به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، نشست مشترک سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد و حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل، با حضور محسن قرنفلی، مشاور رئیس و محمدرضا پورعابد، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، حبيبالله اصغری، رئیس پژوهشكده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد در راستای تعامل بیشتر این نهاد و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای برنامه توسعه سازمان همکاریهای بینالمللی ایران (ایریکا) و استفاده از تجارب وزارت علوم در راستای تحقق چنین سازمانی، 10 بهمنماه در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
در این نشست دکتر طیبی پس از ارائه گزارشی از فعالیتهای جهاد دانشگاهی، گفت: این نهاد توان ارائه کار حرفهای در بخشهای مختلف از جمله حوزه بینالملل را دارد.
وی در ادامه با اشاره به بحث ایجاد سازمان ایریکا، افزود: در رابطه با سازمان همکاریهای بینالمللی ایران (ایریکا)، الان فرصت کاملا مناسبی است که ایران یک سازمان توسعه، حداقل در جوامع هدف را راهاندازی کند تا در جایی که پول هزینه میکنیم هم به آنها استفاده برسانیم و هم برای خودمان توسعه بازار داشته باشیم. ایجاد این سازمان یکی ازهفت ماموریتی است که در سند نقشه جهاد دانشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی کشور به پیشنهاد خودمان قرار گرفته. موفقیت این موضوع نیز در گروی این است که این هماهنگی در همهجا انجام شود و همه جهاد را بپذیرند.
در ادامه حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل اظهار کرد: خوشحال هستم این مباحث و طرح خوب را اینجا میشنوم. باید بدانیم نهادهایی که بینالمللی نشوند میمیرند. از این که این نگاه در جهاد وجود دارد بسیار خوشحالم.
وی در ادامه اظهار کرد: برای انجام این کار باید کشورهای هدف و برنامههای خود را مشخص کنید. به عنوان مثال کمکهای توسعهای را از چه دیدگاهی میخواهید انجام دهید؟ دیدگاه کشش بازار، دیدگاه نوعدوستی، نگاه نفوذ یا دیدگاه دیپلماسی علم و فناوری؟
سالارآملی تصریح کرد: در نتیجه ساختار مهم است اما در کنار آن باید به ابعادی مانند نوع نگاه هم توجه شود و تحلیل داشته باشیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این ساختار باید بیشتر روند توسعه بینالمللی کشور مدنظر قرار بگیرد، به عنوان مثال نگاه ما به خارجیها یا نگاه آنها به ما. روند کنونی همکاریهای بینالمللی هم باید مورد توجه قرار بگیرد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل افزود: ما از این طرح دفاع میکنیم و قدر جهاد دانشگاهی را هم میدانیم.
در ادامه محسن قرنفلی، مشاور رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در سال 1394 موضوع تأسیس سازمانی شبیه جایکا به نام «ایریکا» با دکتر سالارآملی مطرح شد و پیشنهادها و راهنماییهای خوبی هم دریافت کردیم. ابتدای امسال نیز با موافقت سازمان برنامه، مطالعه تأسیس چنین سازمانی در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفت.
وی در ادامه با اشاره به انگیزههای انجام این کار، افزود: دیپلماسی علم و فناوری و انجام کمکهای توسعهای از جمله انگیزههای جهاد دانشگاهی برای انجام این کار است؛ زیرا بحث کمک توسعهای کشور از یک هدفمندی برخوردار نیست و باید بسترهای لازم مهیا شود تا این کار پیش برود.
قرنفلی اظهار کرد: کار مطالعه تاسیس این سازمان رو به اتمام است و تصویر روشنی از این کار که یک کار ملی است، وجود دارد.
یادآور میشود جهاد دانشگاهی فعالیتی را در همکاری با سازمان مدیریت برنامهریزی آغاز کرده است برای طراحی ساختار ایریکا؛ ساختاری که در آن کمکهای توسعهای یا ODA قرار است به نحوی در کشور سازمان پیدا کند و طبق یک اسلوب مشخص براساس برنامه ششم توسعه بتواند با هدف تأثیرگذاری بیشتر به کشورهای مدنظر کمکهای توسعهای داده شود.