حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی واشیان، عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ایده تفسیر قرآن برای جامعه پزشکی اظهار کرد: این کار مسبوق به سابقه بوده؛ اگرچه تفسیرهای میان رشتهای به شکل تفسیر اختصاصی از قدیمالایام تاکنون وجود نداشته است.
وی تصریح کرد: رویکرد بسیاری از تفاسیر علی رغم نبود تفسیرهای میانرشتهای، به سوی علم خاصی گرایش داشته است؛ مانند تفسیر ادبی قرآن یا تفسیر تطبیقی قرآن که ویژه بینالمذاهب بوده است، اما در حال حاضر با عرصهای که طی 10 سال اخیر برای مطالعات میانرشتهای قرآن فراهم شده گرایش به سوی تدوین تفسیرهای موضوعی نیز افزایش پیدا کرده است.
عضو هیئت علمی دانشکده طب و دین ادامه داد: افرادی که در یک علم بوده و از آن فارغالتحصیل شدهاند و همزمان علوم اسلامی به ویژه دانش تفسیر را نیز فراگرفتهاند به تدوین تفسیرهایی در 10حوزه؛ مانند قرآن و مدیریت، قرآن و حقوق، قرآن و اقتصاد، قرآن و روانشناسی، قرآن و علوم اجتماعی و... مشغول شدهاند؛ از حدود 5 سال قبل ما نیز به امر تدوین تفسیری برای سلامت گام برداشتهایم و از آن زمان تاکنون 2 هزار آیه دیده شده است.
وی با بیان اینکه تدوین تفسیر قرآن و سلامت نیازمند حمایتهای سازمانی است، گفت: تاکنون هیچ نهاد و سازمانی از این کار حمایت نکرده در حالی که یک ساز و کار تشکیلاتی برای این کار که هم با شأن قرآن برای نیازهای عام و هم توسعه آن علم و حرفه همپوشانی دارد، ضروری است.
این محقق قرآن و طب بیان کرد: در قرآن و سایر متون وحیانی؛ مانند عترت در رابطه با زیرحوزههای سلامت؛ مانند بهداشت، بهداشت محیط، سلامت غذا، درمان، توانبخشی و آموزش نکات و اشارات مهمی شده است؛ در این رابطه ما کار تحقیقاتی آن را آغاز کردیم و مهم این است که از طریق یکی از سازمانها از آن پشتیبانی شود تا بتوانیم آن را چاپ کنیم.
واشیان یادآور شد: تفسیرهای تخصصی ناظر به دو علم است و علاوه بر اینکه توانمندیهای تفسیری که برای همه تفسیرها نیاز است را میطلبد، توانمندیهای تخصصی آن علم - مانند پزشکی - را نیاز دارد.