کد خبر: 3575952
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
حاجیان‌زاده:

قصه‌گویی با مضامین پرمحتوا، هنری الهی است

گروه ادب: بهترین قصه‌گوی عالم آفریننده مهربان است و در کلام وحی می‌فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»؛ یعنی از بهترین مفاهیم و مضامین در قالب قصه برای شما بیان می‌کنم؛ از این‌رو هنر قصه‌گویی مبانی اعتقادی داشته و قصه با مضامین پرمحتوا را هنری الهی دانسته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح امروز، یکم اسفندماه با حضور قصه‌گویان ایرانی و خارجی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

علیرضا حاجیان‌زاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این جشنواره را مهم‌ترین و تأثیرگذارترین رویداد ادبی و هنری خواند و گفت: این جشنواره رخدادی واجد اهمیت فراوان است و شاید برخلاف برخی هنرها بهره‌مند از هنرمندان شاخص و قراردادهای کلان اقتصادی نباشد، اما در کودکی بسیاری از افراد حضور داشته و زندگی آنها را شکل داده است.

وی با بیان اینکه هنر قصه‌گویی تجلی و نمایش ابعاد گوناگون این هنر در سطوح بالای افکار عمومی و ادبیات کودک و نوجوان است، افزود: دو وجه از این هنر می‌تواند در دوام و پایداری آن نقش داشته باشد؛ وجه نخست پیوند میان هنر قصه‌گویی و آموزش و پرورش است و وجه دیگر مبانی اعتقادی هنر قصه‌گویی است که در قرآن کریم بر آن تأکید شده است.

حاجیان‌زاده ادامه داد: در فرهنگ ملت‌ها داستان و قصه‌گویی یکی از ابزارهای مهم و اثرگذار بوده و مهارت‌های زندگی را به نسل جدید می‌آموزد. همچنین این هنر می‌تواند کارکردهای دیگری هم داشته باشد و کودک و نوجوان را به خلاقیت، ذوق و اندیشه وادارد و به شکل‌گیری شخصیت آنها کمک کند.

وی در ادامه تصریح کرد: قصه‌گویی محیط یادگیری را لذت‌بخش کرده و میان برنامه آموزشی و پرورشی پیوند همیشگی ایجاد می‌کند و رویه‌های آموزشی را فرآیندهای جذاب تبدیل و ضریب آموزش را در مخاطبان افزایش می‌دهد. همچنین قصه‌گویی سبب می‌شود تجربیات، دانش و مهارت‌های زندگی به لذت‌بخش‌ترین و اثربخش‌ترین موضوع برای مخاطبان کودک و نوجوان باشد.

رئیس نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی گفت: قصه‌گویی می‌تواند بسیاری از نارسایی‌های آموزش را رفع کند و موضوعاتی وجود دارد که چه‌بسا در نظام متعارف آموزش با دشواری انجام شود، اما با قصه‌گویی می‌توان آنها را به‌راحتی هموار کرد؛ از این‌رو باید پای قصه‌گویی به مدارس باز شود. این هنر به آموزگار کمک خواهد کرد تا آموزش و پرورش کارآمدتر بوده و این امر چندان دور از دسترس نیست. 

حاجیان‌زاده در ادامه مبانی اعتقادی قصه‌گویی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بهترین قصه‌گوی عالم آفریننده مهربان است و در کلام وحی می‌فرماید؛ «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»؛ یعنی از بهترین مفاهیم و مضامین در قالب قصه برای شما بیان می‌کنم؛ از این‌رو هنر قصه‌گویی مبانی اعتقادی داشته و قصه با مضامین پرمحتوا و بلند را هنری الهی دانسته است.

وی ادامه داد: پیوند فرهنگی و تمدنی قصه‌گویی، توجه آموزش و پرورش به این هنر و کمبود و نیازهای امروز جامعه ما را بر آن می‌دارد تا این جشنواره را امری مبارک دانسته و انگیزه‌ای باشد تا در سال‌های پیش‌رو این مسیر با گام‌های استوارتر ادامه یابد و به جایگاهی والا در جهان هدایت کند.

یادآور می‌شود، قصه‌گویی از سوی چند برگزیده و اهدای جوایز به برگزیدگان نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از بخش‌های دیگر این جشنواره بود.

captcha