به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، جمعی از روسای دانشگاههای غیردولتی، رئیس و اعضای اتحادیه دانشگاههای خصوصی کشور افغانستان با حضور در دانشگاه مذاهب اسلامی ایران ضمن بازدید از بخشهای مختلف با حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رئیس این دانشگاه دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار مختاری ضمن خوش آمد به هیئت علمی، استادان و نخبگان افغانستانی با بیان اینکه امروز در عصری زندگی میکنیم که اسلام و مسلمانان از دو جهت مورد هجمه قرار گرفتهاند، گفت: از یک سو ابر قدرتها و استکبار جهانی که ضدیت با اصل اسلام و معاندت با آموزههای وحیانی اسلام دارند و این رفتارشان بر کسی پوشیده نیست، به طوری که حتی دشمنی خود را با آموزههای اسلامی را به صورت علنی نشان میدهند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: استکبار جهانی که با اصل اسلام معاندت دارد، از همه توانمندیها، امکانات و ظرفیتهای خود برای اسلامهراسی و دشمنی با آن استفاده میکند.
وی بیان داشت: اگر امروز توهین به پیامبر گرامی اسلام (ص)، قرآن و سایر مقدسات اسلامی را در کشورهایی که مدعی دموکراسی و صیانت از حقوق گرایشات قومی و مذهبی میبینیم و شاهد لشکرکشیهای آنها در بلاد اسلامی هستیم، نشانگر این است که میخواهند چهره اسلام رحمانی را خشن نشان دهند.
مختاری با اشاره به خلق گروههای نابخرد افراطی به نام اسلام، آن را دومین هجمه و تهدید برای اصل اسلام و مسلمانان عنوان کرد و گفت: آسیب این گروهها نیز کمتر از اقدامات قدرتهای استکباری نیست. البته متفکران آنها سالها در محافل آکادمیک برای قرائت، فهم و تفسیر نامعقول، جاهلانه و متعصبانه از آموزههای اسلامی کار کردهاند و امروز آن را القاء و عملی میکنند.
وی اظهار داشت: گروههای تکفیری که هر روز تنوع پیدا میکنند به اصل اسلام ضربه میزنند و به جز خود و آراء و افکار خود دیگران را به رسمیت نمیشناسد و دشمن نیز آنها را تقویت میکند تا اسلام را به عنوان دین خشن به جهان معرفی کند در حالی که استدلال، تعقل، فهم صحیح و تفکر در متن اسلام قرار دارد.
مختاری در ادامه به مسئولیت خطیر و نقش اثرگذار علماء، دانشمندان و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی شیعه و سنی در مقابله با این جریانات تاکید کرد و بیان داشت: بدون تردید در ایجاد و در مقابله با چنین جریانهای افراطی، علما و صاحبان قلم و اهل منبر و خطابه مسئول هستند، زیرا آنها زمام تنویر افکار جامعه به ویژه نسل جوان را بر عهده دارند، لذا مسئولیت اول و اصلی را آنها دارند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اسلام دین رحمانی، تعقل، تفکر و دعوت به صلح و همزیستی میکند و اولین دعوت اسلام به تفکر و قلم است. بنابراین باید علما و فرهیختگان پیامهای حقیقی و چهره اصلی اسلام را به نسل جوان معرفی کنند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با معرفی دانشگاه مذاهب اسلامی به عنوان یکی از نهادهایی که ماموریت آگاهیبخشی به نسل جوان را دارد، تصریح کرد: این دانشگاه فلسفه وجودیاش آگاهی بخشی به نسل جوان و جامعه برای شناخت تهدیدها در جهان اسلام و تمرین همزیستی مسالمتآمیز بوده و این ماموریت ادامه خواهد داشت تا بتوانیم تعاملات علمی را با دانشگاههای جهان اسلام گسترش دهیم و در عرصه بینالمللی حضور بیشتری داشته و روابط عالمانه و آکادمیک با برادرانمان در جهان اسلام داشته باشیم.
در ابتدای این دیدار نیز حسین ارشاد، سرپرست اتحادیه دانشگاه های غیر دولتی کشور افغانستان و تعدادی از روسای دانشگاهها و اعضای اتحادیه به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل جهان اسلام و ضرورت تقویت دانشگاه مذاهب اسلامی و توسعه آن در جهان اسلام و لزوم تعاملات علمی این دانشگاه با نهادهای علمی به ویژه دانشگاههای کشور افغانستان پرداختند.