به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ساکنین شهر جدید پرند سالهاست که با نام مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) آشنایی دارند، مؤسسهای که فعالیتش را به صورت رسمی از سال 1386 با مدیریت شهناز بنائیان و با مجوز از سوی سازمان تبلیغات اسلامی آغاز کرده است.
این مؤسسه همچنین بهدلیل محدود بودن مجوز سازمان تبلیغات اسلامی برای انجام امور قرآنی، مجوز دیگری از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور بسط و گسترش فعالیتهایش در زمینه امور فرهنگی علاوه بر فعالیتهای قرآنی، در سال 1389 دریافت کرد.
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند میگوید: «پس از اخذ مجوز از ارشاد توانستیم مجموعهای از فعالیتهای تبلیغی، ترویجی و فرهنگی را به فعالیتهایمان اضافه کنیم. سال 1391 نیز به دلیل فعالیت در حوزه کودکان به صورت تخصصی، مجوز فعالیتی نیز از آموزش و پروش اخذ کردیم».
انصراف از مجوز سازمان بهزیستیوی ادامه میدهد: «حتی مجوزی نیز از سوی سازمان بهزیستی دریافت کردیم اما به دلیل کوچک بودن محیط آموزشی و عدم تمایل برای نگهداری کودکان شش ماه تا سه سال، از آن انصراف دادیم».
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند اظهار میکند: «از سال 1386 تا قبل از اخذ مجوز از آموزش و پرورش دورهها برای تمامی مقاطع سنی برگزار میکردیم».
در این مؤسسه دورههای روخوانی، روانخوانی، تجوید سطح یک، حفظ در مقاطع، دورههای تربیت مربی در زمینههای مختلف پیشدبستانی، مفاهیم و ...، آشنایی با ترجمه نهجالبلاغه و قرآن در تمامی مقاطع سنی کودکان، نوجوانان و جوانان و بزرگسالان برپا میشود.
بنائیان با اشاره به اینکه اما از سال 1391 که با مجوز آموزش و پرورش فعالیت میکنیم، دورههایی را ویژه بانوان نیز برگزار میکنیم، عنوان میکند: «چنانکه در حال حاضر نیز دوره ترجمه و مفاهیم ویژه بزرگسالان در این خانهای که توسط یکی از قرآنآموزان بانوی بزرگسال به این امر اختصاص داده شده است، تشکیل میشود، لذا چند سالیست که کلاس بزرگسالان در آنجا برگزار میشود، اما ثبت نامها از سوی مؤسسه کماکان انجام میشود».
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند اظهار میکند: «همچنین دورههایی چون بررسی فلسفه قیام عاشورا، ترجمه زیارت عاشورا و کلاسهای آموزش صرف و نحو و ترجمه و مفاهیم قرآن و نهجالبلاغه در حال برگزاری است و برخی از این دورهها نیز به اتمام رسیده است».
مؤسسهای با 5 عضو هیئت مدیره وی درباره اعضای هیئت مدیره و تشکیلات مؤسسه میگوید: «اسماعیل فرجامی، بهاره برمزیاری، معصومه انصاری و زهرا ترکاشوند از ارکان هیئت مدیره هستند و بنائیان نیز به عنوان مدیرعامل هستند به دلیل اینکه مستمر با هم در مؤسسه در ارتباط هستیم تصمیمات مهم را باهم اخذ میکنیم اما مجمع عمومی مؤسسه حدود پنج ماه یکبار تشکیل میشود».
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند که دارای مدرک کارشناسیارشد علوم قرآنی از دانشکده علوم قرآنی است از سال 85 که به شهر پرند آمده است، به فکر راهاندازی مرکزی برای امور قرآنی میافتد. وی درخصوص علت راهاندازی این مؤسسه و اهتمامش به فعالیتهای قرآنی، ادامه میدهد: «مرکزی که صرف فعالیتهای قرآنی باشد در سال 85 در شهر پرند نبود و در سطح مساجد نیز دورههای ابتدایی قرآن انجام میشد که هنگامی که به این شهر آمدم با یکی از مدیران آموزشگاه زبان صحبت کردم و قرار شد تا کلاسهای ترجمههای تخصصی قرآن را در این آموزشگاه برپا کنیم و همین موجب شد که متوجه شوم برپایی این دورهها در اینجا نیز طالب دارد و این امر انگیزهای شد برای اینکه به دنبال مجوز بروم».
وی ادامه میدهد: «لذا پس از اخذ مجوز و شروع فعالیتهایمان به این نتیجه رسیدیم که بزرگسالان میتوانند از دورههای قرآنی در منازل و مساجد بهرهمند شوند. اما برای خردسالان مکانی برای گذراندن این دورهها در شهر پرند نبود و یا کم بود لذا این شد که حوزه فعالیتمان به سمت کودکان چهار تا شش سال گرایش پیدا کند».
بنائیان اضافه میکند: «لذا از سال 1391 که دورههای مختص کودکان با مجوز آموزش و پرورش برگزار میشود، طی آن در کنار آموزش مصوبات آموزش و پرورش، دورههای قرآنی نیز برای کودکان چهار تا ششش سال برگزار میشود، بنابر این مرکز ما پیشدبستانی یک و دو با محوریت قرآن است».
برپایی نخستین کلاس آموزش قرآن از سال 82مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند درباره وجه تسمیه مؤسسه، میگوید: «در نخستین دوره که در آموزشگاه زبان به تدریس قرآن مشغول بودم شاگردی با عنوان «ریحانه» داشتم با وجود اینکه سه سال داشت اما به خوبی قرآن را فرامیگرفت و حفظ میکرد و از سوی دیگر خواستم در کنار آن نیز اسم نبی و اهل بیت(ع) نیز باشد لذا این شد که ریحانةالنبی(س) را بر آن نام نهادیم».
