به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه امروز 18 بهمن در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرگزاری ایکنا مبنی بر انتخاب دستیار قرآنی و معاونانی با صبغه قرآنی گفت: تمامی حوزه، قرآن است و قرآن، در تمامی علوم تجلی دارد.وی با بیان اینکه باید کاستیهایی که در زمینه قرآن وجود دارد را جبران کنیم، اظهار کرد: تاکید من بر توجه ویژه و خاص به قرآن کریم است از این رو در ساختار جدید آموزشی و پژوهشی و در تمامی بخشها تغییرات اساسی در زمینه قرآنی خواهیم داشت.
اعرافی ادامه داد: در تدوین نظام جامع علمی، آموزشی و سایر نظامات جامعی که در حوزه در حال تدوین است همچنین در ایجاد رشتههای تخصصی توجه به قرآن کریم پررنگتر خواهد شد.
وی افزود: یکی از کارهایی که شروع شده و تقویت میشود، نفوذ و اشراب بیشتر آیات قرآن کریم در متون درسی مختلف اعم از فقه و اصول و کلام و ... است و در درسها و برنامهها نیز توجه بیشتری به مسئله قرآن به عنوان مهمترین منبع الهی خواهیم داشت.
مدیر حوزههای علمیه گفت: سیاست اصلی ما در زمینه قرآنی، ایجاد تنوع رشتهای، آموزشهای تخصصی و عمومی فنی، برپایی برنامههای فرهنگی با محوریت قرآن و مهمتر از همه ترویج روحیه انس با قرآن در حوزه علمیه است.
وی همچنین ضمن تجلیل از رسانههایی که به اخبار علمی حوزه و دانشگاه میپردازند گفت: تقاضای بنده از رسانهها این است که سهم اخبار، اطلاعات و تحلیلهای ناظر به مباحث علمی و فرهنگی در دانشگاه و حوزه را ارتقاء بدهند تا فضای جامعه علمیتر و فرهنگیتر شود.
وی با اشاره به جایگاه و نقش حوزههای علمیه در تاریخ جامعه بیان کرد: متاسفانه آگاهیهای عمقی جامعه و نسل جوان از این تاریخ پرفراز و نشیب و اثرگذار کم است؛ حوزه در طول بیش از هزار سال در منطقه، کشور و جهان اثر داشته است و از سوی دیگر در قلمروهای گوناگون علوم و دانشهای اسلامی و حتی بشری محور بوده است و حجم وسیعی از علوم ما در حوزه تولید شده است.
اعرافی ادامه داد: حوزه همواره اجتماعی و در کنار مردم بوده و همیشه ضمن اینکه بر سنن پیشین و ارزشهای اصیل تاکید داشته سعی کرده مسیر تحولی و تکاملی را طی کند و امروز نیز بر همین مسئله تاکید داریم.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد : حوزه به عنوان نهاد علمی با دانشگاه رابطه خوب و احساس برادری و همراهی دارد و با نسل جوان و نوجوان احساس کاملا نزدیک و دوستانه دارد و با طبقات محروم نیز احساس صمیمیت میکند.
اعرافی با اشاره به کمبود امکانات در حوزه عنوان کرد: حوزه با همه کمبودها ستارگان علمی درخشان و چهرههای ممتاز فکری و علمی و سیاسی تربیت کرده است و در عصر ما این قدرت در چهره امام تجلی کرد لذا نسل جوان باید به حوزهشناسی توجه بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه حوزه هم مطالبهگر و هم پاسخگوست عنوان کرد: حوزه باید نقدها و پیشنهادات را بشنود اما این نهاد بزرگ تاریخی جای شناخت و توجه بیشتر دارد و البته سهامدار اصلی آن انقلاب و اولیاء دین و در امتداد آن ملت شریف ایران و مسلمین هستند.
اعرافی با تاکید بر پذیرش درست و جذب صحیح نیرو گفت: نظام پذیرشی حوزه باید پیشرو و هماهنگ با زمانه باشد از این رو امسال هم به روال سالهای قبل با تاکید بر برخی نکات ویژه اقدام به پذیرش کردهایم.
مدیر حوزه ادامه داد: در حوزه برادران در شکلهای مختلف بیش از 600 مدرسه و موسسه در سطح کشور با محوریت قم داریم و 50 مرکز تخصصی فعالیت دارند.
مدیر حوزههای علمیه افزود: ظرفیت پذیرش امسال بیش از 15 هزار نفر طلبه است که از مقاطع مختلف از سیکل تا مقاطع بالاتر پذیرش میشوند و تاکید ما علاوه بر شرابط عمومی این است که در انتخاب افراد هم استعداد علمی آنان و هم هوش اجتماعی و معنوی و حس اخلاقی را در نظر بگیریم.
اعرافی تصریح کرد: مبنای امسال در پذیرش، کیفیت است که بیش از گذشته مورد توجه خواهد بود البته این به معنای عدم توجه به کمیت نیست زیرا اگر بخواهیم نیازهای جامعه را در نظر بگیریم کمیت بسیار برای تامین آن مهم است.
مدیر حوزه علمیه بیان کرد: از رسانهها تقاضا داریم تا در جذب بهترین افراد یار ما در اطلاعرسانی باشند؛ از همه معلمان و مدیران آموزش و پرورش هم تقاضا داریم که دانشآموزان را در جهت مشاوره تحصیلی به درستی کمک کنند و هم به ظرفیتهای دانشگاه و هم حوزه توجه ویژه داشته باشند زیرا هرقدر افرادی که وارد حوزه میشوند برجسته تر باشند تاثیرات آن در آینده کشور بیشتر خواهد شد همان طور که امام توانست یک کشور را تغییر دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: از خانوادهها تقاضا دارم که فضای بازی را ایجاد کنند که فرزندان بهترین انتخاب را داشته باشند همچنین خطاب دیگر من به تحصیلکردگان دانشگاهی است که هم اکنون 5 هزار دانشجو در حوزه در حال تحصیل هستند و ما پذیرای آنان هستیم .
اعرافی با بیان اینکه امسال کارگروههایی برای جذب در همه استانها ایجاد شده تا بهترین افراد برای حوزه انتخاب شوند با اشاره به مدیریت چند ماهه خود گفت: بیش از هزار پیشنهاد و طرح از سوی حوزویان و خارج حوزه به مدیریت رسیده که تنظیم و به بخشهای ذیربط ارجاع شده و در برنامهها مورد توجه قرار خواهد گرفت همچنین فرمایشات رهبری و مراجع جمعآوری شده و مورد اهتمام مدیریت خواهد بود.
اعرافی عنوان کرد: دهها طرح و پروژه در حال اقدام داریم از جمله 20 نظام جامع حوزه در حال تدوین است که نظام جامع علمی، نظام جامع رشتهای و تخصصهای لازم و کارویژههای روحانیت، خدمات هدفمند، شکلگیری نظام استادی و گروههای علمی، اعطای اختیارات بیشتر به استانها، تدوین متون و اصلاح نظام آموزشی و توجه به حوزههای آزاد، علوم انسانی و عقلی و درسهای خارج ناظر به نیازهای روز از جمله آنها است.
اعرافی همچنین گفت: نیازمند صدهزار امام جماعت هستیم زیرا نیاز جامعه بالاست البته روحانی لازم داریم که در عرصههای مختلف توانمند باشد.