در ادامه این مراسم پس از پخش نماهنگ در مورد نحوه شکل‌گیری و طراحی پوستر این دوره از جشنواره، عباس محبوب‌فر، طراح پوستر به ارائه پاره‌ای توضیحات در مورد این پوستر پرداخت و گفت: تمام سعی من و گروه طراحی این پوستر بر این بود که هویت بصری جشنواره به نسبت دوره سی و چهارم که طراحی آن را نیز خودم به عهده داشتم کیفیت بهتری داشته باشد.

بهره‌مندی پوستر «تئاتر فجر» از نقوش هنر اسلامی/‌جشنواره، صاحب پوستری آبرومند شد

وی با اشاره به اجزا و عناصر بصری طراحی شده در پوستر ادامه داد: فرم طراحی شده در مرکز پوستر اشاره به عدد 35 به منزله سی و پنجمین دوره برگزاری این جشنواره دارد که البته به شکل تصویری تداعیگر نماد تئاتر یعنی ماسک یا صورتک است.

محبوب‌فر داد: بهره‌مندی از نقوش هنر اسلامی و اشکال اصیل ایرانی از جمله دیگر ویژگی‌های طراحی این پوستر بود که البته نماد بین‌المللی تئاتر یعنی طرح شادی و غم را نیز می‌توان از آن استفاده کرد؛ این قابلیت هم وجود دارد تا با یک چرخش 180 درجه‌ای ماهیت آن تغییری نمی‌کند.

مدیر بخش پوستر و هویت بصری گفت: از دیگر ویژگی‌های این پوستر استفاده از چهره مردم از اقشار مختلف در پس زمینه آن است که موجب تنوع آن می‌شود به شکل که این قابلیت وجود دارد که پوستر را با چهره‌های مختلف و در ابعاد افقی و عمودی منتشر کرد.

در ادامه این مراسم قباد شیوا از جمله پیشکسوتان هنر گرافیک با ابراز خرسندی از اینکه در این دوره از جشنواره «تئاتر فجر» به هنر گرافیک و هویت بصری توجه خاص و حرفه‌ای شده است گفت: با وجود همه ویژگی‌های که پوستر این جشنواره دارد اما در یک نکته جای اشکال وجود دارد که چرا این پوستر این‌همه از رنگ‌های سرد و خنثی استفاده کرده است که در مواجهه اول جشنواره «تئاتر فجر» را معرفی نمی‌کند و شبیه به پوستر یک رویداد عکاسی است.

وی ادامه داد: با وجود آنکه از این طرح در سایر اقلام تبلیغاتی و بصری جشنواره نیز استفاده خواهد کرد اما رنگ به کار رفته در آن به عنوان یک پوستر که به شکل بنر و بیلبورد در سطح شهر قرار است نصب شود، آن‌چنان جلوه بصری برای ترغیب مخاطبان نسبت به آگاهی از جشنواره «تئاتر فجر» ایجاد نمی‌کند.

در پایان این مراسم نیز از گروه طراح پوستر جشنواره «تئاتر فجر» متشکل از سارا صباغی، نسرین مردانی، وحید حسین‌زاده، زینب توکلی، بهزاد شهباز، آرش اشتری و عباس محبوب فر با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

امیرسجاد دبیریان

captcha