کد خبر: 3569218
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷
پژوهشگر تاریخ عنوان کرد:

ظرفیت جهاد دانشگاهی در ترجمه درسنامه‌های تاریخ‌نگاری

گروه دانشگاه: به گفته محسن کاظمی، انتشارات جهاد دانشگاهی ظرفیت ترجمه منابع نظری و درسنامه‌های تاریخ‌نگاری را دارد و در این حوزه فعال ما یشاء است.

محسن کاظمی، پژوهشگر تاریخ و نویسنده، در حاشیه نشست علمی تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه تاریخ‌نگاری، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی با قوت و ظرفیتی که در حیطه انتشارات دارد می‌تواند در بحث ترجمه منابع نظری تاریخ‌نگاری وارد عمل شود. مجموعه‌ای از درسنامه‌ها هست که جهاد می‌تواند آن‌ها را ترجمه و به روز کند و در اختیار دانشگاهیان قرار دهد.

وی افزود: برگزاری این دست کارگاه‌ها و نشست‌ها که سه‌شنبه ۱۲ بهمن‌ماه، اولین جلسه آن در حوزه تاریخ‌نگاری به همت جهاد برگزار شد، بسیار خوب و لازم است مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

کاظمی با اشاره به کلی بودن موضوع این نشست، گفت: علاوه بر این‌ها برگزاری سمینارها در حیطه تاریخ‌نگاری در دستور کار است که جهاد دانشگاهی در تمام این‌ موارد می‌تواند فعال مایشاء باشد.

این اولین باری است که در جهاد چنین اتفاقی در دانش تاریخ‌نگاری رخ داده و این نشست برگزار شده، لذا انتظار زیادی از این جلسه نباید داشت، چرا که موضوع تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی یک عنوان کلی است و در موضوع نقد کتب، چیزی در حدود ۲۰۰۰ کتاب در تاریخ‌ انقلاب اسلامی وجود دارد و تقسیم‌بندی آن‌ها و یک‌جانگری سخت است.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: پیشنهاد من این است که در نشست‌های بعدی، آثار و کتب موجود دسته‌بندی شوند و به‌طور مثال کتب یک نهاد یا سازمان یا موسسه در حوزه تاریخ‌نگاری مورد نقد و بررسی قرار گیرد یا اینکه چند کتاب شاخص انتخاب و بررسی شوند.

captcha