به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله مهدی هادوی تهرانی، در ادامه سلسله جلسات تفسیر سوره انبیاء گفت: خداوند در سوره انبیاء به داستان حضرات سلیمان و داود اشاره کرده است. در این سوره به داستان قضاوت این دو در مورد اختلافی که دو نفر پیدا کرده بودند اشاره دارد و فرموده که ما به این دو نبی حکمت و علم دادیم تا بتوانند به درستی قضاوت کنند.
این استاد حوزه بیان کرد: دو نفر بر اثر اختلافی که داشتند به داود مراجعه کردند و داود حکمی کرد و سلیمان به داود گفت این حکم این طور نیست که شیخ طوسی نیز این مسئله را آورده است.
هادوی تهرانی ادامه داد: در اینجا بحثی میان شیعه و سنی در گرفته است که حکم داود اجتهادی بوده و سلیمان نیز بر اثر اجتهاد گفته درست نیست و خداوند اجتهاد سلیمان را ترجیح داده است؛ شیخ طوسی گفته است که ما قائل به اجتهاد انبیاء نیستیم و آنان واقع حکم را میدانند و در اینجا نسخ صورت گرفته و خداوند حکم داود را نسخ و حکم سلیمان را تحکیم کرده است.
وی افزود: مرحوم علامه طباطبایی(ره) معتقد است که در اینجا نه نسخی صورت گرفته و نه اجتهادی در کار است؛ ایشان فرموده مقصود آیه این است که سلیمان و داود با هم مشاوره کردند و حکم آنان بر اثر مشورت بوده است.
هادوی گفت: در اینجا داستان مربوط به قضاوت است؛ پیامبر فرمودند من در میان مردم با بینات و نشانهها قضاوت میکنم و اگر اشتباه حکم کردم فردی که به دروغ چیزی به او رسیده است مال او نیست و غصبی است بنابراین این دو پیامبر نیز براساس بینات ظاهری حکم کردهاند.
وی افزود: در روایات آمده که وقتی امام زمان(عج) ظهور کنند به واقع قضاوت میکنند همچنین در این روایات وارد شده که امام زمان مانند داود نبی به واقع قضاوت میکند در این صورت احتمال اجتهاد داود در قضاوت مورد ذکر شده تخطئه میشود.