کد خبر: 3568756
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰

آنچه که باید از فضائل در قرآن بدانیم

گروه معارف: قرآن كريم مهم‌ترين و كامل‌ترين كتاب آسمانى براى هدايت انسان به سوى كمال واقعى است كه از سوى خدا بر پيامبر(ص) نازل شده است.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانشرقی، قرآن كريم مهم‏ترين و كامل‏ترين كتاب آسمانى براى هدايت انسان به سوى كمال واقعى است كه از سوى خدا بر پيامبر(ص) نازل شده است. چرا كه قرآن كريم، تجلّى علم الهى در روى زمين است و بر اين اساس، مسلّماً ايمان به محتوا و اعتقاد به هدايت بخشى آن و ارتباط با مضامين بلند آن، بهره‏ مندى از علم الهى در جهت سعادت و فلاح ابدى انسان را در پى دارد.

تدبر در آيات قرآن فرآیندی قلبی و وظیفه‌ای همگانی است

حجت‌الاسلام مسعود مهدوی، امام جمعه ورزقان در گفت‌‌وگو با ایکنای آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: تدبّر در آيات قرآن‏ عبارت است از كاوش و دقت نظر در كشف مفاهيم و روابط ناپيداى موجود در هريک از آيات و ارتباط آيات با يكديگر و ارتباط آيه‌اى از يک سوره با آيه و آيات ديگر در سوره‌هاى ديگر.
وی، افزود: تلاوت همراه با تدبر، موجب زيادى علم و كشف مسائل دينى و اطلاع پيداكردن بر حكمت‌‏ها و اسرار مخفى و شناخت حقوق خداوند، ائمه(ع) و ديگر صاحبان حق است و از اين رو، برخى از فقيهان ثواب تدبر در قرآن را، از ثواب نمازهاى مستحبّى بالاتر دانسته‌‏اند.
حجت‌الاسلام مهدوی، خاطرنشان کرد: از مهم‌‏ترين راه‏هايى كه با طی آن هركس می‌تواند بنابر ظرفيت وجودى، توان و همت خود از معارف، آموزه‏‌ها، لطائف و حقائق قرآن استفاده كند، و معصومان‏(ع) بر آن تكيه‏ فراوان دارند، تدبر در آيات قرآن است.
 امام جمعه شهرستان ورزقان یادآور شد: تدبر فرآیندی قلبی و وظیفه‌ای همگانی است و اگر بنا بر دلایلی مثل کفر، عناد و گناه و... قلب مهر و قفل شده باشد، بر روی انسان تأثیر نمی‌گذرارد.
حجت‌الاسلام مهدوی با استناد به فرموده امام صادق(ع) ادامه داد: امام صادق(ع) می‌فرایند: همانا قرآن كتابى است كه در آن جايگاه نور هدايت و چراغ‏‌هاى شب تار است.
وی با اشاره به فرموده حضرت علی(ع) افزود: حضرت علی(ع) می‌فرمایند: در قرائتى كه تدبر نباشد، هيچ خيرى نيست.
حجت‌الاسلام مهدوی تدبر در قرآن را در بهره جستن از  كلام خدا تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: بدون تدبر در قرآن نمی‌‏توان از ذخاير بی‏كران و پر خير و بركت كلام خدا بهره‌‏ای جست و از ظلمات شک و ترديد و حيرت و سرگردانی خود را رهانيد و به ايمانی راسخ و يقينی استوار دست يافت.

تدبر راه اثبات کلام‌الله بودن قرآن است

حجت‌الاسلام محمد منیب‌راد امام جمعه شهر جدید سهند تبریز به ایکنا گفت: تدبر راه کشف هماهنگی و حل تعارضات ظاهری قرآن و اثبات کلام‌الله بودن قرآن است. 
وی افزود: مهم‌ترین امری که تدبر در وجود و ظهور خود وابسته به آن است، فرآیند صحیح آموزش قرآن است.
وی با استناد به فرموده امیرالمومنین علی(ع)بیان کرد: حضرت علی(ع) می فرمایند:" قرآن را فراگيريد، زيرا قرآن بهترين حرف نو است و در آن انديشه عميق كنيد، زيرا آن بهار قلب‏هاست و به وسيله نور آن شفا گيريد، زيرا آن شفاى سينه‏ هاست".
حجت‌الاسلام منیب‌راد اندیشیدن در آیات قرآن را از آداب تلاوت قرآن دانست و ادامه داد: یکی از آداب تلاوت قرآن توجه به معانی قرآن و اندیشیدن در آیات آن است، به این معنا که هر مسلمانی موقعی که قرآن می‌خواند باید به معانی آیات توجه کند، پیام آیه را بفهمد و خود را مخاطب کلام خدا بداند تا زمینه عمل به آیات قرآن کریم را در خود فراهم سازد.
امام جمعه شهر جدید سهند یادآور شد: قبل از خواندن هر آیه ترجمه آن را بخوانند و در آن اندیشه کنند. سپس ترجمه آیه بعد و... به همین ترتیب تا پایان قرائت عمل کنند.
وی با اشاره به فرموده حضرت محمد(ص) افزود: حضرت محمد(ص) می فرمایند:" وای بر کسی که قرآن را در بين لب‌های خود لقلقه کند و در آن تدبر و تفکر نکند".
حجت‌الاسلام منیب‌راد تاکید کرد: تدبر کردن يعنی غواصی کردن و کشف معارف قرآنی و اينکه بفهميم جامعه به چه چيزی نياز دارد و بتوانيم از آن مفاهيم عميقی که قرآن دارد، نيازهای جامعه را بيرون آوريم. 

captcha