به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، 25 دیماه خبری مبنی بر تأخیر در پرداخت بودجه تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی ـ که به بودجه فعالیتهای قرآنی معروف است - منتشر شد. موضوعی که علت اصلی آن، نداشتن شماره حساب بانکی ویژه خزانه برای «صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی» بیان شده است. این موضوع در حالی رسانهای شده است که از ماهها قبل از سوی مسئولان شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام شده بود که «با راهاندازی صندوق و افتتاح حساب در روزهای آتی، همه چیز برای دریافت بودجه سال 95 مهیا خواهد شد.» با اینکه در آن روزها اعلام شده بود که حساب صندوق در آستانه افتتاح است، اما اینک خبر میرسد که هنوز حسابی افتتاح نشده است.
حال با گذشت حدود چهارماه از آن تاریخ در حالی خبر عدم تخصیص بودجه به خاطر نداشتن حساب ویژه خزانه منتشر میشود که تا پیش از این، خبر شکلگیری صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی و ارکان مختلف آن اعلام میشد و نزدیک شدن به واریز بودجه سال 95 را نوید میدادند.
موضوع عدم تخصیص بودجه به دلیل نداشتن حساب بانکی اگر صحت داشته باشد، جهت انتقادات تند بودجهای را که تا امروز به سمت دولت بود به یکباره به سمت شورا خواهد چرخاند.
اگر براساس خبر منتشر شده، نامه تخصیص اعتبار از سازمان مدیریت به خزانه رفته باشد، باید گفت که غفلتی در این زمینه صورت گرفته است که در ادامه این نوشتار، بیشتر در مورد آن بحث خواهد شد.
بر اساس گزارش ایکنا، افتتاح یا تعریف حساب ویژه خزانه برای هر دستگاه، توسط وزارت اقتصاد و پس از معرفی عامل ذی حساب از سوی بالاترین مقام دستگاه مورد نظر صورت میگیرد؛ یعنی ابتدا باید از سوی بالاترین مقام شورای توسعه فرهنگ قرآنی عامل ذی حساب صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی به وزارت اقتصاد معرفی و پس از تأیید، حساب ویژه خزانه برای این صندوق تعریف شود تا از طریق آن بودجه واریز شود.
با توجه به اینکه صندوق توسعه فرهنگ قرآنی، هیئت مدیرهای نبوده و به صورت هیئت امنایی اداره میشود؛ بنابر این صندوق به جای داشتن عامل ذی حساب، دارای مدیر مالی است، پس رئیس شورا باید نامه معرفی مدیرمالی صندوق را به وزارت اقتصاد ارسال میکرد تا تأیید شود. این اولین کاری است که باید صورت میگرفت، بعد از آن باید صاحبان امضا معرفی شده و سپس مدیر مالی به دنبال کارهای ایجاد حساب خزانه میرفت تا پس از افتتاح حساب، اعتبار وارد صندوق شود.
حدود دوماه است که مدیر مالی صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی انتخاب شده است و قاعدتاً باید فردای انتخاب فرآیند معرفی مدیر مالی به وزارت اقتصاد اجرایی میشد، مسئولان شورا برای آنکه فرصت را از دست ندهند! انتخاب مدیر مالی را بر عهده کمیته تخصیص نهادند تا این کمیته هرچه سریعتر مدیر مالی را معرفی و به این ترتیب زمان کمتری از دست برود؛ بنابر این در اولین دوره و برای هدر نرفتن زمان تصمیم این کمیته به مثابه مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شد. این موضوع در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در جلسه بررسی اساسنامه و ارکان صندوق مورد تصویب قرار گرفت. این در حالی است که مدیر مالی صندوق در روال عادی باید به شورا معرفی شود و شورا مدیر را انتخاب کند، اما همانطور که گفته شد برای از دست ندادن زمان، مقرر شد تا در دوره اول این انتخاب بر عهده کمیته نهاده شود.
حال سوال اصلی این است که اگر این کار برای سرعت عمل صورت گرفته است، قاعدتاً باید فردای همان روزِ تعیین مدیر مالی، امضای تأیید مدیر مالی نیز اخذ میشد تا پس از آن به وزارت اقتصاد معرفی شود، اما تاکنون چنین کاری صورت نگرفته است. یعنی باید پیگیری میشد تا نامه معرفی مدیر مالی به وزارت اقتصاد ارسال شود، اما موضوع فعلاً در این مرحله متوقف شده و مشخص نیست چه زمانی مجدد به جریان خواهد افتاد.