کد خبر: 3574977
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۳
کنعانی مقدم عنوان کرد:

حل معضلات منطقه بدون مداخله خارجی؛ پیام ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس

گروه سیاسی: دبیر کل حزب سبز در تشریح دستاوردهای سفر یک روزه رئیس‌جمهور به عمان و کویت گفت: پیام‌ مشخص این سفر آن بود که با توجه به مسائل مبتلابه منطقه به ویژه در سوریه، عراق و بحرین و مداخلات غربی‌ها در منطقه، می‌توان با گفت‌وگو و همگرایی دیدگاه‌ها، بدون تأثیرپذیری از قدرت‌های بیگانه در جهت حل معضلات منطقه گام‌های اساسی برداشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان، روز چهارشنبه سفری یک‌روزه به عمان و کویت انجام داد که این سفر با توجه به سفر اخیر وزیر امور خارجه کویت به ایران و ارسال پیام اعضای شورای همکاری خلیج فارس، و شرایط امروز منطقه به ویژه در روابط میان ایران و عربستان می‌تواند به تحولات مهمی در روابط منطقه‌ای منجر شود.

به نظر می‌رسد در وضعیت فعلی که با روی کار امدن ترآمپ در آمریکا، استراتژی ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی از سوی دولتمردان امریکایی شدت یافته و انگلیس نیز به دنبال بازگشت مجدد به منطقه و دامن زدن به اختلافات مذهبی در جهان اسلام و به ویژه در غرب آسیاست، نزدیک شدن کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران به یکدیگر و بهبود و گسترش سطح روابط می‌تواند نقش مهمی در افزایش ثبات و امنیت این منطقه حساس در پرتو توجه به منافع مشترک و درک صحیح از  تهدیدات مشترک داشته باشد.

حل درونی مشکلات منطقه؛ پیام مهم سفر رئیس‌جمهور به عمان و کویت

حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی و دبیرکل حزب سبز، در گفت‌و‌گو با ایکنا درباره اهمیت سفر رئیس‌جمهور به عمان و کویت و دستاوردهای این سفر گفت: به هر میزان که روابط دوستانه و حسن همجواری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اسلامی افزایش یابد به همگرایی و کاهش تنش‌ها در منطقه کمک می‌کند.

وی افزود: سفر رئیس‌جمهور علاوه بر ابعاد سیاسی مهمی که داشت، نشان دادن پیام صلح و دوستی ایران به کشورهای منطقه بود و این امر می‌تواند به مداخلات قدرت‌های فرامنطقه‌ای در منطقه خلیج فارس پایان بدهد و به تحقق وحدت به عنوان سیاست اصولی جمهوری اسلامی در جهان اسلام بینجامد.

کنعانی مقدم اظهار کرد: عمان کشوری بوده که تاکنون با سیاست‌های خصمانه برخی از کشورهای عربی خلیج فارس همراهی نکرده است و در عین حال در زمینه مبارزه با تروریسم دیدگاه‌های مشترک و نزدیکی با ایران داشته و به ملاحظات ایران هم توجه داشته است و کویت نیز با وجود برخی فراز و نشیب‌ها در روابط، غالبا روابط مناسبی با ایران داشته است.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: یکی از پیام‌های مشخص این سفر این بود که با توجه به مسائل مبتلابه منطقه به ویژه در سوریه، عراق و بحرین و مداخلات غربی‌ها در منطقه، می‌توان با گفت‌وگو و نزدیک کردن ‌و همگرایی دیدگاه‌ها، بدون تأثیرپذیری از قدرت‌های بیگانه در جهت حل معضلات منطقه گام‌های اساسی برداشت.

بهبود روابط ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس و ناکارآمدن شدن ایران‌هراسی ترامپ
 
کنعانی مقدم درباره تأثیر روی کارآمدن ترامپ و سیاست‌های ایران‌هراسانه وی در ممانعت از بهبود روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: سیاست ترامپ در منطقه، حفظ همگرایی مثلث کشورهای عربی، عبری و غربی است. در واقع در دوره ترامپ به مانند رؤسای جمهور قبلی امریکا و البته با شدت بیشتر، آمریکایی‌ها به دنبال افزایش همراهی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و تسلط خود بر کشورهای عربی و منابع انرژی آنها در منطقه است.

دبیر کل حزب سبز ابراز کرد: در این شرایط، وقتی ایران به سمت همگرایی و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای گام برمی‌دارد این دقیقا در تضاد با سیاست‌های امریکا در منطقه غرب آسیاست و آمریکایی‌ها از این موضوع شدیدا نگران هستند چون به سیاست ایران‌هراسی، که عمدتا رژیم صهیونیستی پشت این سیاست قرار دارد، و باعث می‌شود کشورهای عربی منابع خود را در ازای سلاح در اختیار امریکایی‌ها قرار بدهند و پایگاه نظامی برای امریکایی‌ها ایجاد کنند، پایان دهد یا آن را کم‌اثر بسازد.

وی تأکید کرد: لذا به احتمال قوی ترامپ در این مسئله مداخله خواهد کرد و به برخی از این کشورهای عربی اخطار خواهد داد که نباید روابط خود را با ایران بهبود بخشند.

تحرکات انگلیس برای برهم زدن روابط ایران و کشورهای عربی

کنعانی مقدم یادآور شد: از طرفی انگلیس هم با توجه به رفت و آمدهای اخیر به منطقه و اظهارات ضد ایرانی اخیر خانوم می، سعی ‌می‌کند مانعی در مقابل بهبود روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه انگلیس سعی دارد امپراتوری از دست داده خودش را در منطقه احیا کند، گفت: البته آن دوران کاملا گذشته است و نه انگلیس، امپراتوری سابق است و نه کشورهای منطقه با بیداری اسلامی دیگر زیر بار سلطه استعمارگران خواهند رفت.

وی در پایان تصریح کرد: براین اساس همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر به ویژه ایران با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس یکی‌از مهمترین موانع توسعه هژمونی غرب به ویژه آمریکا و انگلیس در جهان اسلام است و این قدرت‌های فرامنطقه‌ای سعی خواهند کرد با تشدید ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی جلوی گسترش و توسعه روابط ایران و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را بگیرند.                      

captcha