وی که آغاز فعالیت قرآنیش را از همان سال 1377 که در مقطع کارشناسی دانشکده الهیات دانشگاه تهران ورود پیدا کرده است، میداند، اظهار میکند: «در کنار آن نیز فعالیتهای قرآنیام را آغاز کردم و از سال 1382 نیز کلاسهای آموزش قرآن در صادقیه و جنتآباد و شهران داشتم».
بنائیان ادامه میدهد: «سپس از طریق مرکز امور مساجد به تدریس در کلاسهای قرآن مساجد نیز میپرداختم و از سال 82 رسماً به دفتر مترجمی قرآن رفتم که فعالیتم گستردهتر شد به گونهای که در بخش ترجمه قرآن به صورت تخصصی وارد شدم بهطوری که میتوانستم آموزش دهم و چند سالی نیز از مربیان این دفتر نیز بودم اما هنگامی که از سال 85 به شهر پرند آمدم به دلیل دوری راه و بُعد مسافت تصمیم به برپایی کلاس قرآن در ابتدا و سپس تأسیس مؤسسه قرآنی گرفت».
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند با اشاره به اینکه در سالهای ابتدایی فعالیتم در سال 85، فردی را در این شهر نمیشناختم، میگوید: «در ابتدا با هیئت مدیره دفتر تعاونی که خانههای شهر جدید پرند را میساخت، صحبت کردم و هدف و انگیزهام را از برپایی کلاسهای قرآن بیان کردم و لطف کردند و حدود دو سال یکی از خانههایی که ساخته بودند را در اختیار فعالیتهای قرآنی قرار دادند که هر از چند ماهی گزارشی از عملکرد فعالیتهای این مرکز به آن هیئت مدیره ارائه میدادم، تا اینکه از طریق فراخوان با سایر خیرین و علاقهمندان و قرآندوستان آشنا شدم و تا امروز نیز متأسفانه و یا خوشبختانه کمکی برای مکان مؤسسه نشده است و منزل شخصی خودم را بهعنوان مکان مؤسسه قرار دادم».
وی ادامه میدهد: «طی این سالهای نیز تلاش زیادی برای پذیرش مسئولان فرهنگی شهر جدید پرند و یا شرکت عمران برای در اختیار گذاشتن مکانی به فعالیتهای قرآنی کردهام تا در مکانی با کاربر فرهنگی این مؤسسه فعالیت کند اما متأسفانه تا به امروز موفق نشدهام».
توکل بر خدا و انگیزه قوی؛ مهمترین عوامل تأسیس تشکل قرآنی ـ مردمیبنائیان به سایر مسئولان مؤسسات و تشکلهای قرآنی توصیه میکند: «چون این کار، مردمی است با مشکلات زیادی همراه است که اگر توکل به خدا و انگیزه نباشد، افراد میان راه کم میآورند چون مشکلات زیاد است ودر حال حاضر با وجود تورم انگیزه برپایی این دوره در میان مردم کمتر شده است و از دیگر سو مردم به حضور در کلاسهای قرآنی به مانند سایر کلاسها چون زبان و هنری اهمیت نمیدهند و واقعاً برای مؤسسین گذراندن آموزشگاه و مؤسسه سخت است که همراه با دغدغههای فرهنگی زیاد و مشکلات مالی زیاد است که اگر توکل به خدا در دل آدم نباشد، موجب کم آوردن افراد در این راه میشود».
وی در توصیه به افرادی که علاقهمند به راهاندازی مؤسسات قرآنی هستند، ادامه میدهد: «افرادی که نیاز مالی دارند نباید به فکر تأسیس و راهاندازی مؤسسه بیافتند و از دیگر سو این افراد بهتر است به جای اینکه اقدام به راهاندازی و تأسیس مؤسسه کنند، با مؤسساتی که سابقه کار و فعالیت دارند همکاری کنند چون دو مؤسس هنگامی که دستشان در دست هم باشد بهتر میتوانند به امور مؤسسه رسیدگی کنند تا یک مؤسس تنها. به عبارت دیگر داشتن چند مؤسسه قوی بهتر از تعداد بالای مؤسسات آن هم با مشکلات مالی است».
مدیر مؤسسه قرآنی ریحانةالنبی(س) پرند با اشاره به اینکه از ابتدای تأسیس مؤسسه هیچ دورهای را رایگان برپا نکرده است، اظهار میکند: «همیشه شهریه از قرآنآموزان اخذ شده است ولو کم و اندک بخاطر اینکه جایگاه قرآن در زندگی مردم مشخص شود تا مردم به اهمیت و کاربرد آن در زندگی پی ببرند تا مردم حاضر باشند برای فراگرفتن آن هم زمان بگذارند و هم هزینه صرف کنند چرا مردم خیلی راحت برای فراگیری زبان هزینه میکنند اما باید آموزش قرآن به صورت رایگان باشد».
وی با اشاره به اینکه پایگاه اینترنتی مؤسسه در آینده نزدیک راهاندازی میشود با توجه به اینکه مقدمات اولیه آن فراهم شده است، عنوان میکند: «عنوان این مؤسسه در مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان «طاها پرند» است اما عنوان مؤسسه با دو مجوز تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش با عنوان «ریحانةالنبی(س) پرند» است».
یادآور میشود، مؤسسه ریحانةالنبی(س) در شهر جدید پرند، فاز دو، میدان استقلال، خیابان کوهستان، کوکب چهار، پلاک 17 واقع شده است.