کد خبر: 3565877
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۴
بهرام قاسمی:

سران بحرین به دلیل بحران‌های داخلی خود به دنبال دشمن فرضی هستند

گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارات ضد ایرانی وزیر امور خارجه بحرین و پیشنهاد طرح تشکیل کمیته دائمی ضد ایران در اتحادیه عرب گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم که بحرین دچار مشکلات داخلی است و این کشور برای پوشش بحران‌های داخلی خود به دنبال دشمن فرضی است تا بتواند مشکلاتش را به سمت آن سوق دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز، دوشنبه، 4 بهمن‌ماه در نشست خبری خود با اشاره به برگزاری اجلاس آستانه با حضور گروه‌های سوری اظهار کرد: اجلاس آستانه نتایج تلاش‌های سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه است که در سطح وزرای خارجه و همچنین معاونین سه کشور برگزار شد و هدف اصلی چنین طراحی‌هایی برگزاری نشست بین معارضین و دولت سوریه بوده است.
وی افزود: سه کشور ایران روسیه و ترکیه نیز به عنوان ناظر و هماهنگ‌کننده این نشست تلاش‌هایی را آغاز کردند و قرار است نماینده سازمان ملل در امور سوریه در نشست مورد اشاره حضور پیدا کند و مدیریت جلسه را بر عهده داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اجلاس آستانه یک نشست سوری ـ سوری است، اظهار کرد: سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به عنوان مبتکر برگزاری این نشست بر این مذاکرات نظارت خواهند داشت و در مواقعی که لازم باشد در راه تسریع این مذاکرات دخالت‌هایی خواهند داشت.
وی افزود: اولویت این نشست تثبیت آتش‌بس در سوریه است و من بعید می‌دانم که آنها در این مدت کم در ارتباط با موضوعات دیگر گفت‌وگو کنند؛ اگر این اجلاس بتواند در مورد تثبیت آتش‌بس در سوریه گام‌هایی بردارد، یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود و می‌تواند مقدمه‌ای برای ارسال و ارائه کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم این منطقه باشد.
قاسمی تصریح کرد: ویژگی مهم این نشست این است که کشورهای محدودی در این حوزه ورود پیدا کرده‌اند و حسن این اجلاس این است که سه بازیگر عمده منطقه یعنی ایران، روسیه و ترکیه مبتکر آن بوده که می‌توانند در روند تسریع مذاکرات مؤثر باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ویژگی مهم این نشست این است که کشورهای محدودی در این حوزه ورود پیدا کرده‌اند. در این نشست سه کشور حضور دارند و حسن موضوع و ویژگی اجلاس آستانه هم همین است که سه بازیگر عمده و سه کشور منطقه مبتکر این موضوع هستند که شاید بتوانند واقع‌بینی و دقت عمل بیشتری کمک کنند تا این مذاکرات تسهیل شود و بتوانند به موفقیتی در خصوص تثبیت آتش‌بس نایل شوند.
وی همچنین با اشاره به اظهارات ضد ایرانی وزیر امور خارجه بحرین و پیشنهاد طرح تشکیل کمیته دائمی ضد ایران در اتحادیه عرب گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم که بحرین دچار مشکلات داخلی است و این کشور برای پوشش بحران‌های داخلی خود به دنبال دشمن فرضی است تا بتواند مشکلاتش را به سمت آن سوق دهد.
قاسمی افزود: این اظهارات موضوع جدیدی نیست؛ اگر خود آنها در یک محیط واقع‌بینانه قرار بگیرند متوجه می‌شوند که اظهارات‌شان درست نیست و چنین ادعاهایی بی‌اساس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما به آنها توصیه می‌کنیم که تا دیر نشده به خود بیایند و به فکر چاره‌ای برای مسائل داخلی خود و حفظ حقوق اقلیت‌ها در آن کشور باشند و به قانون برگردند.
وی با اشاره به روی کارآمدن ترامپ، به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفت: با توجه به این که مواضع ترامپ در مورد خیلی از مسائل هنوز دقیق و روشن نیست باید صبر کنیم تا نوع نگاهشان از جمله در مورد مسائل جهان مشخص شود.
قاسمی در مورد واکنش منفی عربستان نسبت به انتخاب سفیر جدید ایران در عراق نیز گفت: نفرت‌پراکنی و اتهام‌افکنی که از ناحیه مقامات برخی کشورهای منطقه صورت می‌گیرد، چیز جدیدی نیست و انگیزه آنها از این موضوع مشخص و روشن است؛ البته هنوز نمی‌توانم تأیید کنم که چه فردی سفیر ایران در بغداد خواهد شد و تصور می‌کنم که هنوز آنچه که مطرح می‌شود گمانه‌زنی رسانه‌ای و پیش‌داوری است که در مورد برخی از سفرای ما مطرح می‌شود.
