به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین حسین حجامی دیشب 12 بهمن در نشست علمی «جایگاه استخاره در دین و شناخت حجت خدا» در ساختمان انجمنهای علمی حوزه با اشاره به استناد جریانات مدعی یمانی به روایتی در مورد صفوان گفت: روایت صفوان مبنی بر باور به امامت امام رضا (ع) از طریق استخاره، برخلاف آنچه این افراد مدعی آن شدهاند رد بر استخاره است و نه عمل بر آن. وی افزود: کاری که این افراد میکنند درست مانند این است که یک آیه و متنی را تقطیع کنیم تا آنچه را خودمان دوست داریم ثابت کنیم.
این محقق و کارشناس مهدویت تصریح کرد: براساس این روایت حتی در صورت صحیح بودن آن، منشأ عقیده این فرد در مورد امامت باطل است ضمن اینکه از منزلت صفوان خیلی بعید است که بخواهد چنین کاری انجام دهد مگر اینکه صفوان، فرد پرسشکننده را ابله میدانسته و به نحوی او را طرد کرده است.
حجامی تصریح کرد: تعبیر عربی استخاره که با واژگانی مانند خارالله و ... به کار رفته لزوماً به معنای استخاره نیست و اگر کسی این تعبیر را به کار بگیرد مغلطه کرده و از ناآشنایی برخی افراد با ادبیات عرب سوء استفاده کرده است.
این محقق با تاکید بر اینکه استخاره در روایات طلب خیر از خداوند است و نه استخاره کردن به مفهومی که مرسوم است گفت: در مورد استخاره به قرآن روایات ضعیفی وجود دارد در حالی که با تسبیح روایات قویتری داریم.
حجامی اضافه کرد: ائمه وقتی امر مهمی پیش میآمد با شرایطی که دارد از جمله خواندن نماز و ... استخاره میکردند لذا در بایدها و نبایدها استخاره جایگاهی ندارد و اگر کسی در این موارد قرآن را باز کند و ببیند، تفال به قرآن است که نهی شده است.
حجامی بیان کرد: لازم نیست حتماً به مفاد استخاره پایبند باشیم اگر چه از مخالفت با آن نیز نهی شده است.
وی با اشاره به روند فعالیت جریانات مدعی یمانی و مهدویت به خصوص در عراق عنوان کرد: این گروهها دنبال انکار مهدویت هستند و کارشان شبیه داستان باب است که از بابیت شروع کرد و به نبوت رسید.
وی افزود: این جریانات در عراق میخواهند مرجعیت شیعه را از بین ببرند، زیرا قدرت مرجعیت شیعه در عراق زیاد است و مردم عراق هم متاسفانه در پذیرش مهدویت سادهدل هستند، لذا زمینه این مباحث فراهمتر است.