کد خبر: 4314534
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۵
حجت‌الاسلام نیک‌بین بیان کرد

توان جهاددانشگاهی در تبدیل ایران به ابرقدرت علمی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نقش جهاددانشگاهی در توسعه علمی و فناورانه کشور گفت: اگر دولت سرمایه‌گذاری خود را در طرح‌های جهاد دانشگاهی افزایش دهد، این نهاد می‌تواند ایران را از وابستگی به درآمدهای نفتی رها کرده و زمینه‌ساز ابرقدرتی علمی کشور در جهان شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس
حجت‌الاسلام والمسلمین جواد نیک‌بین، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، بعدازظهر دوشنبه، ۱۲ آبان‌ماه در حاشیه بازدید از سومین نمایشگاه «گزیده‌ای از دستاوردهای علمی و فناورانه جهاددانشگاهی» در جمع خبرنگاران، ضمن ارزیابی فعالیت‌های این نهاد، اظهار کرد: بازدید انجام شده نزدیک به یک ساعت و نیم زمان برد، اما روحیه من را بسیار تقویت کرد. دستاوردهای ارزشمند جهاد دانشگاهی نسبت به سال گذشته چشمگیرتر و پویاتر شده و نشان‌دهنده تلاش دانشمندان و نخبگانی است که در این نهاد علمی فعالیت می‌کنند.
 
وی با اشاره به اهمیت علم و فناوری به عنوان مؤلفه قدرت ملی گفت: علم و دانش منشأ اقتدار است و همان‌طور که گفته‌اند «العِلمُ سُلطان»؛ هر سلطه‌ای در جهان از علم نشئت می‌گیرد. خوشبختانه جهاددانشگاهی در مسیر «جهاد علمی» گام‌های مؤثری برداشته و در حوزه‌های دانش‌بنیان، صنعت، معدن، آموزش، پزشکی و علوم اجتماعی و فرهنگی بسیار موفق عمل کرده است.
 
نماینده مردم کاشمر در مجلس افزود: اگر دولت به‌درستی در حوزه فعالیت‌های جهاد‌دانشگاهی هزینه کند، در واقع سرمایه‌گذاری بلندمدتی انجام داده است که می‌تواند کشور را از وابستگی به بودجه نفت و خام‌فروشی بی‌نیاز سازد. طرح‌های جهاددانشگاهی ظرفیت آن را دارند که با ایجاد ارزش افزوده، جایگزین درآمدهای نفتی کشور شوند.
 
نیک‌بین با اشاره به دستاوردهای پزشکی و صنعتی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در حوزه پزشکی، اقدامات این نهاد علاوه بر ارتقای توان درمانی کشور، می‌تواند درآمد ویژه‌ای برای ایران ایجاد کند. همچنین در زمینه‌های صنعتی و معدنی، طرح‌های جهاددانشگاهی کاملاً بومی و مبتنی بر دانش فنی داخلی است و افزایش چندبرابری سرمایه‌گذاری دولت در این حوزه، جهشی بزرگ در پیشرفت علمی کشور به همراه خواهد داشت.
 
وی تأکید کرد: ابرقدرتی فقط در حوزه نظامی معنا ندارد؛ کشورها زمانی ابرقدرت می‌شوند که در عرصه علم و دانش برتر باشند. جهاد دانشگاهی با توان بومی و دانش فنی که دارد، می‌تواند زمینه‌ساز این ابرقدرتی علمی برای ایران باشد.
انتهای پیام
captcha