وی با اشاره به پیام برخی مقامات رژیم صهیونیستی در رابطه با ساختمان پلاسکو گفت: من خیلی علاقه ندارم به سخنان این مقام صهیونیستی که به بیان سخنان بی‌جا و بی‌ربط معروف است پاسخ دهم؛ چرا که این سخنان ارزش پاسخگویی ندارند؛ اگر آنها می‌خواهند کمکی کنند باید از انجام جنایت‌هایی که باعث کشته شدن انسان‌های بی‌گناه می‌شود خودداری و پرهیز کنند و از جنایت‌های فزاینده خود بکاهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد حضور ترکیه در اجلاس آستانه با توجه به عملکرد آنکارا طی سال‌های گذشته در منطقه گفت: در چارچوب همکاری‌های مشترکی که بین سه کشور ایران، روسیه و ترکیه برای برگزاری این نشست صورت گرفته حضور ترکیه می‌تواند در این نشست مؤثر و سازنده باشد و امیدواریم این روند در این نشست و بعد از آن ادامه پیدا کند و منجر به پیشبرد هر چه بیشتر امور این بحران شود.
وی ادامه داد: ما تأکید داریم که کشورهای دیگر نباید در امور سوریه دخالت کنند و تعیین‌کننده نهایی وضعیت سوریه مردم سوریه هستند؛ ما به عنوان تسهیل‌کننده و کمک کار در فرآیند مذاکرات عمل می‌کنیم و فکر می‌کنیم که ترکیه نیز در این فرایند می‌تواند نقش داشته باشد.
برگزاری اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در مورد وضعیت مسلمانان میانمار موضوع سؤال خبرنگار دیگری بود که قاسمی در این رابطه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در مورد وضعیت مسلمانان میانمار خارج از بحث سازمان همکاری اسلامی حساسیت خود را داشته و حدود چند هفته پیش نیز وزیر امور خارجه در این ارتباط نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل متحد ارسال کرد و نظر ایشان را به این موضوع مهم جلب کرد؛ اخیراً نیز اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در ارتباط با وضعیت مسلمانان میانمار در مالزی برگزار شد و آقای ظریف در آن شرکت کردند و این از معدود جلساتی بود که این سازمان در چارچوب وظایف خود به آن پرداخت.
وی اظهار کرد: این اجلاس فوق‌العاده در پایان بیانیه‌ای منتشر کرد و کمیته اجرایی را تشکیل داد که ایران نیز عضو آن است و فکر می‌کنم نهایتا اقدام مثبتی صورت گرفت و حساسیت‌های زیادی در عرصه جهانی در رابطه با مسلمانان میانمار به وجود آورد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش برخی کشورها برای میانجی‌گری بین ایران و عربستان گفت: ما خود را در جریان اتفاقاتی که در فرآیند رابطه‌مان با عربستان ایجاد شد، مقصر نمی‌دانیم و این دولت عربستان سعودی بود که به دلایل مختلف پایه بنای غیر دوستانه را گذاشت و نهایتاً کار به جایی کشید که روابط دو کشور قطع شد؛ اگر عربستان بتواند روزی در رفتارهای خود نسبت به ایران تغییر جدی ایجاد کند و ما این تغییر را شاهد باشیم این تغییر رفتار می‌تواند آغازی برای تحرک دیگر در روابط دو کشور باشد ولی آنچه که مسلم است این است که عربستان همچنان بر طبل سابق می‌کوبد و ما هنوز یک چشم‌انداز روشن و سازنده‌ای را از طرف عربستان مشاهده نمی‌کنیم اما امیدواریم که عربستان با خردگرایی هرچه بیشتر به واقعیت‌های منطقه و ایران توجه کند.
وی افزود: در این مدت برخی از کشورها بوده‌اند که علاقه داشته‌اند به حل معضلاتی که بین ایران و عربستان وجود دارد کمک کنند که نمی‌دانم می‌توان اسم آن را میانجی‌گری گذاشت یا نه.
وی در مورد احتمال ادامه رایزنی‌ها و گفت‌وگوها با آمریکا با توجه به روی کارآمدن دولت جدید اظهار کرد: مذاکرات و گفت‌وگو با آمریکا مربوط به برجام و در چارچوب گروه 1+5 بود که به ثمر نشست و پرونده آن بسته است؛ از نظر ما چیزی که ما برای آن مذاکره می‌کردیم به انتها رسیده است و دیگر نیازی به مذاکره در این مورد نیست.
قاسمی گفت: ممکن است در این فرآیند مسائلی در ارتباط با حوزه‌های فنی و مسائل مربوط به آژانس باشد که آن را نیز از طریق آژانس و دیگران دنبال می‌کنیم و همانطور که پیش از این گفته‌ایم ما به هیچ دلیل و منطقی اجازه نمی‌دهیم که این پرونده که به اتمام رسیده کسی بخواهد آن را مجدداً از نو باز کند.
captcha