کد خبر: 3575027
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۷
صوفی‌نژاد تأکید کرد:

ضرورت توجه به چالش‌های عمرانی آسایشگاه خیریه کهریزک

گروه جامعه: مدیر عامل آسایشگاه خیریه کهریزک این مرکز را عزت نظام دانست و افزود: ‌‌بحران اقتصادی جامعه، آسایشگاه را با چالش‌های عمرانی ویژه‌ای مواجه کرده که بدون هیچ کمکی از جانب ارگانی توسط این مجموعه تامین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا صوفی‌نژاد، مدیر عامل آسایشگاه خیریه معلولان و سالمندان کهریزک، در نشست خبری که امروز، 27 بهمن به منظور بررسی چالش‌ها و مشکلات عمرانی این مرکز خیریه برگزار شد، گفت: قدمت آسایشگاه خیریه کهریزک به 45 سال می‌رسد و طی 10 سال گذشته، ‌واحد شماره 2 آن در محمدشهر کرج شروع به فعالیت کرده است.
وی افزود: امروز آسایشگاه با ارایه خدمت به بیش از 2 هزار و 500 ‌مددجو که در آسیب‌پذیرترین دوران زندگی خود هستند، خدمت ارائه می‌کند. در حال حاضر 1750 نفر در آسایشگاه خیریه کهریزک اعم از معلول، سالمند و بیمار ام اس زندگی می‌کنند و با توجه به تعداد زیاد آنها مطمئنا مشکلات، گرفتاری‌ها و نارسایی‌هایی در این مجموعه وجود دارد.
مدیرعامل آسایشگاه خیریه کهریزک با اشاره به اینکه صاحب اصلی آسایشگاه خود مردم هستند که در جهت نگهداری و نظارت در این حوزه مشارکت دارند، افزود: آسایشگاه در ۲۴بخش به همت خیرین تامین بودجه می‌شود؛ این درحالی است که میانگین دریافتی از هر مددجو حدود هشتاد و پنج هزار تومان بوده که از این میان ۸۰ درصد مددجویان هیچ مبلغی را پرداخت نمی‌کنند و 20 درصد آنها بازنشسته‌هایی هستند که حقوق مستمری دریافت می‌کنند که در صورت نیاز این مبلغ هم با خانواده‌های آنها تقسیم می‌شود.
صوفی نژاد با بیان اینکه متوسط هزینه نگهداری هر مددجو در سال گذشته ۲ میلیون تومان بوده، ادامه داد: سازمان بهزیستی به بخشی از مددجویان که خود معرفی کرده مبلغ پانصد هزار تومان یارانه به آسایشگاه کهریزک پرداخت می‌کند. حدود ۶۰ درصد مددجویان این مرکز دارای مشکل بی‌اختیاری هستند و این درحالی است که هر ساله بیش از یک میلیارد تومان صرف خرید پوشینه برای مددجویان می‌شود.
مدیر آسایشگاه کهریزک گفت: این آسایشگاه برای تامین حقوق پرسنل، عیدی و پاداش آنها و هزینه‌های مددجویان تا پایان فروردین مبلغ پانزده میلیارد بودجه نیاز دارد و این هزینه‌ها تمام از طریق خیرین پرداخت می‌شود؛ ‌هر ساله بیش از ۳۶میلیارد تومان هزینه این مجموعه است که ۱۸درصد آن توسط سازمان‌های دولتی تامین می‌شود.
وی آسایشگاه خیریه کهریزک را عزت نظام دانست و افزود: این آسایشگاه خدمات عمده‌ای را به سالمندان و معلولین می‌دهد و به نوعی بخشی از فعالیت‌های دولت را بر دوش می‌کشد اما متاسفانه در پرداخت هزینه گاز، آب و برق با مشکل مواجه است و کمکی در این خصوص از سوی دولت صورت نمی‌گیرد.
صوفی نژاد گفت: با توجه به بحران اقتصادی جامعه، آسایشگاه کهریزک نیز با چالش‌های عمرانی ویژه‌ای مواجه شده است که بدون هیچ کمکی از جانب ارگانی توسط این مجموعه تامین می‌شود که در بسیاری از مواقع این مرکز را دچار مشکل می‌کند.
وی با اشاره به اینکه آسایشگاه کهریزک ۲۰۰۰ نیروی آقا و خانم نیکوکار دارد که در طول هفته وظیفه استحمام مددجویان را انجام می دهند، افزود: در حال حاضر ۱۰حمام از مجموعه ۱۸حمام بخش‌ها نیاز به مرمت و بازسازی دارد که برای ابن امر بودجه‌ای بالغ بر پانصد و هشتاد میلیون تومان نیاز است. در حاضر هم ۹ بخش آسایشگاه کهریزک سربندی‌هایش نیاز به بازسازی دارد که برای مرمت و بازسازی آن مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان بودجه نیاز است.
مدیر آسایشگاه کهریزک با اشاره به اینکه بسیاری از اشیا و وسایل آسایشگاه نیازمند حمایت خیرین است، افزود: اتوبوس‌های فرسوده، وسایل داخل بخش‌ها از جمله تلوزیون و یخچال بسیار فرسوده هستند که نیازمند حمایت خیرین است.
وی گفت: تلاش می‌کنیم تا سالمندان در خیریه زندگی کرده و فعال باشند و مخالف سکون، بی‌انگیزگی و بی‌تحرکی آنان هستیم، برای همین برخی از آنان کارهای سبک نیز در موسسه انجام می‌دهند تا احساس سربار بودن را نداشته باشند.
صوفی نژاد با اشاره به شاخص پذیرش در موسسه خیریه کهریزک، افزود: نداشتن اقوام درجه یک و یا فقیر بودن سالمندان و معلولان شاخص ماست و از پذیرش معلول و سالمند با بهانه‌های متفرقه و واهی خودداری می‌‌کنیم.
صوفی نژاد بیان کرد: این مرکز ‌ نیازمند توسعه، تجهیز و نوسازی در بخش‌های مختلف ساختمانی و امکانات سخت افزاری است که بعضی از این نیازها فوری است و این مقوله توجه بیشتر دولت و خیرین را می‌طلبد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهی که افراد متخصص را برای تعامل و نحوه برخورد با مسائل جسمی و روانی معلولان و سالمندان تربیت کند، نداریم، افزود: ‌این خلا وجود دارد که باید برای رفع آن اقدامی علمی و عملیاتی انجام می شد. روند کسب مجوز این رشته‌ها از حدود یکسال پیش آغاز و منجر به نتایج و موافقت‌هایی نیز شده است و در صورتی که مشکل خاصی بروز نکند این رشته‌ها از ابتدای سال تحصیلی 97-96 پذیرش دانشجو می‌کند.
صوفی نژاد گفت: در کنار تلاش برای راه‌اندازی این دانشگاه دوره‌های پودمانی نیز راه‌اندازی شده است که در آن تلاش می‌شود تا کارکنان، مددکاران، مدیران و افرادی که به هر نحو با مقوله نگهداری معلولان و سالمندان در سراسر کشور آموزش لازم را ببیند.
captcha