کد خبر: 3568643
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۳
عضو مجلس خبرگان رهبری:

حوزه علمیه معاونت ویژه جوانان تشکیل دهد

گروه حوزه‌های علمیه: عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: حوزه علمیه با تشکیل یک معاونت ویژه جوانان، به صورت دقیق به مطالعه و بررسی سه مقوله نیازهای نسلی، ادبیات نسلی، و نگاه‌های زیباشناختی نسلی دست بزند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری 11 بهمن در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های استان لرستان با اشاره به اینکه شهر مقدس قم اکنون در حال شکوفا شدن هر چه بیشتر در فضا و  فرصت حاصل از انقلاب است، پیشنهاد کرد: حوزه علمیه با تشکیل یک معاونت ویژه جوانان، به صورت دقیق به مطالعه و بررسی سه مقوله نیازهای نسلی، ادبیات نسلی، و نگاه‌های زیباشناختی نسلی دست بزند.
مبلغی یادآور شد: حوزه سپس بر اساس این شناخت‌ها، تلاش‌های حامل تربیت دینی، برنامه‌های معرفت‌افزای دینی و فعالیت های ایمان افزا را در  خصوص جوانان دنبال کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان کرد: بر اساس منطق دین، نسل‌های امروز را نباید رها کرد که به سراغ غیر دین بروند و یا احساس کنند دین کاری به زندگی آنها ندارد، بلکه مواجهه منطقی با این قشر عبارت از حرکت و روندی است چند مرحله ای، شامل: شناختن نیازهای جدید با ابعاد مختلف، تبدیل آن ها به صورت علمی به مسئله ها، عرضه این مسائل به دین و نهایتا انتقال نتائج به نسل جدید با ابزارهای مفاهمه‌ای قوی عصری است.
آیت الله مبلغی گفت: شهر قم به چهار مرحله زمانی شامل  قم زمان حضور،  قم ِ دوره های نخستین غیبت، قم ِ قیام و انقلاب (دوره کنونی) و قم ِآخرالزمان ( در آینده)  قابل تقسیم و تحلیل است.
وی ادامه داد: قم بر اساس ادبیات دینی از جایگاهی مهم برای ایفای نقشی جدی و اساسی برخوردار است؛ به گونه ای که در شمار معدود شهرهای دارای کارکرد در آخرالزمان برشمرده شده، بلکه حتی برای آن کارکردهای ویژه ذکر شده است.
 وی اظهار کرد: قمی ها در زمان امامان، با  کانون امامت در ارتباط بوده و از این شهر افراد و محدثانی خدمت امامان می رسیدند و با آن ها ارتباط مستمر داشتند.
 وی گفت: این اهمیت تا آنجا پیش رفت که حتی قم محل توجه برای خود امامان خصوصا ائمه متاخر (ع)  بود که نمونه بارز آن احداث مسجد فعلی امام حسن عسکری (ع) به دستور مستقیم آن حضرت بود.
وی ادامه داد: مرحله دوم که برای قم در تاریخ ثبت شده، مرحله بعد از حضور امامان و ابتداي دوره غیبت است که در آن زمان نیز قم یک حوزه علمیه فعال بود و محدثان و روایتگران در این حوزه حضور داشتند و تالیف و تصنیف کتاب های روایی در آن زمان به وضعی پر رونق ارتقا یافت.
 آیت الله مبلغی تصریح کرد: حضور اشعری های محدث، علی بن حسین بابویه، احمد بن محمد بن خالد برقی، ابن قولویه، حمیری و ...  که به پاگرفتن مکتب حدیث گرایی در این دوره انجامید، به عنوان یک دوره طلایی برای شیعه محسوب می شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مرحله سوم قم را شامل دو تحول تاسیس حوزه در قم، و به پاخاستن قم جهت انقلاب دانست و گفت: شهر مقدس قم اکنون در حال شکوفا شدن هر چه بیشتر در فضای این فرصت جدید است.
وی با اشاره به زایشی و جوششی بودن چشمه قابلیت های قم گفت: حوزه تا الان تنها یک دهم شکوفایی خود را تجربه کرده، و درخشندگی های ویژه‌تر و پر تحول تر برای قم در راه است.
آیت الله مبلغی عنوان کرد: در روایات آمده است که در آخرالزمان تحولات زیادی در قم رخ خواهد داد، اکنون بخشی از آن پیش بینی‌ها مانند رشد و نمو حوزه علمیه و تبدیل شدن قم به عنوان مرکز نشر فرهنگ اهل بیت (ع) در جهان تا حدودی محقق شده است ولي اين داستان ادامه دارد.
وی ادامه داد: باید صدای علم قم به گوش جهانیان برسد، در این زمینه اقداماتی انجام شده ولی کافی نیست، البته اکنون جهانیان قم را می شناسند و این شهر را به عنوان مرکز اصلی برای انقلاب، اسلام و اهل بیت (ع) به حساب می آورند و به آن به عنوان یک مرکز علمی فعال و پربار نگاه می کنند.
 مبلغی گفت: البته هنوز قم، به آن وضعیت تعامل فعال در بین‌الملل که در روایات پیش بینی شده، نرسیده است؛ ولی در نقطه های آغازین این تحولات بین المللی قرار دارد.
وی ادامه داد: تحول دیگر که برای قم پیش بینی شده، این است که در آخرالزمان قم محلی امن است؛  درحالی که بلاد را ناامنی هایی فرا می گیرد و این برای کسانی که می خواهند آخرالزمان را تحلیل کنند، جالب توجه است که قم  برای همه استقرار و اطمینان ایجاد می کند.
وی خطاب به جوانان گفت: دین شیرین‌ترین، جامع‌ترین و پربرنامه‌ترین اصول زندگی را به انسان می‌دهد؛ دین در حقیقت دنیا و آخرت را به صورت توامان جمع می‌کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: در غرب ممکن است در برخی جهت ها و جنبه های زندگی رشدی انجام شده باشد ولی از آنجا که آنها بر اساس یک جهانبینی مادی تنها به این دنیا می نگرند این امر خسارت بار برای حیات انسان است. 
وی با تاکید بر این که  انسان بدور از دین، انساني مضطرب، پریشان و دچار ضرر و خسران است، گفت: نسل جوان ارتباط خود را با دین تقویت کنند و بدانند با نزدیک شدن به دین، روان آن ها صیقل، زندگیشان با نشاط و تلاششان معنادار می‌شود.
captcha