کد خبر: 3560340
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶

عمار، نام زیبنده جشنواره‌ای که میزبانش خانواده شهدا هستند

گروه هنر: جشنواره عمار را باید از اتفاقات خوب سینما محسوب کرد که نامش به‌واقع زیبنده‌اش است؛ زیرا این رویداد، میزبان خانواده شهداست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیین اختتامیه هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار شب گذشته 17 دی‌ماه با معرفی برگزیدگان برگزار شد. این جشنواره بر خلاف بسیاری از رویدادهای سینمایی که اختتامیه آن، پایان راه است، کار اصلی‌اش از امروز آغاز می‌شود، زیرا اکران‌های مردمی آن در تمامی نقاط ایران به‌زودی آغاز می‌شود. درباره نفرات برگزیده یا اینکه چه حرف‌هایی در آیین پایانی زده شده، اطلاع‌رسانی لازم انجام شده، ولیکن مسائلی در این جشنواره وجود دارد که شاید از دید اخبار و برنامه‌های تلویزیونی دورمانده باشد. همین مهم هم، سبب نگارش گزارش زیر است.



ارزیابی خط به خط این مراسم را باید از ابتدایی‌ترین نقطه شروع کرد. در این جشنواره حضور مردم عادی به‌ویژه قشر مذهبی اصلی‌ترین شاخصه است، به‌ویژه بحث حجاب اسلامی به بهترین نحو در این رویداد مدنظر قرار گرفته است. در ضمن تا زمانی شروع مراسم حاضران در سالن با پخش سرودهای ارزشی به‌نوعی با فضای جشن همراه می‌شدند، اما با آغاز مراسم، شاهد یک نوآوری زیبا بودیم. آنهم به زمانی مربوط می‌شود که سرود جمهوری اسلامی پخش شد. در این قسمت تصویر رهبر معظم انقلاب روی پرده نقره‌ای نقش بست و همزمان سرود کشورمان نواخته شد.



در ادامه نماهنگی با محوریت پیروزی انقلاب اسلامی روی پرده رفت و به‌نوعی مردم را زودتر موعود به استقبال ایام‌الله دهه فجر برد. پس از این بخش، بلافاصله اهدای جوایز آغاز شد بدون اینکه دبیر یا دیگر مدعوین بخواهند با سخنرانی‌های طولانی، حاضران در جلسه را خسته کنند. زیباترین قسمت این برنامه به اهدای جوایز توسط خانواده شهدا به برگزیدگان مربوط می‌شود که تا به حال در کمتری رویدادی آن را شاهد بودیم، زیرا معمولاً باب است در جشنواره‌های سینمایی میهمانان اهدای جوایز را بر عهده می‌گیرند که حداقل در ظاهر همخوانی با ارزش‌های اسلامی و انقلابی ندارند، اما در جشنواره عمار هر کس که روی سن حاضر می‌شود نمونه‌ای از یک بانو یا مرد مسلمان را در ذهن متجلی می‌کرد.



در جشن دیشب، چندین بار خانواده معظم شهدا سخن گفتند و همگی آنها به روی یک نکته تاکید داشتند، آنهم این‌که این جشنواره را خانه خود می‌دانند و حامی آن هستند. نکته جالب‌تر به اظهارنظرهای تخصصی پدر و مادر شهداء مربوط می‌شود که نگاهی دقیق به سینما داشتند؛ برای مثال پدر شهید احمدی‌روشن در اظهار نظرش از فیلمسازان تشکر کرد و تاکید داشت، ادامه راه عمار می‌تواند تبعات بسیار خوبی برای سینمای کشورمان در پی داشته باشد.



نکته دیگر که از آن باید به عنوان زیبایی جشنواره نام برد به عملی ارزشی مربوط می‌شود که فیلمسازان انجام می‌دادند، زیرا برخی از آنها بعد از دریافت جایزه خود، آن را به مدافعان حرم تقدیم می‌کردند. این اتفاق نشان می‌دهد که در عمار تنها چیزی که اهمیت ندارد مسائل مادی است، بنابراین فیلمساز ترجیح می‌دهد به جای دریافت حواله یک یا دو سکه بهار آزادی چفیه یک شهدا را برای خود نگاه دارد. درضمن اهدای جوایز مردمی نیز از دیگر زیبایی‌های این رویداد بود؛ برای مثال یک مادر شهید در نقطه دورافتاده از کشور گلیمی بافته و آن را به جشنواره اهدا کرده بود تا به نفر برگزیده اهدا شود. از این دست مثال‌ها باز هم وجود داشت که فضایی متفاوت به این اتفاق سینمایی داده بود.



جشنواره عمار در حوزه برگزیدگان یک ویژگی شاخص داشت که در دیگر فستیوال‌های سینمایی نمی‌توان آن را مشاهد کرد. آنهم به حضور روحانیون مربوط می‌شود که در مقام فیلمساز به عنوان برگزیده رو صحنه ‌می‌رفتند. یکی از این برگزیدگان حجت‌الاسلام نقی‌زاده بود که با فیلم «بومرنگ» توانسته بود مورد توجه هیئت داوران قرار گیرد. این هنرمند که فرزند اصغر نقی‌زاده بازیگر سینما و تلویزیون است در اولین کار خود سراغ موضوعی رفته که، دغدغه زمان خال کشور ماست آنهم نحوه شکل‌گیری گروه منحرفی به نام داعش است که سعی داشته‌اند به اسم اسلام چهره‌ای خشن از مسلمانان ترسیم کنند.



اما در شب گذشته یک اتفاق ویژه نیز رخ داد که شور و هیجانی زیاد در بین حاضران ایجاد کرد. در این بخش تعدادی از خوانندگان کشور به روی سن حاضر شدند و یک آهنگ انقلابی را اجرا کردند که با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد. این سرود در اصل برگرفته از آهنگی بود که برای انقلاب شیلی سروده شده بود، اما هنرمندان ایرانی با قرار دادن شعری فارسی و سینک خوب آهنگ، کیفیتی زیبا به این کار داده بودند.



اما درباره بخش پاسداشت هم باید گفت که حضور ابوالقاسم طالبی به روی صحنه با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد. این فیلمساز در سخنانی کوتاه به رسالت سینمای کشورمان در بیان ارزش‌های انقلاب اشاره داشت و تاکید کرد که در مسیر فیلمساز‌ی‌اش همیشه به روی یک امر تاکید داشته است، آنهم توجه ویژه به خواسته‌های نظام و انقلاب است که به نحوی در تمام کارهایش دیده می‌شود.

سخن پایانی نیز به فیلم «ترمینال غرب» مربوط می‌شود که با استقبال بسیار خوب جشنواره رو برو شد و جوایز متعددی را به خود اختصاص داد. این فیلم در بخش پایانی مراسم نیز برای حاضران در جشن پخش شد.
captcha